Modem Tüm Işıkları Yanıyor Ama Wifi Yok?

Geçenlerde banada oldu benzeri, kanalı defaulttan 2'ye aldım düzeldi.

Yapabileceğin her şey başlıkta yazılmış, çare olmadıysa el mecbur değiştireceksin ne yazık ki. Hard reset sonrası da mı düzelmedi ?

Valla yaklaşık 3 defa yarım saatte bir yaptı ve 15 dakika boyun kablosuz ağ gözükmedi. Ama kanal değiştirdiğimden beri bir şey yok şimdilik

Abi türknet kullanan var mı bilmiyoorum ama müşteri hizmetleri sadece yeni abonelik vermeye yarıyor. Eğer aboneysen sadece online işlemlerden destek kaydı olusturabiliyorsun ona da 4 gündür cevap vermiyorlar zaten
O yüzden gülerek cevap vermiştim. Hizmet kalitesi olarak sıkıntılı bir firma.

Bu arada beyler 16mbit tarifem. Modem arayüzünde de
ADSL Hızı(Kb/s):799 / 16383

yazıyor yani 16mbit geldigini söylüyor zannımca. Ama max 9 mbit alabiliyorum speedtestte. sorun ne olabilir?

@Danyal Artemis

Bu arada beyler 16mbit tarifem. Modem arayüzünde de
ADSL Hızı(Kb/s):799 / 16383

yazıyor yani 16mbit geldigini söylüyor zannımca. Ama max 9 mbit alabiliyorum speedtestte. sorun ne olabilir?

@Danyal Artemis
Ben daha 16 dediklerinde tam 16 geldiğini hiç görmedim zaten. Sen wifi bağlandığın normal 9 görmen.

D. A

Bir sorum olacakk telefoo girişi olan herhangi bir odada çalışır mı modem?

banada olmuştu çok fazla şey denedim hangisinde çözüme ulaştım pek hatırlamıyorum ama sanırım güncelleme çözmüştü sorunumu,modem alcaksan tplink alma bence memnun kalmadım ilk aldığım modem yandı 2 haftadan uzun sürdü yenisini göndermeleri firmada kimsenin birbirinden haberi yok üstüne gönderdikleri modemin kargo parasınıda bana ödettiler..

Modem arayuzundeki teknik verileri iceren sayfayi koy da anlayip yorum yapabilelim , snr ve hat zayiflamasi , bir de max degerlerini gormem lazim

16 olunca 13-14 almam lazım degil mi mantıken?
Kablosuz 13-14 anca 5 Ghz bandını kullanırsan alırsın. Modemin bu özelliği var ise tabii.

2.4 Ghz bandı bir çok cihaz tarafından kullanıldığı için, mikro dalga fırın bile bu bandı kullanıyor, yine çevrende bu bandı kullanan bir çok modem var ise 2.4 Ghz bandında kullanılabilen kanallar yoğun oluyor bu yüzden de hız düşüyor.

Geri
Üst Alt