milan škriniar

Olası yeni transferimiz gibi görünüyor. Neden kağnı muamelesi yapıldığını da açıkçası anlamadım. Bahsedildiği kadar ağır bir oyuncu değil. Pozisyon bilgisi ve sezgileri oldukça üst düzey ki bu nedenle isterse kağnı gibi olsun çok da problem yaşatmaz. Kaan Ayhan'ı kullanıyoruz biz oralarda, onu da hesaba katın.

Bizim genel oyun anlayışı ve savunma yapma şeklimizden dolayı uymaz diye düşünüyorum. Asla kötü oyuncu değil kompakt savunma yapan veya şöyle diyeyim gerçekten futbolu futbol gibi oynayan takımda çok elit stoper olur.

Fakat biz futbolu futbol gibi değil de daha çok rus ruleti gibi oynadığımızdan özellikle de maçların 2. yarılarını... Bu tarz adamların savunma da bire bir kalması hep sıkıntı oluyor. Davinson tarzı adamlar da sıkıntı yaşar ama diğer gerçek stoperlere oranla daha az sıkıntı yaşayıp hem hız hem fiziksel üstünlükleri ile bizim oyun anlayışının açıklarını kapatabiliyorlar. Pozisyon alan stoper değil de atlet, fiziksel kapasitesi yüksek stoperlere bakmak lazım diye düşünüyorum.
Buradaki yorumları okuyunca Acaba ben yanlış oyuncuyumu izledim diye soruyorum kendime..

Bubadam eyvallah o kadar hızlı değil fakat öyle söylendiği gibi ağır bir oyuncuda değil..

Hem ağır hem ayağı kötü adamı psg falan almaz..
Şunuda belirtmek gerekir bizim oyun anlayışımız doğru değil.Dediğin gibi Artık bu rus ruleti gibi git gelli oyundan vazgeçmeliyiz.Okan hoca buna çözüm bulmalı.Bu ofansif futbol oynamak değildir.
Özellikle avrupada başarı için bunu düzeltmek şart.
Bizim en başta transferden önce oynayacağımız sistemi belirlememiz lazım.Buna göre transfer yapmalıyız.
Yada öyle oyuncular alınmalıki iki sistemide oynayabilelim.Ama biz bu rus ruleti futboluna çözüm bulamazsak transferlerde fayda getirmez.
Bunun dışında nelsonda gitmiyorsa bizim stoperden önce en çok ihtiyacımız olan yerler defansta sağ bek orta saha ve kanat mevkileridir.

Olası yeni transferimiz gibi görünüyor. Neden kağnı muamelesi yapıldığını da açıkçası anlamadım. Bahsedildiği kadar ağır bir oyuncu değil. Pozisyon bilgisi ve sezgileri oldukça üst düzey ki bu nedenle isterse kağnı gibi olsun çok da problem yaşatmaz. Kaan Ayhan'ı kullanıyoruz biz oralarda, onu da hesaba katın.

Bizim savunma arkasına atılan toplar sıkıntı, bu arkadaşın da öyle. Geniş alanda yakalayamıyor

cünkü yorum yapanların büyük cogunlugu 1 tane bile maçını 90 dk izlemeyip kısa videolardan izleyip yorum yapan kitle ,o yüzden şaşıracak birşey yok
birde eleştirdikleri adam yıllar boyunca 3lü sistemin en elit stoperlerınden biris oldu

interde 3lüde agır olun oyuncu skriniar degil de vrij di

Bizim savunma arkasına atılan toplar sıkıntı, bu arkadaşın da öyle. Geniş alanda yakalayamıyor
Üçlü oynadığımız sistemde zaten Davinson gibi bir sigortası olacak, problem yaşatacağını sanmıyorum. Zeki ve pozisyon bilgisi üst düzey bir isim. Eksi yazacağım en önemli noktası tek hamleli bir stoper oluşu olabilir ki onda da sezgileri çok yüksek olduğu için başarı oranı yüksek.

Bence scout listesindeki Bella Kotchap, Alexsandro vs. ucuza olur mu diye deniyorlar olmazsa bunu getircekler ha hepsinden önce de Nelsson'a teklif gelmesini bekliyolar ama stoper almadan transfer dönemini kapatırsak şaşırmam. O takdirde Fb formasıyla izleyebiliriz kendisini

Buradaki yorumları okuyunca Acaba ben yanlış oyuncuyumu izledim diye soruyorum kendime..

Bubadam eyvallah o kadar hızlı değil fakat öyle söylendiği gibi ağır bir oyuncuda değil..

Hem ağır hem ayağı kötü adamı psg falan almaz..
Şunuda belirtmek gerekir bizim oyun anlayışımız doğru değil.Dediğin gibi Artık bu rus ruleti gibi git gelli oyundan vazgeçmeliyiz.Okan hoca buna çözüm bulmalı.Bu ofansif futbol oynamak değildir.
Özellikle avrupada başarı için bunu düzeltmek şart.
Bizim en başta transferden önce oynayacağımız sistemi belirlememiz lazım.Buna göre transfer yapmalıyız.
Yada öyle oyuncular alınmalıki iki sistemide oynayabilelim.Ama biz bu rus ruleti futboluna çözüm bulamazsak transferlerde fayda getirmez.
Bunun dışında nelsonda gitmiyorsa bizim stoperden önce en çok ihtiyacımız olan yerler defansta sağ bek orta saha ve kanat mevkileridir.
Dediklerinin hepsine katılıyorum. Ben zaten adamı kötülemedim bizim oyun anlayışında sırıtabilir dedim. Sakatlık sonrası maç eksiği çok, fiziksel olarak da düşmüş bu bir gerçek. Gelirse kiralık gelecek gibi 5-6 ay içinde bizde toparlar mı bilmiyorum? Toparlasa bile kaç maç performans verir hepsi büyük soru işareti bence.

Hocanın oynadığı oyun bu değiştireceğini de sanmıyorum ve bir şekilde %90 oranla maçları kazanıyor. Nasıl oluyor bilmiyorum ama şanslı mı yoksa yeni bir oyun türü mü keşfediliyor bazen hayretler içinde kalıyorum izlerken...

Madem böyle oynuyoruz o zaman doğru adamlara gitmek lazım diye ben o mesajı yazdım. Oyuncuyu kötülemek için yazmadım. Bizim oyun anlayışında ve maç eksikliğini de düşününce sırıtma ihtimali çok yüksek onu demeye çalışıyorum. Ayrıca dediğin gibi Nelsson kalacaksa asla stoper falan almaya gerek yok. Daha öncelikli ihtiyaçlarımız var. Sağ bek, olursa sol bek yedeği yerli falan, orta saha net lazım ve kanat alternatifi. Çok bıçak sırtı gidiyoruz. Allah korusun 🧿 Sara-Torreira, Barış-Yunus ikililerine bir şey olsa tepe taklak oluruz gibi.

Kimse savunmamızın rakip topçuları fiziksel olarak caydıramadığını, karşılamada çok kötü olduğunu konuşmuyor. Nelsson formdayken neden arkada daha güvenli duruyorduk bir düşünelim derim. Sadece açık alanda depar atabilen oyuncular da çözmeyecek savunma sorunumuzu.

Oynadığımız maçların %90'ında rakipler savunmaya uzun top gönderip, o topları indirebildiği oranda pozisyon üretmeye çalışıyor. Davinson ve Nelsson dışında hava toplarında net bir üstünlüğümüz olmadığı için de Apo ve Kaan sıkıntı yaşatıyor. Nelsson bu denli devre dışı kalmışken sadece Davinson'a bağlı bir caydırıcılık var geride. Normalde Jakobs da bu caydırıcı isimler arasına giriyor ama sakatlık problemi can sıkıcı. Kaan ise bek ile eşleştiğinde havadan iyi, yerden kötü.

Bana göre oraya 1 tane ayakları iyi olan, caydırıcı, elit bir savunmacı lazım. Ben sözleşmesi bittiği ve gözden düştüğü için Maguire ismine çok yükseliyordum ama Skriniar da o kasa bir oyuncu. Sadece ilk adımı yavaş geliyor bana. Çevikliği düşük. Ama açık alanda ivmelenmesi fena değil. Nelsson ve Kaan kadar hantal da olduğunu da düşünmüyorum.

Bu takım topun arkasına geçtiği zaman defansta bir sigortası olması lazım. "Kesin yeriz" diyerek maç izlememizin sebebi ceza sahasına atılan her topun tehlike olması.

Ek olarak Skriniar'ın takıma katacağını düşündüğüm bir diğer şey de duran top kafa golleri.

Gelecek isen gel üstad artık.

Bu herifi çok övüyorlar gerçekten iyi bir performansı var mı sizce ?

Bu herifi çok övüyorlar gerçekten iyi bir performansı var mı sizce ?
Osimhen maç boyu bununla dalga geçti ama genel olarak diğer maçlarda iyiydi. Gelse en azından Cuesta denen herife 8 milyon euro vermezdik ve elimizde ''topçu'' olurdu. Cuesta direkt topçu değil. Anadolu takımlarında bile sırıtacak, ederi max 300 bin euro olan birine gittik 8 milyon euro verdik. Çıktığı ilk maçta 5 dk içinde takımın 2 puanını gasp etti ve şu an Okan dahil sanki hiç yokmuş gibi davranıyoruz mecburen.
Skriniar gelse muhtemelen 3'lüden devam ederdi bu arada, iyi olurdu kötü olurdu orasını bilemem ama Franky, Morata + stopere verilen 8 milyon euro baya bayağı 3'lü için yapılmış hamlelerdi bariz şekilde. Cuesta transferi patlayınca vazgeçti o işten mecburen.

Copun teki

tank gibi agir

Davinsonun sol ayagi etmez

Aynen Skriniar leş ama Cuesta mükemmel.

Gayet iyi adam, almasalar şu an olduklarından kesin daha kötü durumda olurlardı. Peki Cuesta olmasa biz daha iyi mi olurduk yoksa kötü mü?

Geri
Üst Alt