# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Bizde öyle düsünüyoruz, sen biliyorsun sen ne dersen o patron kusurumuzu bagisla. Sen ne dersen o. Skibbe kral teknik adam deplasmanda 3 5 2 cok sahane bir taktik.

Estağfurullah. Patronluk falan hikaye.

Ben ne dersem o değil. Doğru neyse o. Skibbe kral değil, 3-5-2 süper taktik değil ki sevmem ben kendi adıma. Ama bu işler herkesin sevdiği gibi olacak değil. 4-2-3-1 hakkında görüşlerimi ben biyografi yazar gibi yazdım bu forumda. Bizim takım için faydasını vs.

Fakat görüyorum ki Volkan ve Sabri bizi Antalyaspor maçında mahvettiler, görüyorum ki Sabri yüzünden yediğimiz gol sayısı 10'u aştı, biliyorum ki Volkan kıçını döndürene kadar mevsimler geçiyor. Bunları görüyorsanız ve hala 4'lü defans niye çıkmadı diyorsanız kusura bakmayın ama bana sinirlenmenize, kızmanıza gerek yok. Boş beleş konuşan Fotomaç, Fanatik gibi gazeteleri eleştirmeyeceksiniz o zaman. Görmeden, bakmadan, analiz etmeden, işkembeden sallamak olmuyor işte. Ben de memnun değilim takımımdan. Ben de isterdim Fransa'da 5 tane sallamayı. Ama olmuyor işte istemekle. Senin sağbekindeki tek tercihin Sabri olmak zorundaysa olmuyor.

Ayrıca 4-2-3-1 oynasak da aynı şekilde oynayacaktık zaten. Sadece sağ ve sol beklerimiz bizi mahvedecekleri için gol ve goller yiyecektik. Savunmada yalnız kalıp hata yapan Servet ve Meira'ya sövecektik. Adamını takip etmeyen Sabri'ye demediğimizi bırakmayacaktık. Koşamayan Volkan için güzel kelamlar edecektik. Sonra Skibbe'ye bu Volkan'ı neden oynatıyorsun diye bağıracak, abidik gubidik yazılar yazacaktık.

Sen deplasmanda Bordeaux'ya pozisyon vermiyorsun yahu. Bu yılın flaş adamı Gourcuff'u sahadan siliyorsun bu sistemle. Herkes canını dişine takıp aslanlar gibi mücadelesini ediyor. Beğenmediğim Ayhan, Diarra'nın canına okuyor. Sen hala konuşuyorsun 3-5-2 diye. Formasyonlar o kadar önemli değildir. Önemli olan sistemdir. Skibbe'nin stratejisi bu. Geçen sene de buna benzer bir oyunu bize karşı oynadı. Kendi sahasında 5 attı.

Sen Skibbe'ye demediğini bırakmayacaksın, sonra gelip benden seni eleştirdiğimde saygı bekleyeceksin öyle mi? Gülerim.

Eleştiri 3-5-2 vs. diye olmaz. Eleştiri analiz yaparak olur. 3 cümle yazıp Skibbe git dersen hakaret etmiş olursun. 3 satır cümle kurup 1 tane laf anlatamazsan hakaret etmiş olursun. Sonra da gelip aklın sıra alay etmeye çalışırsın.

Anıl biraz mantıklı izle maçları tavsiyem sana !!

Antalya maçında 60 da gol yedik 30 dk kalelerine gidemedik ? Bu mu fizik güç ?

3 Tane Sivas maçı yaptın hiçbrini kazanamadım onu geçtim şöyle temponla tekniğinle ezemedin.!! Ez ama yenil kabulum ezildin Bülent in Sivasına Fizğine ezildin.. gücüne ezildin

Denizli maçı son 20 dk kalelerine gidemedin..!!

Altay - Malata gibi takımları bile eze eze baskı kurarak rahat yenemedin..

daha ne yazıyım. :)

eğer ben yanlış biliyorsam kusura bakma 20 yıldır futbolun aktif içinde biri olarak...

Belki gol yerdik ama golde atardik, ataga cikardik pozisyona girerdik. Ikinci yari defansa kapandik baska birsey yapamadik. Ben bi Galatasarayli olarak rakibi yipratan hucüm futbol izlemek istiyorum. Seyircimiz onlardan fazlaydi kendi sahamizda gibiydik hersey bizim lehimizeydi. Bizim hedefimiz büyük, biz onlar gibi bizim icin lig önemli demiyoruz, hedef kadiköy diyoruz. O zaman hedefi hakeden bir futbol oynayalim böyle degil. 0 - 0 bizim icin öyle abartilacak bir avantaj degil.

Ayrica Skibbeyi begenmiyorum elestiriyorum istedigimide söylerim seni ne ilgilendiriyo? Gülermis, gül kardesim bana dert yapmaz! Ben saygi cercevesinde forumda küfür etmeden istedigim gibi elestirirm begenmiyorsam!

Anıl biraz mantıklı izle maçları tavsiyem sana !!

Antalya maçında 60 da gol yedik 30 dk kalelerine gidemedik ? Bu mu fizik güç ?

3 Tane Sivas maçı yaptın hiçbrini kazanamadım onu geçtim şöyle temponla tekniğinle ezemedin.!! Ez ama yenil kabulum ezildin Bülent in Sivasına Fizğine ezildin.. gücüne ezildin

Denizli maçı son 20 dk kalelerine gidemedin..!!

Altay - Malata gibi takımları bile eze eze baskı kurarak rahat yenemedin..

daha ne yazıyım. :)

eğer ben yanlış biliyorsam kusura bakma 20 yıldır futbolun aktif içinde biri olarak...

Valla mantıktan kastın nedir bilmiyorum. Sivasspor zaten fiziğiyle oynayan bir takım. Adamların santraforuyla, defansı aynı fizik kalitede. Ayhan'la falan o takımı ezmen mümkün değil. Yani bunun fizik kuvvetle alakasını pek anlayamadım veya kondisyonla. Kondisyon Baros ile Bilica yanyana giderken Baros'un Bilica'yı yıkmasıysa kabülümdür. Antalyaspor maçında ikinci yarı kötü oynadık onu kabul ediyorum. Altay maçında 70 dakika rakip cezasahasında oynadı Galatasaray.:) Malatyaspor maçını tam hatırlamıyorum şu an itibariyle.

Yanlış bilip bilmemen bana düşmez. Senin doğrun sanadır. Benim sinirlendiğim, kızdığım şey şudur;

"Skibbe git.", "Defol Skibbe."

Tamam gitsin, tamam defolsun ama neden? Bana bunları anlatmayan, foruma bu fikrini açmayan adama ben saygı duymam. Zira kendisi işkembeden atıp gitsin demekte, görev yapan birine saygı duymamakta. Ben niye o şahısa saygı duyayım?

Skibbe süper mi? Elbette ki değil. Ama dünya üzerinde süper teknik direktör var mı? Yok. Skibbe'yi Lincoln'e, Kewell'a 90 dakika kondisyonu veremiyor diye suçlayamayız. Kewell ve Lincoln'ün fizik kapasiteleri bellidir. Ama birgün Mehmet oyundan düşerse, Ayhan oyundan düşerse varolan fizik kuvvetleri sebebini de düşünerek o zaman kuvvetsiz bu takım dersin.

Skibbe ne yapıyor peki?

Elindeki adamlar Lincoln, Kewell, Baros, Nonda, Ümit ve Arda. Bakıyorum bu adamlara. Arda dışında her sene kendini geliştirerek gelecek adam yok. Kewell 30 yaşından sonra 90 dakika çıkaracak fizik kondisyona erişemez. Lincoln'ün 90 dakikalık performansı başka türlü zaten. Nonda ve Ümit'te bu fizik kuvvetine erişecek oyuncular değil

Mehmet Topal, Ayhan, Barış, Sabri vs. gibi adamlar bu takımın kaba kuvveti. Bu adamların hiçbirinin kondisyon sorunu yok. Ayhan maçların son 10-15 dakikası oyundan düşebiliyor ama onun da yaşı geçkin olduğu için normal bu. Tutturmuşsunuz fizikti, kondisyondu. Galatasaray'ın şuan ki tek eksiği Lincoln'ün ve Kewell'ın oynamadığı maçlarda oluşan organizasyon eksikliği. Bunu geçirmenin ise yolu 4-4-2 maalesef. Fakat 4-4-2'de kanat oyuncuları önemlidir. Bizim Kewell dışındaki kanat oyuncularımızın hiçbiri sıfıra inip isabetli orta yapan adamlar değil maalesef. Bu yüzden kanat organizasyonları konusunda sınıfta kalıyoruz. Bir Fatih Ceylan veya Musa Aydın bizim bu sıkıntımıza çare olabilirdi. Aydın da bu özelliğe sahip ama oynadığı çoğu maçta bu özelliğini kullanmadı.

Bir başka tercih ise geçen seneki taktiğimiz gibi oynamak olabilir. Topu şişirmek. Hakan Şükür indiriyordu geçen sene. Şöyle yada böyle pozisyona giriyorduk. Fakat bu sene alınan Baros ve elde hazır bulunan Nonda ve Ümit'le bu işin olması mümkün değil. Şimdi iyice düşünün bu yazdıklarımı lütfen. Skibbe ne yapabilir?

Sen sene başında takıma bir sağbek almamışsın, bir sağ kanat almamışsın, bir uzun boylu santrafor almamışsın, takıma isimli futbolcuları doldurmuşsun sadece. Kewell ve Baros'a asla laf etmiyorum. Fakat transfer işini yapanların biraz futbolu bilmesi lazım. Bazı sistemleri bilmesi lazım. İddia ediyorum bugün bir Ersen Martin'imiz, bir Nobre'miz olsa Sivasspor'u da, Antalyaspor'u da çok rahat yenebilecek organizasyonlar yapabilirdik. Bizim Lincoln'ün oynamadığı maçlarda onun görevini yapabilecek adam Arda. Fakat Arda'da çok nadir yapabiliyor bu görevi. Diğer alternatifleri de değerlendirme imkanı olmayınca Skibbe suçlu oluyor. Skibbe'nin elbette hataları var. Bazı oyuncu değişiklikleri gerçekten benim aklımın almayacağı şekilde olabiliyor. Fakat adamın elindeki kadro bu. Evet çok kaliteli. Evet çok isimli. Ama kalite değil de Galatasaray'ın biraz düz adamlara ihtiyacı var. Bir Özgürcan'ın yokluğunu çekmemeli bu takım.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Benim bildiğim Skibbe kontrollü bir şekilde gol bulmaya çalışacaktır ASY de. Bordo gibi bir takıma da bunu yapmak gerekir içerde, malum adamların hızlı hücumları çok iyi. zaten GS şuursuz hücum işini kontrollü ve paslaşma üstüne çevirdi bu sene. Arda-Lincoln-Kewell-Baros üçgenleriyle sonuca gitmeye çalışacak, bunu yaparken de Topal-Ayhan(Barış) ile arkasını sağlama alıcaktır.

382000188.jpg

Tehlikeli sonuç’

Galatasaray’ın hocası Skibbe, oyundan memnun kaldı ancak, “0-0 riskli bir skor. Tabii gol atmak daha iyi olurdu” diye konuştu. Alman çalıştırıcı, Ali Sami Yen Stadı’nda şanslarının açık olduğunu ifade etti

Bordeaux deplasmanından beraberlikle ayrılan Galatasaray’ın Teknik Direktörü Skibbe, “0-0 aslında tehlikeli bir sonuç. Gol atmak daha iyi olurdu” diye konuştu.

Buna rağmen İstanbul’a avantajlı döndüklerini vurgulayan Alman çalıştırıcı, “Bu sonuçtan sonra, Ali Sami Yen şansımızın artık açık olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Maçın yüksek tempoda oynandığını belirten Skibbe, ilk 10 dakikada sağ kanatta bir uyumsuzluk yaşadıklarına dikkat çekti, Barış’ın daha sonra bu kanadı daha iyi kapattığını bildirdi. Skibbe, “Maç öncesi oyuncularımla yaptığım konuşmada cesur oynamaları gerektiğini söyledim. 0-0 aslında tehlikeli bir sonuç” diye konuştu.

‘Avrupa maçları cazip’

Sarı-kırmızılıların teknik patronu, “Rövanşı düşünerek Kocaelispor maçında oyuncularınızı dinlendirecek misiniz?” şeklindeki bir soruya, Skibbe, “Bunu düşüneceğim. Fakat bu Kocelispor’u küçümsemek anlamına gelmez. 3 puan için elimizden geleni yapacağız” yanıtını verdi.

Futbolcularının Avrupa maçlarında daha istekli oynadıkları yönündeki düşünceye katılmadığını da söyleyen Alman hoca, “Belki uluslararası maçlar cazip olabilir. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için ligde de iyi sonuçlar almamız gerektiğini biliyoruz” dedi

Herşeye rağmen Bordeaux'tan istediğimizi aldık mı almadık mı? bence istediğimizi aldık taktik icabı geri çekildik olabilir bazen defans yapmanız gerekli çünki adamlar oyunu öyle güzel yayıyorlar ki boşluk bulamadılar bulsalar çok fena bir skor olabilirdi hafife almamak lazım rakibi fakat Sami Yen'de biz bu işi bitiririz kritik maçları genelde kazanmışızdır!

Skibbe'den maç öncesi 3 şey istedim..

1)3-5-2 oynatmamasını

2)Nonda'yı oynatmamasını

3)Topal'ı sol stoper yada sol bek oynatmamasını

Sağ olsun sadece 1'ini yapmadı :o

Topal'ı da o bölgede oynatsaydı şuan tımarhanede olurdum :o

Biraz Anıl Tatar okumakta fayda vaR ...

Ya arkadaşlar 3-5-2 oynamadı maçı nasıl izliyosunuz Allah aşkına. 3-6-1 oynadı maçı.

Zerre güvenim yok. Bir teknik adam, maç esnasında hiç mi bir oyuncusunu çağırıp el kol hareketleriyle birşeyler anlatmaz, hiç mi konuşmaz, hiç mi ateşlemez. Oturup izliyor, hiç güvenmiyorum, güvenmek zorunda da değilim zaten, dün resmen beraberliğe oynattı takımı. Yenebilirdik, bordo dandik bir takımmış.

Zerre güvenim yok. Bir teknik adam, maç esnasında hiç mi bir oyuncusunu çağırıp el kol hareketleriyle birşeyler anlatmaz, hiç mi konuşmaz, hiç mi ateşlemez. Oturup izliyor, hiç güvenmiyorum, güvenmek zorunda da değilim zaten, dün resmen beraberliğe oynattı takımı. Yenebilirdik, bordo dandik bir takımmış.

Rame'nin sakatlığı sırasında Ayhan'u ve Baros'u yanına çağırıp birşeyler söylediğini görmedin sanırsam.

Bence beraberliğe falan oynamadık.Sadece son dakkalarda deplasmanda olmamızın verdiği dezavantaj yüzünden baskı yedik ve futbolcular psikolojik olarak oyunu yavaşlattı.

Ya arkadaşlar 3-5-2 oynamadı maçı nasıl izliyosunuz Allah aşkına. 3-6-1 oynadı maçı.

Lincoln'u ileri koy 3-5-2 olur geriye koy 3-6-1 olur sonuçta birşey fark etmez

Lincoln'u geriye koymuşsun ileri koymuşsuz oda fark etmiyo zaten :D

Sonuçta mecburiyetten bu taktikle oynadık. Bu maç için elde ki malzeme buydu. ;)

İyide Lincoln ileride mi oynadı? Lincoln takım gerideyken geride, ilerideyken ileride oynadı. Dolayısıyla bal gibi 3-6-1 oynadı. Oyunun hiç bir bölümünde 3-5-2 ye dönmedi. Hatta bazı bölümler 3 7 0 bile oynadık.

Geri
Üst Alt