# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | 2008/2009 Sezonu Teknik Direktörü

Yukarıdaki tablodan çıkaracağımız sonuç:

Türkiye tecrübe kazanmak için mükemmel bir yer hocalar için.

Bu Thomas Doll da gider yarın öbürgün bir Alman kulübünde çalışır ve o da başarılı olur.

Zuahah Thomas Doll Hamburg ve B. Dortmund gibi takimlari calistirmis bir hoca :)

Yukarıdaki tablodan çıkaracağımız sonuç:

Türkiye tecrübe kazanmak için mükemmel bir yer hocalar için.

Bu Thomas Doll da gider yarın öbürgün bir Alman kulübünde çalışır ve o da başarılı olur.

Doll zaten iyi bir hocaydı, Gençlerbirliğine'de çok şey kattı aslında. Ama İlhan Cavcav'da artık bunadı bir bakıma yollamasına bir sebep bulamadım açıkcası ben.

Eintracht Frankfurt diye hatırlıyorum.

Chelsea gibi bir takımı da devirdiler, 2-1 lik bir skorla, bu tür adamlar Türkiye dışında her yerde başarılı olur.Bize de dışardan aaa ne güzel oynuyorlar diye kahrolmak kalır.

Ve şu anda ligin en çok gol atan 2. veya 3. takımılar.

Bu kadar mı kördünüz bu adamı yollarken? Rijkaard'dan daha çok savunmuştum kendisi. Futbol cahili deyince kızıyorsunuz birde. Yok Galatasaray staj yerimi, yok Galatasaray'a yakışmıyor falan. Gerets'de dahil Galatasaray'a bu kadar güzel top oynatan bir adam hatırlamıyorum ben.

İleride çok daha iyi yerlere geleceği kesin. Almanya Milli Takımının da başına geçebilir. Keşke tekrar bize gelme ihtimali olsa.

Bu kadar mı kördünüz bu adamı yollarken? Rijkaard'dan daha çok savunmuştum kendisi. Futbol cahili deyince kızıyorsunuz birde. Yok Galatasaray staj yerimi, yok Galatasaray'a yakışmıyor falan. Gerets'de dahil Galatasaray'a bu kadar güzel top oynatan bir adam hatırlamıyorum ben.

İleride çok daha iyi yerlere geleceği kesin. Almanya Milli Takımının da başına geçebilir. Keşke tekrar bize gelme ihtimali olsa.

5 yiyince herkesin gozu dondu de bu adam bir efsaneydi, Olympiakos maci yeter.

Caktirmayin da Rijkaard'a bu adamcagiza yapilanlarin 10'da 1'i bile yapilmadi.

Ekim ayinda yardimcilari gonderildi. Adam kovulmaktan beter edildi.

Devre arasinda tek bir adam bile alinmadi. Rijkaard'a Neill, Gio ve Jo alindi ama Skibbe'ye fular aldilar. En basitinden Gio alinmis olsa Skibbe doneminde, Lincoln'un sakat oldugu ikinci yarinin ilk 5-6 macinda 10 numarada Gio oynar, takim tokezlemezdi.

Futbolcularin takimi sabote etmesi olayi cok daha acikti. Kocaeli macinda da Ankaragucu macina benzer performanslar vardi, ayrica Arda ve Sabri direkt olarak huzursuzluk cikardilar takim icinde. Rijkaard'in ilk sezonunda boyle bir sikinti yoktu.

Ama iste Skibbe Barcelona'yi calistirmadi maalesef.

Caktirmayin da Rijkaard'a bu adamcagiza yapilanlarin 10'da 1'i bile yapilmadi.

Ekim ayinda yardimcilari gonderildi. Adam kovulmaktan beter edildi.

Devre arasinda tek bir adam bile alinmadi. Rijkaard'a Neill, Gio ve Jo alindi ama Skibbe'ye fular aldilar. En basitinden Gio alinmis olsa Skibbe doneminde, Lincoln'un sakat oldugu ikinci yarinin ilk 5-6 macinda 10 numarada Gio oynar, takim tokezlemezdi.

Futbolcularin takimi sabote etmesi olayi cok daha acikti. Kocaeli macinda da Ankaragucu macina benzer performanslar vardi, ayrica Arda ve Sabri direkt olarak huzursuzluk cikardilar takim icinde. Rijkaard'in ilk sezonunda boyle bir sikinti yoktu.

Ama iste Skibbe Barcelona'yi calistirmadi maalesef.

Sorun Skibbe'ye verilen destek değil ki reis;taraftar Skibbe'ye sahip çıksa gene gönderilecekti.Yabancı hocalarla başarı sağlamanın iki yolu var;ya yerlilerin %90ını göndericeksin ya da gelen hocaya sınırsız yetki verip,uzun vadeli sözleşme yapıcaksın.

Skibbe kral adamdı beyler. Medya-yönetim bir oldu,gönderdi bu adamı. Bi bok da yapmadık durdurmak için.

Frankfurt'u ilk defa izliyorum Wolfsburg karşısında. Müthiş takım yaratmış Skibbe. Tüm oyuncular sürekli dikine oynuyor ve pas futbolunu çok iyi benimsemiş. Skibbe felsefesi oturmuş takıma.

Golden sonra Gekas Skibbe'ye koştu.Anlaşılan oyuncularla iletişimi hala çok iyi.

Skibbe şuan yine Türkiye'ye gelse başarılı olamayabilir. Çünkü Skibbe'nin başarılı olması için gereken şartlar yok burada. En önemlisi zeminler. Skibbe felsefesini böyle zeminlerde daha kısa zamanda oturtur. Ve ayrıca Deutchland'da Skibbe'nin arkasındayız diye mesaj veren bir başkanın olmadığını düşünüyorum. Skibbe'nin kafası rahat, Beautiful Football oynuyor takımı. Ve yine arkasından iş çeviren Yeniçeri tayfası yok.

Rijkaard ve Skibbe hep iyi niyetlerinden kaybediyor bu ülkede. Hagi, Terim gibi isimler disiplini ve karizmasıyla o tayfayı kontrol edebilir ve başarı ancak o şekilde gelebilir. Bu adamlar profesyonel insanlar. Biz haketmiyoruz hiç birini...

2-0 oldu. Wolfsburg'u dağıtıyor reis...

Valla nasıl Rijkaard'cı olduğumu biliyorsunuz lakin Skibbe'yi daha çok özlüyorum ben. Çok hayallerim vardı lan bu adamın üstünde. Ve gidişine Rijkaard kadar üzüldüm. Umarım Polat'tan sonra gelecek başkan Skibbe'yi milyon €lar vererek tekrar takıma kazandırır. Gerçi o daha gelmez buralara ama..

Çok daha büyük takımları hak ediyor. Ve eminim çok daha iyi yerlere gelecek. Her zaman takipçiniz reis.

Valla nasıl Rijkaard'cı olduğumu biliyorsunuz lakin Skibbe'yi daha çok özlüyorum ben. Çok hayallerim vardı lan bu adamın üstünde. Ve gidişine Rijkaard kadar üzüldüm. Umarım Polat'tan sonra gelecek başkan Skibbe'yi milyon €lar vererek tekrar takıma kazandırır. Gerçi o daha gelmez buralara ama..

Çok daha büyük takımları hak ediyor. Ve eminim çok daha iyi yerlere gelecek. Her zaman takipçiniz reis.

Ferguson hayalim vardı lan benim bu herifle ilgili. Bildiğin Ferguson, böyle uzun yıllar kalıp GS'yle bütüneleşen bir Skibbe. Vay anasını, ne karizmatik olurdu.

Ferguson hayalim vardı lan benim bu herifle ilgili. Bildiğin Ferguson, böyle uzun yıllar kalıp GS'yle bütüneleşen bir Skibbe. Vay anasını, ne karizmatik olurdu.

Aynen benimde o tarz bir hayaldi. Ve o zamanlar bildiğin inanmıştım ben bunun olacağına. :D Şimdi gelse Skibbe inanmam gerçi öyle bir şeyin olacağına. :D

Aynen benimde o tarz bir hayaldi. Ve o zamanlar bildiğin inanmıştım ben bunun olacağına. :D Şimdi gelse Skibbe inanmam gerçi öyle bir şeyin olacağına. :D

Gelecek adamlık var onda, yarım bıraktırılan işi tamamlamak için gelecek adamlık var. Keşke gelse, Hagi gelmiş kadar sevinirim, Ferguson gelmiş kadar heyecanlanırım. Rijkaard gelmiş kadar ümitlenirim anasını satıyım. Keşke gelse.

Bizden ayrıldıktan bir sene sonra falan bir röportaj yapmıştı Almanya'da tekrar Galatasaray'da çalışmak isterim tarzı bir şeyler demişti o röportajında da şimdi bulamadım bir türlü.

Belki bir gün yolumuz kesişir tekrar. :)

Polat ve ekibi ne düşünüyordur lan acaba? Bildiğin merak ettim şuan. Arada açıp avrupadan maçlar izliyorlarsa, oynanan oyunu görüyorlarsa falan? Skibbe ile kimyamız tutmadı mı diyorlardı yine o rahat koltuklarında?

Başlığı şöyle bir karıştırdım da Rijkaard'da olduğu gibi herkes Skibbe'nin arkasındaydı, ona güveniyordu. Güvenmeyen kesim de vardı, başlarda sesleri çok cılızdı; kötü sonuçlarla beraber bu ses yükseldi, yükseldi ve adamı bitirdi. Çok güzel. :) Bu sahneleri Hagi'de görmek istemiyorum ama ileride kesin göreceğiz, buna eminim.

Başlığı şöyle bir karıştırdım da Rijkaard'da olduğu gibi herkes Skibbe'nin arkasındaydı, ona güveniyordu. Güvenmeyen kesim de vardı, başlarda sesleri çok cılızdı; kötü sonuçlarla beraber bu ses yükseldi, yükseldi ve adamı bitirdi. Çok güzel. :) Bu sahneleri Hagi'de görmek istemiyorum ama ileride kesin göreceğiz, buna eminim.

Gerets zamanında da vardı bu olay. Yahu alıştım artık. Gelen adama bağlanmayacağım o yüzden. Biliyorum çünkü max. 3 sene kalacak takımda. Yönetimi geçtim, taraftar da bu yapıda.

Geri
Üst Alt