Milli Takım'ın Şansı Yok mu?

Hakan Delikanli

Ulubatlı Souness
s-1e91ae3e27552d1d5c340044d3367abcb5ee2828.jpg

- Bu forumda Fatih Terim'i en cok elestiren üye belki benim. Taktik teknik bilgisini hic begenmem ve tercih edecegim en son teknik direktörlerden

- Gecmis 2 maci net olarak yanlis oyuncu tercihlerinden dolayi kazanamadigimizi düsünüyorum, özellikle Ukrayna maci (forumda bile olmasi gereken tercihler yazilip cizilirken, hoca sacmaliyor)

Ama söyle birsey var: Bu tip eleme maclarinda her maci kazanamazsin zaten kolay kolay. Dolayisiyla Hirvatistan ve Izlanda deplasmanlari cok zor ve orda kayiplarin olmasi gayet dogal oldugunu düsünüyorum.

- Bizim tek ciddi kayibimiz icerde ki Ukrayna maci

- Ayrica Ukrayna, Izlanda ve Hirvatistan daha kendi aralarinda mac yapacaklar, biz ise Ukrayna ve Hirvatistan maclarini bitirdik kendi acimizdan (Ukrayna-Izlanda oynadi ayrica)

Simdi soru net: Tabi bu gruptan cikmak maclar oynanmasa bile cok zor. Ama durum o kadar da vahim oldugunu düsünmüyorum. Ve bunun Arda Turan ile de alakasi yok.

Tek tek oyunculara bakarsak defans haric kötü kadro'ya sahip degiliz kendi capimizda diye düsünüyorum.

Yeter ki Ozan, Cenk, Volkan, Yasin yerine Kaan, Emre, Enes, Tolga, Yunus gibi oyuncular tercih edilsin.

ozan yerine kaan mi
ok

Ozan yerine Kaan demedim, Kaan stopere gecer Ömer veya Serdar ile, Tolga orta saha oynar, bos konusma. Ayrica orda bile daha verimli olur.

Var.

Yarından itibaren Terim'e emeklerinden dolayı teşekkür edilip yollar ayrılır ve tecrübeli ve taktik bilgisi yüksek Alman bir hoca ile anlaşılırsa olabilir. Arda başta olmak üzere Yunus, Hakan, Emre Mor gibi üst düzey isimlerden yararlanacak biri olmalı bu hoca. Bu şekilde geri kalan tüm maçları kazanabiliriz.

Var tabi ki ama bizim ülkede yumurta deliğe dayanmadan birşeyler olmaz. En son ne zaman turnuvaya katılmayı son maça bırakmadık?

Veya en son ne zaman takımlarımız Uefa ve CL de son haftadan önce gruptan çıkmayı garantiledi?

Her zaman son maça kalıyor durumumuz. Kendi kendimizi zora sokuyoruz bilhassa da Milli takım bazında. Tamam üçünü dünya ülkeleri gibi yönetiliyoruz ve sistemimiz falan yok da ama illa işler zora düşecek ki biz durumun farkına varıp çabalamamız için.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Guncel kalirsa sanirim en cok mesaj yazacagim baslik bu olur . Oncelikle baska bir basliga yazmistim , biz kosova-finlandiya-kosova oynarken , ki goreceli olarak en gucsuz takimla 2 mac , ondan sonraki en gucsuz takimla da ic sahada oynamak , en kolay 3 mac demektir

ve hatta dahasi , en kolaydan zora gidiyor , ic saha ic saha dis saha seklinde.

bizim bu gruptaki rakibimiz esasinda izlanda , ukrayna bizden burada puan almis olabilir , fakat bizi iceride yenmedigi takdirde bize gecilecektir , zaten ukrayna deplasmaninda kaybedersek ukrayna bizi gecmese bile izlanda gecer kesin

onumuzdeki 3 fikstur su sekilde

Turkiye - Kosova
Hirvatistan - Izlanda
Ukrayna - Finlandiya

Turkiye - Finlandiya
Kosova - Izlanda
Hirvatistan - Ukrayna

Kosova - Turkiye
Finlandiya - Ukrayna
Izlanda - Hirvatistan

Sonra da zor maclar var , fakat su maclardan izlanda 1 veya 2 puan cikarirsa sasirmam. Kosovada bile puan kaybedebilirler , izlanda iyi degil duzgun takim , onlari bir finlandiya da bir kosova da bozabilir. Ayrica iki hirvat macindan galibiyet cikaracaklarini dusunmuyorum

Buradan 9 puan cikarirsak her sey esitlenir. Bir avantaj da su olur , hirvatlar bu surecten 9 puan ile cikarsa , son maclara daha rahat cikarlar , bu da turkiye ve ukraynaya yarar , izlanda , hirvatlarla en oynamak istemeyecekleri zamanda oynuyor , hem kimsenin isi garanti degil , hem de izlandayi yenerek liderligi garantilemek isteyeceklerdir

Mesela gecen elemelerde de isimiz sansa kalmisti , Letonya denen takim hepsi deplasmanda Turkiye ile 1-1 , Izlanda ile 2-2 , Cekya ile 1-1 ve Kazaklarla 0-0 berabere kaldi . hic birine yenilmedi

Ustelik geldi konyada bizle bir daha berabere kaldi 1-1 , ve 5 puan topladi

Ama kazakistan gitti izlanda deplasmanindan surpriz 1 puan aldi , ve 2 puana cikinca son macta letonyayi yenerse uzerine cikacak durum olustu , bu onlar icin kategori atlamak icin cok onemliydi ve kazandilar surpriz yaparak

bu sayede biz ciktik ... ukrayna evinde tonla gol kacirip ispanyaya yenildi , ve hepsinden daha onemlisi cuneyt cakirin 2 sari karti ayni pozisyonda gosterdigi mac vardi , o macta k irlanda son saniyede gol atti , lafferty denen adam TR de oynayan , orada macaristanin kaybettigi 2 puan oldu

ve bu maclar sayesinde macarlar ve ukraynalilar play off a kaldilar , gerci gectiler ama biz kalsak gecer miydik bilinmez

o yuzden bu gruplarda her sey olur .. herkes kazakistani yensen ne olur diyordu , letonya sonuncu olunca , kazaklardan gelen 6 puan yerine , letonyadan alinan 2 puan silindi ve en iyi ucuncu olduk

En zor iki maçı geçtik. Şansımız yok demek saçmalık. Ben milli takımın 18-20 puan toplayacağını düşünüyorum. Yetermi göreceğiz.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu maçlar oynanmadan evvel 2 puan çıkarıcaz deseler bize herkes fena değil der geçerdi grubun en zorlu 3 takımıyla oynadık 2 dep atlattık ukraynayı yenemedik ama olsun depte yenilmiyecek bir takımda değil.

Buradaki sikinti direk rakibe yenilmek , izlandaya yenilmeseydik hersey okeydi benim icin , bunu mactan once de yazmistim , bir galibiyet yeter demistim hirvat ukrayna ve izlandadan toplamda

simdi ise biri izlandaya olmak kaydiyla 2 galibiyet gerekiyor , ya ukraynayi deplasmanda , ya hirvatlari iceride yenmek zorundayiz , izlandayi yenmeye ek olarak

zorlastigi gercek ... fakat tek bir avantajimiz var , maclar oynanirken puantajda avantajli hale gecersek , ki mutlaka ama oyle ama boyle grup SIKISACAK rakipler birbirleri ile oynayacagi icin , o zaman onumuzde zor maclar kalmis olacak ama direksiyonda olacagiz

ornegin izlanda macina cikarken aramizda 2-3 puan olmasi bile yeterli

DK elemeleri 4. torba takımları

Karadağ 7 puan

İrlanda 7

İsrail 6

Slovenya 5

Faroe 4

Bulgaristan 3

Norveç 3

Estonya 3

Türkiye 2

Bu tablo illa ki onemlidir fakat turkiyenin kurasi ile digerlerininki ayni mi ? dogrudur degildir bilmem ama 4 euro 2016 ya katilan takimin bulundugu tek grup bizimkisiymis , hatta finlandiya ve kosova bile kendi kategorilerinin en kotulerinden degil

milli takimla ilgili her elestiride haklilik payi vardir , fakat kura sanssizligi bir gercek ... zaten kurasi iyi denk gelince de hemen rakibi kucumseyip cek bir letonya yapiyoruz , veya ucuncu olup uzerine "avrupalilarla oynamadik ki" diyoruz, 7 de 7 yapan brezilyayla 2 kez oynamak zorunda kalan baskasi varmis gibi , ya da "son dakika golleriyle kurtardik" diyoruz , euro 2016 da irlandanin italyayi son dakkadaki goluyle yenip bizim son anda gitmemize engel oldugunu unutarak

Gelen koyuyor giden koyuyor ne kurası yhew

Geri
Üst Alt