midye

Midye yer misiniz

• Bu videodan sonra yemem

Oy: 0 0,0%
  • Hiç farketmez gömerim

Oy: 15 50,0%
  • Zaten yemiyordum

Oy: 15 50,0%

• Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .
Hayatımda bir kez Nevizade' nin en popüler mekanında midye dolma yedim, acayip lezzetli bir şey, hızımı alamayıp bir porsiyon daha yedim hatta; alkol de var tabii...

Kafa yerine gelince, pişman olup ''Lan ben ne yaptım? Bildiğin kabuklu deniz böcüğü bu!'' dedim ve bir daha yemek aklımdan bile geçmedi. Tam 21 yıl olmuş...Ondan da önce galiba Kumkapı taraflarındaydı, Roman vatandaşların çuvallarla ve bildiğin pis kokan çamur içinde denizden nasıl çıkardıklarını da görmüştüm. Hiç tavsiye etmem...

Son düzenleme:
Peynir ekmek gibi gidiyor burada ,hijyen konusu doğru ama bu mereti özellikle buz gibi birayla İzmir'de yiyeceksin başka şehirlerde yapamıyorlar

Buna bakarsak hiç bir sey tüketmememiz gerekir. Burda Midye yemem diyen gidip sokak kenarinda Koko yiyorsa Bana pek mantikli gelmiyor

Buna bakarsak hiç bir sey tüketmememiz gerekir. Burda Midye yemem diyen gidip sokak kenarinda Koko yiyorsa Bana pek mantikli gelmiyor
Kokoreç ayrı hikaye. Üçüncü nesildir Bursa mezbahasının sakatat işlerini yapmış bir tanıdığım, asla kokoreç yemeyeceğini, barsak içeriğinin sadece sıyrılarak çıkartıldığını, maliyet artacağı için yıkanmasının mümkün olmadığını, zaten çiğ haliyle bakıldığı zaman bunun renginden de anlaşılacağını söylemişti!..

Çok da severek yerdim, yıllardır onu da yemiyorum. Hele açken, ekmeği yağına batırıp hazırladıkları ekmek arası ne giderdi be! Taksim Golden' de 1,5 ekmek arası yemişliğim var...Zaten en lezzetli şeyler ya pis oluyor, ya da temiz olsa bile zararlı:(

Midye tava candır. Kokoreç ve işkembe ile işim olmaz.

Eskiden yerdim ama sonradan bıraktım 10 yıldan fazladır yemiyorum

Aklıma geldi; yolu Sütlüce taraflarına düşen olursa, ''Uykulukçu'' tabelaları görürsünüz. Hayvanın göğüs bölgesinde, kalbin önünde yer alan Timus bezinden yapılır. Ekmek arası iyi gider; tertemizdir, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz...

midye yemem diyen arkadaslarin denizle aralarinda mesafe ne kadar ?

Midye yerim bu video da umurumda degil. Marketten ya da pazardan kendim aliyorum zaten yurtdisi olunca soz konusu, kendin kaynatip kendin yapiyorsun. Yazlari da tercih etmedigimden oturu problem yok ki zaten Turkiye'deki genel hijyen problemi midye ile sinirli da degil. Buna bakip oggvkk diyorsaniz yediginiz ekmekten, lahmacuna, aldiginiz sucuktan, kiymaya, oradan burger'e vs... sorgulanacak epey birsey bulunur. Bu yaz, bir ay once, Turkiye'de tatilde oldugum donemde, Ankara'daki bir avm'de bulunan kalbur ustu mekanda bile hijyen problemi gozlemlemek saniyelerimi almisti hani bu video onlarin yaninda cok masum kaliyor bana kalirsa.

Aklıma geldi; yolu Sütlüce taraflarına düşen olursa, ''Uykulukçu'' tabelaları görürsünüz. Hayvanın göğüs bölgesinde, kalbin önünde yer alan Timus bezinden yapılır. Ekmek arası iyi gider; tertemizdir, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz...

Hic yemedim ama Arcelik icin bir donem calismis ve o enfes kokuya maruz kalmistim... Duyduguma gore cok lezizmis :)

Deniz komutanliginin yakininda. Sirf yemis olmak icin gittim yedim ama pek begenmedim.

biranın rakıdan sonraki en iyi cilası. bulursam

Ben donmuş ve temizlenmiş midyeyi alıyorum
Yalancı midye dolması yapıyorum. Efsane efsane, hem de tertemiz
Hatta oğlan dün istedi, bugün yapıcam sanırım

50 den aşağı yetmez. Aldın mı 1 tepsi alacaksin yanına bira sahilde oturup yiceksin efsane

Bugüne kadar yemekten çekindiğim üç şey vardı Türkiye'de.

Biri midye, biri kokoreç, biri ise bizim Adana'da y şeklinde sunulan Şırdan. Kokoreç ve Şırdan'ı deneme ihtimalim sıfır. Midye bir gün bir tane denerim belki denemiş olmak için.

Geri
Üst Alt