Oğuzhan Büyük
Yeni Üye
- 22 Kasım 2008
- 40
- 0
- 1.276
Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör
:007: Size yüzde yüz katiliyorum. Düsüncelerimin hepsini yazmissiniz.
Skibbe'yi arayacaksınız. Çok arayacağız böyle potansiyelli bir teknik direktör. Bunu anlamak istemiyorsunuz. Van Gaal, Scolari, Hiddink vs. vs. bu adamlar hayaldir. Bunun farkına varacağınız zaman Skibbe'nin potansiyelini göreceksiniz zaten.
Türkiye'de futbolun gösterilişi bu kadar olduğu için bazı saçmasapan yorumlara kızamıyorum bile. Targutay mesela Sergen'i dinleyip haklı bulmuş.Fakat Sergen'in emekli futbolcudan fazlası olmadığını görememiş sanırım. Skibbe talih kuşu değildir. Skibbe çok çok iyi bir teknik direktör değildir. Ama olma potansiyeli vardır. Oynatmaya çalıştığı oyun, bazılarımızın dalga geçtiği hamleler vs.
Görüyorum ki hala Mehmet Güven'i kurtarıcı olarak alıyor oyuna diyen zavallılar var. Üzülüyorum. Ortasahada Mehmet Güven'den daha iyi bir alternatifimizin olmadığını göremedikleri için üzülüyorum. Takım panik halindeyken alınıyor Mehmet Güven. Bunu seçemeyenler kurtarıcı gibi saçma sapan sıfatlara sokuyor bu değişikliği. Galatasaray ortasahasının destekleyici kuvveti M. Güven'dir. Sebebi ise ne olursa olsun bu oyuncunun oyuna bir dinginlik getirmesidir. Topu havalandırmadan, acele etmeden, oynayabildiği kadar oynayan tek oyuncudur yedek kulübesindeki. Evet hata yapıyor ama tabi Lincoln'ün yaptıklarını ağzı açık izleyenler onun hatalarının fazlalığını görmezken garibim Mehmet'e çatıyor. Takımda Pirlo varmış gibi Mehmet Güven değişikliğini beğenmiyor.
Bu adamın alınma sebebi galip veya mağlupken takımda panik havası oluşursa o havayı dindirmesi. Bu kadar basit ve zor bir görevi var. Siz bir kere gördünüz mü Mehmet Güven'in topu diktiğini vs. Adam sağa sola, ileriye geriye topları dağıtıp takımda tutuyor topu. Budur görevi. Bunu neden anlamakta zorlanıyorsunuz anlamıyorum. Skibbe gerizekalı mı ki Mehmet Güven'i oyuna alıp skoru çevirmesini veya korumasını istesin. Sadece o zamanlar yapılan kurgunun bir çarklısı oluyor Mehmet.
Skibbe'ye gelirsek evet büyük hoca değil. Ama çok akıllı ve çok üst düzey futbol bilgisine sahip. Bazı armutları görüyorum. Stajyer falan diyor ama adam benim yaşımdayken antrenörlüğe başlamış. Hayır hayatı boyunca dokuz aylık ve alman kale oynamaktan başka birşey yapmayıp, 22 yaşından beri bu işle uğraşan bir adama nasıl bir saygısızlıkla stajyer deniyor anlamıyorum.
Yok efendim Nonda'ymış, koşmuyormuş da niye oynatıyormuş. Ulan gören Eto'o var da oynatmıyor sanacak. Yedekte bekleyen Ümit'ten ne farkı var Nonda'nın? Sadece daha fazla gol atmış bu sene Ümit'ten ve bu son 2-3 maçtır gayette geliştiriyor oyununu. Mükemmel değil ama en iyi alternatif o. Ben de Galatasaray'ın şu an ki yerinden memnun değilim ama gözüme sokulan bir UEFA macerası var. Ayrıca sen takıma bir tane sağbek almamışsın, bir tane uzun boylu santrafor almamışsın, bir tane doğru düzgün kanat özelliklerine sahip oyuncun yok, sonra gelmiş Lincoln'süz oynamıyor bu takım diyorsun. E hadi çıkar oynat o zaman göreyim ben hangi taktikle, hangi sistemle oynatacaksın?
Fenerbahçe bin yıldır neden kanat oyuncusu arıyor sanıyorsunuz? Alex olmayınca oluşan organizasyon açığını gidermek için. Bir Mehmet Yozgatlı'mız olsa inanın o kadar şey farkeder ki.
Neyse. Zamanla anlayacaksınız zaten.
:007: Size yüzde yüz katiliyorum. Düsüncelerimin hepsini yazmissiniz.