Meteorolojik Uyarı! ⛈️☃️☔☀️

Dünyanın anası iyice bellendi bundan sonra daha sert geçişlerle karşılaşırız gibi. Kasırga nedir bilmeyen bölgelerde kadırga olursa 7000 falan az sayı.
Söyle düşünün kakapo diye bir papağan türü var hayvanın lügatında korku yok çünkü avcısı yok, yeni tanıştığı insanın tepesine çıkıp 20 yıllık kankası gibi garip bereketler yapabiliyor.

Hey işte aynı mevzu bilmiyorsun, korkmuyorsun, önlem almıyorsun sonuç yıkım.
Yakında yaz ayında kar da yağar buz devrini de görürüz

Libya'daki sel felaketinin nedenlerini açıklayan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medyada gündem olan Türkiye iddialarına da yanıt verdi. Öte yandan Meteroloji Genel Müdürlüğü 5 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Ağrı
Erzurum
Kars
Van
Iğdır

Yan bastık

Doğa ana her ne kadar merhametiyle anılsa da oldukça da kindar malum. Sen anasını ağlat ondan sonra da vay efendim neden böyle oluyor.

Dümdüz tarım arazilerinin, ovaların imara açılıp mahvedildiği, eskiden bataklık olan yerlerin kurutulup çok katlı binalar dikildiği, ormanların yakılıp ticari tesislerin yapıldığı bilinen gerçek. Bursa'da Nilüfer Çayı var. Benim hatırladığım 22 senedir kokuyor. Sanayi atıkları nedeniyle koktuğu da bilinen bir şey. Gerçi Bursa'da artık her yer kokuyor; çöplüğüydü, kanalizasyon sistemiydi. Demek istediğim milletin gözünün önünde yıllardır bu rezalet yaşanıyorsa kapalı kapılar ardında neler yapılıyordur doğaya neler.

Vadi bölgelerine ve dere yataklarına kesinlikle ama kesinlikle yerleşim yerleri yapmamak gerekiyor.

Sanırım bir yerde okuduguma göre barajlar patlamış. Gerçekten öyle birşey var ise, o havzanın tamamen su ile yok olması çok normal. Allah korusun, bizde böyle birşey olsa Atatürk/Keban vs, sadece güneydoğu değil, komple Suriye ortada kalmaz.

Sanırım bir yerde okuduguma göre barajlar patlamış. Gerçekten öyle birşey var ise, o havzanın tamamen su ile yok olması çok normal. Allah korusun, bizde böyle birşey olsa Atatürk/Keban vs, sadece güneydoğu değil, komple Suriye ortada kalmaz.
2 tane baraj patlamış birde şu da önemli genelde kurak bölgelere yağmur yağınca su emilimi çok az oluyor beton gibi toprak olunca tüm su yukarıda kalıyor mevsimsel olarak da en kötü zamanda denk geldi.

Patlayan barajlardan birisi buymuş aslında su seti de diyebiliriz.
F50jNFubUAAoY14

Geçen sene denizde 2 kez sağlam fırtınaya yakalanmıştım müthiş bir his rüzgar, şiddetli yağmur, fırtına ama yalan yok o an bile düşündürüyordu tehlikeli geliyordu artık 2 kere düşünürüm.

Geçen sene denizde 2 kez sağlam fırtınaya yakalanmıştım müthiş bir his rüzgar, şiddetli yağmur, fırtına ama yalan yok o an bile düşündürüyordu tehlikeli geliyordu artık 2 kere düşünürüm.

Hayatımda iki sefer çok yakınıma düştü bu yıldırım belası. Gök gurledigi zaman dışarı çıkmam, araba kullanıyorsam sığınacak bir yer ararim. 4-5 metre otemdeki 100 yıllık ağacın bütün kabuklarını patlattı birinde, diğerinde ise yanından gectigim tek katlı evin antenine düştü. O daha yakındı, önümden ateşler falan geçti. Allah'ım bir daha yaşatmasın, sesi, gözü kör edişi vs çok korkutucu

Hayatımda iki sefer çok yakınıma düştü bu yıldırım belası. Gök gurledigi zaman dışarı çıkmam, araba kullanıyorsam sığınacak bir yer ararim. 4-5 metre otemdeki 100 yıllık ağacın bütün kabuklarını patlattı birinde, diğerinde ise yanından gectigim tek katlı evin antenine düştü. O daha yakındı, önümden ateşler falan geçti. Allah'ım bir daha yaşatmasın, sesi, gözü kör edişi vs çok korkutucu

Benimde başıma 2 kez geldi ama o kadar yakın değildi biri 30 metre biri 100 metreydi ikisi de ağaca düşmüştü o ışık ve sesi bende çok iyi bilirim. Biraz hava olaylarını seviyorum ondan dolayı bende çok korku oluşturmadı.

Aslında videoda dikkatli bakınca 2’sininde elinde kapalı şemsiye var gibi direk paratöner etkisi yaratmış. Şu havada herhangi bir demir parçası tutmak zaten başlı başına risk, üzücü olmuş.

aga bir insanın başına nasıl İKİ KEZ yıldırım ile ilgili bir deneyim şansı (şanssızlığı) gelebilir, hadi onu geçtim, aynı sosyal mecrada bir diğer arkadaşının da yine iki kez aynı tecrübe yaşanmış olabilir :dd

Benimde başıma 2 kez geldi ama o kadar yakın değildi biri 30 metre biri 100 metreydi ikisi de ağaca düşmüştü o ışık ve sesi bende çok iyi bilirim. Biraz hava olaylarını seviyorum ondan dolayı bende çok korku oluşturmadı.

Aslında videoda dikkatli bakınca 2’sininde elinde kapalı şemsiye var gibi direk paratöner etkisi yaratmış. Şu havada herhangi bir demir parçası tutmak zaten başlı başına risk, üzücü olmuş.
Savcı bir arkadasim var, Hatay'da meydana gelen bir vakanin resimlerini gönderdi. Boyunda küçük bir yanık, ama iki ayakta paramparça olmuş. Bok mu vardida gönderdi bilmiyorum ama korkunç bı ölüm şekli. Belki en acisizi ama korkunç.

aga bir insanın başına nasıl İKİ KEZ yıldırım ile ilgili bir deneyim şansı (şanssızlığı) gelebilir, hadi onu geçtim, aynı sosyal mecrada bir diğer arkadaşının da yine iki kez aynı tecrübe yaşanmış olabilir :dd
Konveksiyonel yağış çok oluyor bizim orda, liseyide kırsal bı alanda yatılı okudum. Okulla kantin arası 50-60 MT mesafe vardı ve okulun ilk ogrencilerinin diktiği devasa ağaçların arasından geçiyorduk. Lise öğrencisini 10 dklik tenefüste yağmur çamur durduramıyor tabii, kantine koşarken oldu bı tanesi. Aynı gün içinde okulun hemen dibindeki eski okul binası vardı, köy enstitülerini bilen bilir, tek katli, sonrasında myoya verdiler o binayı, yanından geçerken onun antenine düştü. Sonrasında akıl edip paratoner taktirdilar. İlçede paratoner var camide surda burda ama okul biraz ilçenin dışında kalınca şansımıza dinimize düştü iki sefer. Nöbetçi öğretmenin komando misali kendini yere atışını dün gibi hatırlıyorum 😄😄

Geri
Üst Alt