Haber Mevcut Yabancı Kuralı Gelecek Sezonda da Devam Edecek

Daha enteresanı Trabzonspor'un 7 oyuncusu (Batagov, Pina, Olayı, Chibuke, Lovik, Agusto, Olaigbe) bu 23 yaş altı kuralına uygun sözleşme zamanı nedeniyle! Bu da bu kuralın kimin için uygulanmak istendiğini şüphegötürmez şekilde ortaya koyuyor.
Bakis acıları bu zaten kuradan bagimsiz bence kadro kurarken

Kural resmen takimlara kuraldan kacinmak icin firsat veriyor.

5 senelik sözlesme ver, oyuncu her x mac yaptiginda, maasina x bin zam geliyor maddesi koysan, adama yeni sözlesme vermeden 3 sene icinde baya iyi maas verebilirsin. Salladim 1,2 net aliyor, 30 mac yaptigi an 200-300 bin zam geliyor. Herif faydali biriyse, 3. Sezonda maasi 1,8-2 ye kadar yükselebilir.

Yada 5+1 opsiyonlu sözlesme vereceksin. Opsiyon cekildigi an, maasina o sezondan baslayarak x bin zam geliyor koysan, hem yeni sözlesme vermeden 1 sene sözlesmesini uzatmis olursun, ve oyuncuya mutsuz olmasin diye ciddi zam vermis olursun.

Kuralin bu kadar esnek olmasi bence hic iyi degil.
Yetiştirme mantığı (Belçika Ligi vb.) yapılmış bir uygulama. Bir de kulüpleri korumak için aşırı maliyetli oyuncu almasınlar, borçlanmasınlar, para yurt dışına akmasın gibi gerekçeleri de var. Ancak bizim gibi rekabetçi ve başarı odaklı kulüplere uygun değil. Üç büyükler dışında bir kulüp planlama yapabilir ama üç büyüklerde uzun vadeli bu planı yapan ancak başarısız olan ne yönetim, hoca ne de oyuncu kalır. Bakınız Terim'li 13. bitirilen sezon.

Elestiriyi bende anlamadim. Adamlar takimlara belirli bir zaman sundu ve ona göre kadrolarini kurmalarina firsat verdi. Ben ama halen temmuz ayinda belki "takimlarimizi zor duruma sokamamak icin bu sezon 12+2 ve gelecek sezon 10+4e gececegiz" aciklamasi bekliyorum bu adamdan.
O da yanlış, her sene kural mı değişir yav, geçişi de mantıklı yapamıyorlar.

14 yap genç oynatana teşvik yaşlı oynatana ceza ver, en azından Anadolu kulüpleri full genç almaya çalışır.

Kural resmen takimlara kuraldan kacinmak icin firsat veriyor.

5 senelik sözlesme ver, oyuncu her x mac yaptiginda, maasina x bin zam geliyor maddesi koysan, adama yeni sözlesme vermeden 3 sene icinde baya iyi maas verebilirsin. Salladim 1,2 net aliyor, 30 mac yaptigi an 200-300 bin zam geliyor. Herif faydali biriyse, 3. Sezonda maasi 1,8-2 ye kadar yükselebilir.

Yada 5+1 opsiyonlu sözlesme vereceksin. Opsiyon cekildigi an, maasina o sezondan baslayarak x bin zam geliyor koysan, hem yeni sözlesme vermeden 1 sene sözlesmesini uzatmis olursun, ve oyuncuya mutsuz olmasin diye ciddi zam vermis olursun.

Kuralin bu kadar esnek olmasi bence hic iyi degil.
Aksi olsa yönetemezsin her sene oyuncu elden çıkarman gerekir. Kazanılmış hak korunmalı, 21 yaşında bugün oyuncu almak yatırımdır ve o yatırımı kontrat sonuna kadar korumalısın.

Sorun şu ki zaten normal oyuncu bile doğru düzgün tutturamıyorken şimdi bir de genç işi çıktı , hocanın oynatmayacak olmasını geçtim isteyeceği en aşşağı gençler Zaire-Emery,Mainoo,Vuskovic,Gavi,Endrick falan filan olacağı için bir de boş boş transfer peşinde koşup yine ağustos sonunu getireceğiz sonra hop 3-4 tane kupada oynayacak genç gelmiş
Valla 1 sene önce kimse Diomande’den diğer Fildişili forvetten haberdar değildi, ikisi de 18-19 yaşında, Oulai de öyle. Üstüne bu adamlardan bir tane tuttursan ciddi para kazanacaksın hem de sezon boyunca yorulmayacak.

Bizim gibi eforlu oyun oynayan takımda transferlerin en az %50si 23 yaş altında olmalı zaten.

Zorla (genc) oynatma kuralina dayali bir anlayis ile futbol gelismez.

Simdi buyuk takimlar ile kucuk takimlarin genel farki nedir? Buyuk takim kupalar, Avrupa icin oynar, ona gore rekabetci kadrolar kurmaya calisir, taraftar kitlesi daha fazla oldugu ve geliri cok daha yuksek oldugu icin daha "hazir" oyuncu pesinden kosar. Bu dunyanin her yerinde aynidir.

Kucuk takimlar ise hem daha az geliri olur, hem daha az taraftari olur, dogal olarak onlarda gucu yettigi kadar oyuncu alir ama oyuncu almaktan daha ucuz olan sey nedir? Kendin oyuncu yetistirmek. Bunu da basarabilen ve bu oyunculari buyuk takimlara pazarlamayi beceren kendisine ciddi bir gelir (transfer bedeli) saglamis olur. Bu cark her yerde boyle donuyor..

Simdi buyuk takimlar napacak "4 genc" oyuncuyu, yani bu gencler nasil genc olacak orasi buyuk soru isareti. Bizim takima gelirsek, rekabetci bir ortamda hoca kesin "daha hazir" gencler ister, onlar da ucuz degil ki. Ayrica bir baska problem bu genclerin Turkiye'ye gelmek istememesi. Yani adam kendine guveniyorsa ve menajeri de para pul pesinde degilse, zaten TR ihtimalini bastan ortadan kaldiriyorlar. Simdi ne yapacak bizimkiler? Ya gidecek para basacak oyunculari ikna etmek icin, ya da daha "dusuk" seviyede oyuncu alacaklar. Bunlar da nah forma sansi bulur. Anca herkes sakat olursa belki.

Hoca "30 milyon euroluk" oyuncu isteyince ben gidip elestirmem, cunku adam direkt sahaya atacak eleman istiyor. Bu genc olma sarti ile bu daha zor olacak, zaten genc ve kendini gosterebilmis oyuncu otomatikmen pahali oluyor. (ikna edebilme olayindan bagimsiz diyorum bunu)

Biz Trabzon gibi gencleri oynatalim , ligde 3. olursak kimsenin elestirmedigi bir camia degiliz ki. Burada hem sampiyon olacaksin hem yabanci oyuncu mu hazirlayacagiz simdi? Sanki yerli oyuncu yetistiriyoruz da bir de yabancisi kalmisti. Sampiyon olma hemen secim isteniyor. Boyle bir ortamda nasil olacakmis bu?

Zamanında gençlere degilse fosillere yatırım yapanların ağlamaya hakki yok

+'lı kural olmaz. 14'se 14 dersin yabancı kuralını isteyen istediği futbolcuyu ona göre alır. 10 üstü diğer 4 yabancı hakkını kullanmak için ekstra para alırsın kulüplerden. Daha fazla genç oynatan, daha fazla yerli oynatan takımlara da o aldığın parayı teşvik olarak dağıtırsın mesela.

1. Ederson
2. Semedo
3. Talisca
4. Asensio
5. Skriniar
6. Kante
7. Goundeuzi
8. Edson (alıp kiralarlar)
9. Fred (gönderirler tazminat ile)
10. Musaba (zorla gönderirler)
11. Oosterwolde (satarlar muhtemelen)
+
11. Brown (U23)
12. Cherif (U23)
13. Nene (U23)
14. Fall / Transfer

Yapmadıkları işler değil U23’leri daha uygun bize göre.

Senin unuttuğun Amrabat, Livakovic, Diego Carlos, Becao vs. gibi kiradan dönecek kontratlı adamlar da var daha.

Bu ligde her kural gs'yi engelleme üzerine tasarlanır. Gerisi laga luga

zamanında genç kontenjanını ciddiye alsak şimdi o oyuncuların yaşı ilerlese bile genç statüsünden faydalanmaya devam edeceklerdi
burada hata yaptık

Kural cidden öyle mi? Ilk defa duydum bunu ve öyleyse ne kadar mantiksiz birsey bu. O zaman 22 yasindaki adama 5 senelik sözlesme verirsen o adam 4 sene sonra 26 yasinda halen U23 olarak mi gececek?
evet
o zaman konuşuldu bu ama biz tınlamadık
bizim kadro sıkıntılı değil ama
düzelir.
sadece o kalsın, bu kalsın diyemiyoruz rahatça

Eli en rahat takım biziz diğerlerine göre. Biz şikayet ediyorsak Brezilya milli takım aday kadrosu gibi yabancısı olanlar ne yapsın bir de seçimi, yeni yönetimi derken.

Biraz olsun transfer konusunda becerikli bir yönetim ve teknik ekibimiz olsa rahat bir kadro planlaması yapabilecek imkanımız var.

Genç yabancı oyuncu kontenjanı ve genç oynatma zorunluluğu kadar saçma bir şey görmedim. Kimse genç oyuncu oynatmak yada oyuncu geliştirmek zorunda değil. Futbol 40'lı yaşlara ulaştı kendine bakan oynuyor. Kulüpler bunun sonucunu başarı yada başarısızlıkla kendileri öder.

Genc oyuncu almak yetiştirmek demek degil bence zaten yetenekli ve yeterli bir oyuncudur genc olmasi onu oyuncu degil yapmaz

Ne kadar takintili abi bu taraftar

21 yasindaki onyekuru gelip şampiyon yaptı

Ama 20 yasindaki kendini ispatlamış batrakov gelip okan hocaya malamat olur he

Geri
Üst Alt