Haber Montella, La Gazzetta dello Sport'a Konuştu

Emre Altun

GSC Moderatör
Yönetici
Moderatör
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella; Dünya Kupası'ndaki hedefleri, Hakan Çalhanoğlu, Zeki Çelik ve Kenan Yıldız ile birlikte Türkiye'den ayrılıp İtalya'da çalışma düşüncesine kadar birçok konuda La Gazzetta dello Sport'a önemli açıklamalarda bulundu. Vincenzo Montella'nın açıklamaları şu şekilde...

"BÜTÜN BİR ULUS İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜL"

Kosova'daki eleme kutlamalarıyla başlayalım. Kariyerinizin en büyük sevinci neydi?

Montella: "Kesinlikle öyle. Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmek ve Milletler Ligi A Ligi'ne çıkmak gibi diğer olağanüstü anlara da ekleniyor. Bütün bir ulus mutlu ve benim için bu en büyük ödül."

"NE KADAR İLERİ GİDECEĞİMİZİ TAHMİN ETMEK KOLAY DEĞİL"

Dünya Kupası'nda ne kadar ileri gideceksiniz?

Montella: "Tahmin etmek kolay değil, çok fazla bilinmeyen var, en başta da yer: FIFA tarafından seçilen ve sıcaklıkların 42 derece civarında olması beklenen Phoenix, Arizona'da antrenman yapacağız, ancak grup aşamasında Vancouver, Kanada'da bir maçımız olacak ve orada sıcaklık önemli ölçüde daha düşük olacak. Çalışmalar, sıcaktan soğuğa geçmenin takım için daha iyi olacağını gösteriyor. Ancak her şey, oyuncuların o ay içinde hangi koşullarda geleceğine bağlı olacak."

"YOKLUĞU HİSSEDİLEN BİRİ"

Kaptan Çalhanoğlu tekrar sakatlandı.

Montella: "İtalya Kupası finali öncesinde sakin ve kendine güvenli olduğunu hissettim: Umarım yakında düzenli olarak antrenman yapabilir. Çalhanoğlu, yokluğu hissedilen, kaybolan oyun kuruculardan biri, bir şampiyon. Takım arkadaşı onunla birlikteyken kendini daha güvende hissediyor çünkü zor anlarda ona topu pas verebiliyor, topu güvenli bir şekilde teslim ettiğini biliyor."

Inter onu kadroda tutmaya karar verdi ve sözleşmesini uzatabilir.

Montella: "Kişisel kararlara asla karışmam. Benim için, nerede oynamaya karar verirse versin, mutlu olması yeterli."

Kerem'i çağırma bok gibi oynuyor hocam.

"Kişisel kararlara asla karışmam. Benim için, nerede oynamaya karar verirse versin, mutlu olması yeterli."

Unutulmayan eski sevgiliden bahseder gibi konuşmuş burada.

Italyan adama italyan milli takiminin durumu hakkinda sormamislar mi ben mi goremedim?

Geri
Üst Alt