MHK, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya Hakkında Kararını Verdi

Arkadaslar bu ciddi bir aciklamadir , gozdagidir , bir sey soracagim

Atletico macinda elle ceza alanindaki topu kesip bizim turumuzu calan orta hakem ve cizgi hakemi vardi

Orta hakem hala mac yonetiyor , cizgi hakeminin de hakemligi filan bitirilmedi

Cezada orantililik olmasi lazim , "ikinci bir degerlendirmeye kadar mac vermeme" lafi sert bir laf

Zaten bu adamlar bizim maca cikamazlar artik , bence ciddi bir karar alinmis

Atletico macinda elle ceza alanindaki topu kesip bizim turumuzu calan orta hakem ve cizgi hakemi vardi

Cezada orantililik olmasi lazim , "ikinci bir degerlendirmeye kadar mac vermeme" lafi sert bir laf

Cıkarlar cok net.
Bundan haftalar sonra ortam yumusar ve bizim lehimize 2-3 hakem kayırması olur. Taraftarın yüzünün güldügü ve gündem olmayan bir günde şak diye verirler bizim maca,kimsede ses etmez. Bu adamlar yaptıkları hatalar ile kalıcaklar sadece simdilik göz boyuyolar.

Var konusmalarinin yayinlanmasi gerek. Gerekiyorsa mahkeme araciligi ile istenmeli aralarinda ne gecti nasi serefsizlik yapildi gorelim

o zamanlar var sistemi varmiydi? Simdi GÖZ GÖRE GÖRE ISTEYEREK BILEREK katledildi

Zannetmiyorum , mesela tolga ozkalfa ve ilker meral e bu yontemle biraktirdilar yakin zamanda

Ozellikle ilker merali fb akhisar maci bitirmisti

bu halis ve köçek denilen onun bunun çocuklarına düdük astıramayan yönetim de defolsun gitsin bu itleri uefaya fifaya niye şikayet etmiyoruz ses kayıtları için ıfaba niye başvurmuyoruz acizlik resmen

Şerefsiz pis onursuz gurursuz namussuz omurgasiz vefasiz terbiyesiz cibiliyetsiz köpekler.

En son Bünyamin'e düdük astırdık herhalde Muslera'ya verdiği kırmızıdan sonra. Aysal sonrasında Cücü'ye düdük astırmaya da çok çalıştı ama adamın ne hikmetse büyük lobisi var, iyi hakem olmayıp iyi hakem olarak gösterilen en büyük iki örnek Cücü ile Howard Webb.

Hollanda futbol federasyonu KNVB her tartismali pozisyonda orta hakem ve VAR'in konusmasini gosteriyor.

Bizde bunu istiyoruz.

Bu serefsizler ne konustu bilmek hakkimiz.

En son Bünyamin'e düdük astırdık herhalde Muslera'ya verdiği kırmızıdan sonra. Aysal sonrasında Cücü'ye düdük astırmaya da çok çalıştı ama adamın ne hikmetse büyük lobisi var, iyi hakem olmayıp iyi hakem olarak gösterilen en büyük iki örnek Cücü ile Howard Webb.

cücü kim ..

Bu iste ciddi bir tek seslilik olsa zaten konusmalar ya aciklaniyor ya aciklanmiyor diye bilinirdi

Ama simdi ispanyada aciklammiyor hollandada aciklaniyor , boyle olmaz ki bu is

Ayrica daha onemlisi , su protokolun bizdeki uyarlamasi neyse artik aciklansin , monitore gidip gidememe konusu

konuşmalar açıklanana kadar baskı yapmalıyız. öyle 3 5 maç verilmeme cezası yeterli değil.

Eğer hüseyin vardan izlemeye gitseydi pozisyonu bu cezalar olmayacaktı. Burda VARa neden gitmediği açıklanmalı. Halisin ve hüseyinin aralarında ne konıştuğu yayınlanmalı.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

hakemler kadar yonetenlerin de sucu var .. bunu su sekilde cikardim .. bora ege ismindeki uyemizin buraya koydugu var aciklamalarindan sonra ben de bir takim aciklama videolari izledim , hatta buraya koydum

belli ki var yonetmiyle 100+ mac yonetildi , su ana dek de ornegin hic bir hakem verdigi karari sadece iceriden gelen uyari ile degistirmedi (ofsaytlar haric) , oysa ki VAR videolarinda "hakem izleme yontemiyle , yahut iceriden gelen uyariyla kararini degistirebilir veya sabit tutabilir" diyor , gerci o videoda da belki iceriden gelen uyari ofsaytlar icindir diye dusunurken , burada biri ispanyadan ornek verdi , yoruma acik karari da iceriden gelen bilgiyle degistirdi diye (izlemeden) , ben de bir hollanda ozetinde gordum

dolayisiyla iceriden "izlemeni oneriyorum" seklinde soylenir , yorum katilamaz denmesi dogru degil , demek ki "ben gordum ,hareket kirmizi" da diyebiliyorsun

ama belli ki turkiyede bunu uygularken bir sekil koymuslar , iceriden karar diye bir sey yok , iceriden izlemeye gidersen kendin degistirirsin denmis

ama sansal buyuka ne dedi yusuf namoglu ile konusmasina iliskin "madem seni iceriden gondermediler ama buyuk tepki ugultu var , git kendin izle be kardesim"

eger bunu dedi ise , gidip izleyebilecektiyse bu ne sacma sey , huseyin izleyebilecek de 100+ mactaki diger hakemlere neden iceriden uyari sarti koydun

yani acikcasi turk usulu ortaya karisik bir VAR protokolu uyarlamislar gidiyor

ayrica dunya kupasinda , TUM stadyumlarda hakemin izledigi goruntu dev ekranlarda stadyumdaki seyirciye de gosterildi .. neden bu uygulanmiyor mesela

bu kadar eksik ile bu sistem yurutulemez ... daha bilinmeyen bir cok sey var ... mesela bir gol oncesi faul verildi ankaragucu macinda , peki ne kadar sure geriye gidilebiliyor

mesela 2 dk once bir faul atlanmis olsa , oyun da hic durmamis olsa, defalarca pozisyon gitse gelse 2 dk sonraki golu iptal edecek misin ?

sistemin zaten karismadigi , dogasi geregi cozemedigi seyler hep olacakken (tac atislari , hatali autlar kornerler vb) , bir de uygulayanlarin eksik yaptiklari seyler olunca corbaya donuyor

Geri
Üst Alt