Hakan Kuzu
Büyük Kaptan
- 1 Şubat 2021
- 21.981
- 16.979
- 1.148
Tr de araba da sigara kullanmak yasak mi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bizim temiz hava alma özgürlüğümüz kısıtlanıyor asıl. Durduğu yerde içene bir şey demiyorum hadi de bizimki gibi bir millette kim takacak böyle esnek bir yasağı, komple yasaklanmalı dışarıda. Durakta sigara içilmez uyarısının önünde sigara içen dallamalarla dolu ortalık.Açık havada içebilirlermiş, diğer türlü özgürlük kısıtlamasına girermiş vs vs..
Üstat medeni, eğitimli bir ülke olsak dediğin gibi bölgesel yasaklayalım OK ama bizim ülkede imkansız neden mi?Durak, hastane, okul yakını gibi yerlerde içilmemeli, cezası çok daha yüksek olmalı bir içici olarak söylüyorum. Lakin canına yandığım memlekette her şeyi yasaklanmalı diye diretilmesi bana samimiyetsiz geliyor.
Genel olarak gelen yasaklar başka yasakları tetikliyor bizim ülkede. Sorun değil benim için sokakta içip içmemek.Üstat medeni, eğitimli bir ülke olsak dediğin gibi bölgesel yasaklayalım OK ama bizim ülkede imkansız neden mi?
Mesela iş çıkışı vapura biniyorum arkasından otobüse. Vapurdan inince ilk duraktan otobüse bineceğim. Henüz saati gelmediği için durakta kapıların açılmasını bekliyorsun mecbur. Yolun da uzun olunca oturayım diye sırada beklemek zorundasın yoksa 1 saat ayakta gidersin vs. Neyse.
Otobüsün kalkmasına 8 dk var 30 cm önünde adam da sırada tabi, yakıyor sigarayı duman komple sende, otobüse bineceğim 1 saat yol gideceğim diye 3 tane sigara içiyor yeri geliyor o 8-10 dakikada. Kışın zaten boğazın pert olmaya müsait ondan sonra sigarayla yamulan sen oluyorsun.
Şimdi durakta zaten yasakmış ben de bunu öğreneli 2 sene falan oluyor da konuyu şuraya getireceğim:
Ülkede herkes çıldırmış vaziyette; saldıracak,bıçaklayacak adam arıyorken önünde 18-40 yaş arasında, maganda, eğitimsiz, anlayışsız, maddi-manevi bir sorunla uğraşıyor olma ihtimali %80 falan olan hiç tanımadığın bir adamı nasıl uyarabilirsin? Uyarsan karşı taraftan olumlu karşılanma ihtimali, "aa haklısın kardeşim hemen söndüreyim ihtimali" % kaç olur? Bence %1 bile değil. 2. kez söyleyebilir misin? Söylesen olay nereye gider? Fotosunu çekip polise söyleyeyim desen çekebilir misin, çeksen ne olur? Sizi polise şikayet edeceğim diyebilir misin? Desen ne olur? Polise gitsen arkasında savcılığa gitsen adamı ararlar mı? Buna değer mi? Sen ne kadar uğraşırsın?
Dolayısıyla bizde bir yasak geliyorsa mecbur genel gelmeli.
Millet sigara icin taaa Lüksemburg'a gidiyor daha ucuz diye. Öyle sigarasız bir dünya hayal gibi.Hollandanin cogu yerindede yasak, bu uygulama yakinda hollanda icinde gelebilir.
birkac sene sonra avrupada sigara icen kalmaz.
Bizim millet zehirlenmeye devam etsin.
e satın alıyor zaten - illaki içecek...Salakca bir uygulama kimse sigara icmezse nasil vergi toplanir
ülkenin borcu 5 ayda biter.Bizde de olsun
+
yere balgam saçan evrimini tamamlayamamışlara da ceza gelsin