Montella: "Futbolcularımı tebrik etmek istiyorum. İtalya’dan daha fazla maçın içindeydik. Şut şansı vermeden gol yedik, enteresan! Duran topta basit bir konsantrasyon hatasıyla öne geçtiler."
Montella: "Bu deneyimler bizi geliştirecek. Ben çok umutluyum. İlk hedefimiz Avrupa Şampiyonası. Uluslar Ligi’nde tam kadro mücadele edemedik. Bu deneyimler bu seviyede çok önemli. Bu seviyede ilk kez 4 maç üst üste oynadık. Avrupa Şampiyonası için bu deneyimleri tabii ki kullanacağız..."
Montella: "Dürüst olmamız gerekiyor. Tam kadro değiliz. İlk İtalya maçının ilk yarısı dışında, eksiklerimize rağmen rakiplerle iyi mücadele ettik. Rakip, toplam değeri 400 milyon euro olan 3 futbolcuyu oyuna soktu! Bunları söylemek istemiyorum ama durum böyle. Tam kadro olmayınca bunlara karşı da mücadele veriyorsunuz."
Montella: "Dünya Kupası başarısı dengelerimizi bozmuş olabilir. Beklentiler yükseldi. Bu dört maçlık dönemden bahsetmiyorum. Beklenti yükseldikçe hepimiz daha fazlasını istedik. Dört maçın üçünde rakiplerle eşit seviyede oynadık."
Montella: "Ben hem kendim için hem futbolcularım için gösterilen sevgiyi hala hissettiğimizi söyleyebilirim. Biz nereye gidersek gidelim, arkamızdan bir ordu geliyor."
Montella: "Burada olduğum için gururluyum. Zamanında farklı farklı teklifler alsam da kaldığım için mutluyum. Tüm futbolcularımıza sonuna kadar inanıyorum."
Soru: "Son aylarda Türkiye'yi seyrederken çok şut atan ve oynayan bir takım gördük. İtalya gol attı ama Türkiye 4 kez kaleye geldi. İtalya yarım pozisyonda gol attı. Sence problem ne? Neyi çözmemiz gerekiyor?"
Montella: "Kolektif bir problem olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir sorun olsa, bu seviyedeki rakiplere karşı bu kadar pozisyon üretemezdik. Belçika maçında da rakip kaleye çok fazla gittik, üstün oynamaya çalıştık. Bu tarz soruları cevaplamak bazen çok zor. Gol attığınızda değerlendirmeler eksik kalıyor, gol atamayınca işler sizin aleyhinize dönüyor. Pozisyonları değerlendiremedik. Rakipler, yaptığınız ufak bir hatayı affetmiyor."