Mircea Lucescu, 80 Yaşında Hayatını Kaybetti

Bugün, Romanya futbolunun en büyük efsanelerinden biri, hayatının her anında bizi gururlandıran dünya futbolunun önemli bir ismi aramızdan ayrıldı.
Kariyerimin başlangıcında bana güven verdi ve büyük başarılara giden yolu açtı.
O benim için bir koçtan daha fazlasıydı, benim için bir akıl hocası, bir öğretmen, bana inanan bir insandı ve futbolda bugün olduğum kişinin önemli bir kısmı ona borçluyum.
Her şey için teşekkürler, Mircea amca!
Daima kalbimde olacaksın! Ailesine başsağlığı diliyorum.

HAGİ

Gerçekten efsaneydi baba sen. İyi veya kötü her seyin bir karakterdi. Hakkımız helal olsun emeğin hakkın çok.
Saygılarımla.

Allah rahmet eylesin sevdiğimiz bir figürdü.

2001-2002 sezonundaki cop kadroyla, CL'de birinci gurubu gecip, Barca, Liverpool, Roma'li ikinci gurupta hic yenilmeden isi son maca getirmis, sonra macta hakem katliami ile Barca'yi guruptan cikarmislardi.

O gun elindeki kadroyu Okan hocaya versek birak CL'de ayakta kalmayi, super ligde ilk 5e giremezdi.

Huzur icinde yatsin. Buyuk hocaydi.

Dünya futbolu açısından önemli bir sembol idi. Son maçını da ülkemize karşı yönetmesi ayrı bir duygu katıyor. Üzüldüm, toprağı bol olsun.

Toprağın bol olsun kral.
Victorialarla yaptıklarını unutmayacağız.

Hey gidi luce.. Sadece 2 yıl bizde kalmasına rağmen büyük izler bırakmıştı. Canaydın seçimi kazanırken hayallerdeki hocayı getireceğiz vaadinde bulunmuştu. Ama lucescu sonraki haftalarda öyle güzel götürmüştü ki takımı, belki kalır diye umutlanmıştım o zamanlar. Şampiyonluğu ilan ettiğimiz İsmetpaşa'da maç bitiminde kale arkası tribünündeydim. Maç sonu kale arkası " i love you luce" diyerek tribüne çağırmıştı. 3 yıldızlı formayla tribüne gelmişti.. Bu saatten sonra kesin kalır artık diye çok sevinmiştim. Ama lig bittikten 3 gün sonra onu kovup kendi ellerimizle Beşiktaş a hediye etmiştik. Bence Galatasaray tarihinde yapılmış en büyük hataydı, zaten sonraki yıllarda bedelini çok ağır ödemiştik.

Ertesi yıl bjk'nin başında samiyende bizi 1-0 yendikleri maçın bitiminde uzun uzun bizim tribünlere bakmıştı. Hiç unutmam o görüntüsünü. Bence o da bizde kalmayı çok istemişti..

Huzur içinde uyu lucescu..

V2515 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tarihimizdeki en iyi hocalardan biriydi. müzemize eşsiz bir avrupa kupası eklemişti. huzur içinde uyu hocam.

Bir çoğu kiralık adı sanı duyulmamış mütevazi kadrolarla müthiş işler yapan büyük hocaydı. Hiç bir zaman o eksik, bu eksik diye hayıflanmazdı şimdikiler gibi. Allah rahmet eylesin.

Tabii herkes hatırlamaz, bu adamın 2001de şampiyonluğu çalındı, sonra takım dağıldı, dağılan takıma fena olmasa da kiralık eklemelerle toparladı, iç sahada 17de 17 yapıp şampiyon oldu.

O dönem pek kimse sevmezdi, ayrılmasına o yüzden tepki bile pek gösterilmedi, defansif bir oyun oynatıyordu ve buradan eleştiriliyordu.

Sonra Beşiktaş’a gitti bizi iki maçta da yenmesi sayesinde şampiyon oldu evet o maçları biz kazansak biz şampiyonduk özellikle iç sahada kazansak hikaye farklı olurdu.

Beşiktaş’ta sonraki sezonda devre arasına 8 puan önde girdi fenerbahçeden ama sanırım bir Samsun maçıydı dağıldılar, başka bir maçta Sergen ve Tümer’in yaptıkları ilginç işlerdi. Dönemin başkanı için de rakip takımın başkanının parasını batırdı, karşılığında kendini kurtarmak için şampiyonluğu verdi iddiası çokça dolanmıştı o dönemlerde ama bilemeyiz tabii. Beşiktaş son 6 maç galibiyet dahi alamayıp üçüncü bitirdi sezonu.

Sonrasında oradan da ayrıldı ve iki takım da ne kaybettiğini 2009da Shakhtar Kadıköy’de Uefa şampiyonu olunca anladı, hep geri dönmesini bekledik tam alacakken Milli takıma imza attı, Milli takım döneminde yabancı sayısını çok eleştirdiği için bayağı tepki de toplamıştı.

Kısacası çok haksızlık yapıldı kendisine ama büyük izler bıraktı, Allah rahmet eylesin.

Geri
Üst Alt