modern futbolda "estetik çalım" atan topçunun kalmaması

Ben estetikten çok gattuso roy keane Bülent kaptan melo gibi yürekten takımı için herşeyini veren futbolcuları daha çok özlüyorum

Ronaldinho bugün oynasa , o kadar rahat çalım atamazdi diyorsunuz yani

Ya da teknik direktörler topcularin yetenekli de olsa bireysel oynayip çalım denemesine izin vermezlerdi
Ronaldinho sabaha kadar atar...messi'de gene atar... ama onlar çok istisna futbolcular. Tüm takımı ve oyunu nerdese onların çevresine göre kuruyorsun . Haliyle bu tip adamların 1 2 ofansif planı yok . 10 a yakın şkeilde tehlike yaratabilirler.

atıyorum bir Henry zor görürüz bu defansif değişimde - ya da bir Zidane daha çıkmaz gibi kolay kolay. Çünkü takımlardaki stoper profilleride farklılaştı. eskiden beton duvar gibi Stam vardı - sakatlama potensiyelli ultra sert Nesta vardı gibi gibi . şimdiki stoper tandemlerinde hep atletik , ince top kullanabilenler var.

Bek profilleri tıfıl ama fiziksel olarak vücudunu aktif kullanan ve ultra hızlı - topla oynayabilen - deplase olabilen profiller misal.

modern futbolda olmayan o kadar çok şey var ki

rekabet öldü, yerel bağlar öldü, estetik öldü, karakterli adam topçular öldü..

geriye makineler kaldı

uefa ve fifa el birliğiyle futbolu öldürdü
Ne yapti ki FIFA ve UEFA bu kadar? Hangi kararlari etkiledi?

Çalım denince ilk aklıma gelen Felipe oluyor.
Müthiş yetenekti ama Fatih hoca ondan 6 numara yapmaya çalışmıştı.

Çalım denince ilk aklıma gelen Felipe oluyor.
Müthiş yetenekti ama Fatih hoca ondan 6 numara yapmaya çalışmıştı.
Yok, solbek oynamaya zorlayıp sonra da kovdurmuştu. Bonservisinin yarısı için ödenen 3,5 milyon ve kendi maaşı da kol girmişti tabii...

oncelikle , konu basligini guzel ve de ucu acik buldum.

hizli bi yanit olacak, daha detaylisini sonra bi ara deginiriz.<->
gol bolgesin de izledigim en estetik isim ; romario idi.
bir tik arkasindaki bolgeler icin ; basta maradona ve ronaldinho olmak uzere aklima gelen listemden isimler ;
valderrama , djalminha, riquelme, ...

bizden ,hagi , felipe ,sergen , tugay(rangers,rovers donemi dahil) 4lusu ilk aklima gelenler..... bizim ligden neutral gozle ; okocha .

aklima geldikce guncellerim...

Geri
Üst Alt