# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Skibbe'yi arayacaksınız. Çok arayacağız böyle potansiyelli bir teknik direktör. Bunu anlamak istemiyorsunuz. Van Gaal, Scolari, Hiddink vs. vs. bu adamlar hayaldir. Bunun farkına varacağınız zaman Skibbe'nin potansiyelini göreceksiniz zaten.

Türkiye'de futbolun gösterilişi bu kadar olduğu için bazı saçmasapan yorumlara kızamıyorum bile. Targutay mesela Sergen'i dinleyip haklı bulmuş.:) Fakat Sergen'in emekli futbolcudan fazlası olmadığını görememiş sanırım. Skibbe talih kuşu değildir. Skibbe çok çok iyi bir teknik direktör değildir. Ama olma potansiyeli vardır. Oynatmaya çalıştığı oyun, bazılarımızın dalga geçtiği hamleler vs.

Görüyorum ki hala Mehmet Güven'i kurtarıcı olarak alıyor oyuna diyen zavallılar var. Üzülüyorum. Ortasahada Mehmet Güven'den daha iyi bir alternatifimizin olmadığını göremedikleri için üzülüyorum. Takım panik halindeyken alınıyor Mehmet Güven. Bunu seçemeyenler kurtarıcı gibi saçma sapan sıfatlara sokuyor bu değişikliği. Galatasaray ortasahasının destekleyici kuvveti M. Güven'dir. Sebebi ise ne olursa olsun bu oyuncunun oyuna bir dinginlik getirmesidir. Topu havalandırmadan, acele etmeden, oynayabildiği kadar oynayan tek oyuncudur yedek kulübesindeki. Evet hata yapıyor ama tabi Lincoln'ün yaptıklarını ağzı açık izleyenler onun hatalarının fazlalığını görmezken garibim Mehmet'e çatıyor. Takımda Pirlo varmış gibi Mehmet Güven değişikliğini beğenmiyor.

Bu adamın alınma sebebi galip veya mağlupken takımda panik havası oluşursa o havayı dindirmesi. Bu kadar basit ve zor bir görevi var. Siz bir kere gördünüz mü Mehmet Güven'in topu diktiğini vs. Adam sağa sola, ileriye geriye topları dağıtıp takımda tutuyor topu. Budur görevi. Bunu neden anlamakta zorlanıyorsunuz anlamıyorum. Skibbe gerizekalı mı ki Mehmet Güven'i oyuna alıp skoru çevirmesini veya korumasını istesin. Sadece o zamanlar yapılan kurgunun bir çarklısı oluyor Mehmet.

Skibbe'ye gelirsek evet büyük hoca değil. Ama çok akıllı ve çok üst düzey futbol bilgisine sahip. Bazı armutları görüyorum. Stajyer falan diyor ama adam benim yaşımdayken antrenörlüğe başlamış. Hayır hayatı boyunca dokuz aylık ve alman kale oynamaktan başka birşey yapmayıp, 22 yaşından beri bu işle uğraşan bir adama nasıl bir saygısızlıkla stajyer deniyor anlamıyorum.

Yok efendim Nonda'ymış, koşmuyormuş da niye oynatıyormuş. Ulan gören Eto'o var da oynatmıyor sanacak. Yedekte bekleyen Ümit'ten ne farkı var Nonda'nın? Sadece daha fazla gol atmış bu sene Ümit'ten ve bu son 2-3 maçtır gayette geliştiriyor oyununu. Mükemmel değil ama en iyi alternatif o. Ben de Galatasaray'ın şu an ki yerinden memnun değilim ama gözüme sokulan bir UEFA macerası var. Ayrıca sen takıma bir tane sağbek almamışsın, bir tane uzun boylu santrafor almamışsın, bir tane doğru düzgün kanat özelliklerine sahip oyuncun yok, sonra gelmiş Lincoln'süz oynamıyor bu takım diyorsun. E hadi çıkar oynat o zaman göreyim ben hangi taktikle, hangi sistemle oynatacaksın?

Fenerbahçe bin yıldır neden kanat oyuncusu arıyor sanıyorsunuz? Alex olmayınca oluşan organizasyon açığını gidermek için. Bir Mehmet Yozgatlı'mız olsa inanın o kadar şey farkeder ki.

Neyse. Zamanla anlayacaksınız zaten.

:007: Size yüzde yüz katiliyorum. Düsüncelerimin hepsini yazmissiniz.

Geyik yapmadan ciddi cevaplayalım aragones mi? skibbemi?

aragones şampiyonlar ligine girebildi---skibbe giremedi

aragones 37 puan topladı----skibbe de 37

aragones türkiye kupasında devam ediyor------skibbe elendi

Ve çok gülünen kariyer

Aragones kaç yıldır teknik direktör----skibbe kaç yıllık

Aragones euro 2008i kazanan ispanyanın hocası---Skibbe bizi eleyen finalist almanyanın bir ara yardımcı hocasıydı

Şimdi:

Aragones mi? skibbe mi?

Hangisi iyi

aslında ikiside tercihim değil ama kim iyi?

Verileri değerlendirin sonuca ulaşın.

"istatistik mini etek gibidir. çok fazla şey gösterir ama esas görülmesi gereken şeyi göstermez."

Teknik Direktörler konusunda çok sabırsız nedense en az 2 yıl Teknik Direktör bir takımda kalmalı tabi Oyuncularla arası kötü degilse

Skibbe iyi hoca diyordum istekli başarıya aç diyordum ama simdi bakıyorumda skibbe'den pek birşey olacak gibi durmuyor

Ben dedim M.Güven'i kurtarıcı olarak alıyor diye ve zavallı demişsin yönetici olman zavallı deme hakkını vermez terbiyeli ol biz nasıl terbiyemizle düsüncelerimizi söylüyorsak

Skibbe'de kötü bir hoca buda benim fikrim ve birçok Galatasaraylı dostumun fikri

Ya başlatma şimdi Allah aşkına yönetici geyiğine. Orada yönetici olmasa zavallıdan çok daha fazlasını derdim zaten. Yönetici olduğum için sana saygı duyuyorum. Yönetici olduğum için bu futbol fakirliğine ancak bu kadar dayanabiliyorum.

Arkadaşlar kızmayın Mehmet Güven'i kurtarıcı olarak alıyor diyen zavallılar var ama Skibbe'den hala medet uman, teknik

direktör sanan zavallılarda var.Türk atasözü "Çalma kapıyı çalarlar kapını"...

Ve çok gülünen kariyer

Aragones euro 2008i kazanan ispanyanın hocası---Skibbe bizi eleyen finalist almanyanın bir ara yardımcı hocasıydı

Şimdi:

Aragones mi? skibbe mi?

Hangisi iyi

Biz UEFA'da fener nerde? ;)

Ya başlatma şimdi Allah aşkına yönetici geyiğine. Orada yönetici olmasa zavallıdan çok daha fazlasını derdim zaten. Yönetici olduğum için sana saygı duyuyorum. Yönetici olduğum için bu futbol fakirliğine ancak bu kadar dayanabiliyorum.

Skibbeye kötü dediğim için futbol fakiriysem kabul ediyorum

Ve çok gülünen kariyer

Şimdi:

Aragones mi? skibbe mi?

Hangisi iyi

Ulaştım. Sonuç;

Abi işin gücün yok mu?:)

Bunlarla veri olacaksa Colin Kazım, Arda'dan çok daha iyi futbolcu. Adam Premier Lig'de oynamış. Böyle şey mi olur Allah aşkına?

Skibbeye kötü dediğim için futbol fakiriysem kabul ediyorum

Skibbe'ye kötü dediğin için değil. Neden kötü dediğini bilmediğin için futbol fakirisin. Fotomaç ve Fanatik'in GSCimbom Forumu'na düşen gölgesi olduğun için futbol fakirisin.

Yoksa burada çok Skibbe'yi beğenmeyen var. Sadece sen ve senin gibi 3-4 kişiye veriyorum bu sıfatı. Hadi şanlısın bak.

Skibbe'ye kötü dediğin için değil. Neden kötü dediğini bilmediğin için futbol fakirisin. Fotomaç ve Fanatik'in GSCimbom Forumu'na düşen gölgesi olduğun için futbol fakirisin.

Yoksa burada çok Skibbe'yi beğenmeyen var. Sadece sen ve senin gibi 3-4 kişiye veriyorum bu sıfatı. Hadi şanlısın bak.

Nedenmi kötü diyorum?

Korkak buluyorum yardımcısını kovdular gidemediği için kötü buluyorum

Takım iyi oynamadığı için suçu Skibbeye çıkarıyorum

sanada bir arkadaşımızdan alıntı veriyorum iyi oku ve anla

Yok sen forumda ki 50 kişiden 40 kişini alelade futbolu bilmiyor diye suçlarlarsan, bu cevabı alırsın. Miilet 18 senedir futbol oynar, hep futbolun içindedir, sonra biri çıkar, sen futboldan anlamıyorsun, niye? Nonda kötü dediği için, hadi ordan derler adama(: Ali Erenlerle büyüdüm, tekrar izlememe gerek yok, Mirsadları izledim, Hamzaları izledim, Cüneytleri izledim. 91 yılında İzledim ben Galatasaray'ın ilk maçını, bilmiyorum sen doğmşmuydun ozaman.

Kimse herşeyi doğru bilmez ama kimse de, aleni bir olaydan sonra, forumda ki üyelerin çoğunu futbolu bilmiyor diye suçlayamaz. Herkes kendini bilecek

Ulaştım. Sonuç;

Abi işin gücün yok mu?:)

Bunlarla veri olacaksa Colin Kazım, Arda'dan çok daha iyi futbolcu. Adam Premier Lig'de oynamış. Böyle şey mi olur Allah aşkına?

Olur vallaha bak.:) Senin düşüncen öyle katı ki skibenin karşısına capellonun kariyerini koysam bunlar veri mi? dersin.

Bugün skibbeye kimse ispanya milli takımını devretmez almanlarda alman milli takımını teslim etmez.

Skibbede nasıl bir potansiyel varsa elin almanı görmemiş kendi evladını postalamış biz şimdi dedektörle potansiyel arıyoruz.

Yok arkadaşım potansiyel falan varsa derinlerde gitsin başka takımın başında beklesin potansiyelini Galatasaray deneme yapılacak yer değil.

Olur vallaha bak.:) Senin düşüncen öyle katı ki skibenin karşısına capellonun kariyerini koysam bunlar veri mi? dersin.

Bugün skibbeye kimse ispanya milli takımını devretmez almanlarda alman milli takımını teslim etmez.

Skibbede nasıl bir potansiyel varsa elin almanı görmemiş kendi evladını postalamış biz şimdi dedektörle potansiyel arıyoruz.

Yok arkadaşım potansiyel falan varsa derinlerde gitsin başka takımın başında beklesin potansiyelini Galatasaray deneme yapılacak yer değil.

Appiah'ta nasıl bir potansiyel varsa kucağımıza gelmiş görmemişiz de diyebiliriz demek ki.:)

Bunlar uzar gider Erkut. Böyle çocukça işlere gerek yok.

Nedenmi kötü diyorum?

Korkak buluyorum yardımcısını kovdular gidemediği için kötü buluyorum

Takım iyi oynamadığı için suçu Skibbeye çıkarıyorum

sanada bir arkadaşımızdan alıntı veriyorum iyi oku ve anla

Okudum.

Ama nedense hala zavallısın. Korkaklığın ne olduğunu bilmediğin için zavallısın mesela. Mesela TSL'nin en fazla gol atan takımı olduğumuz halde teknik direktöre korkak dediğin için zavallısın. Yardımcılarının gönderilişinde suçu yönetime bulmadığın ve Skibbe niye gitmedi dediğin için zavallı ötesisin. Çok yardımcı oldu o okumamı istediğin alıntı. Gerçekten.

"istatistik mini etek gibidir. çok fazla şey gösterir ama esas görülmesi gereken şeyi göstermez."

Ferguson söyledi her yerde karşıma çıkar oldu bu söz ama bence

"istatistik g-string gibidir herşeyi kabak gibi ortaya koyar kimileri bakmaya utanır gözlerini kapatır."

Okudum.

Ama nedense hala zavallısın. Korkaklığın ne olduğunu bilmediğin için zavallısın mesela. Mesela TSL'nin en fazla gol atan takımı olduğumuz halde teknik direktöre korkak dediğin için zavallısın. Yardımcılarının gönderilişinde suçu yönetime bulmadığın ve Skibbe niye gitmedi dediğin için zavallı ötesisin. Çok yardımcı oldu o okumamı istediğin alıntı. Gerçekten.

Sende insanları aşağıladığın için at gözlügüyle baktıgın bir alman için düstügün durumda zavallılıkta doktora yapmış birisin

Geri
Üst Alt