- 16 Haziran 2010
- 202.246
- 154.096
- 6.838
UEFA Uluslar Ligi play-off turu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, sahasında Macaristan'ı 3-1 mağlup etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, alınan galibiyeti değerlendirdi.
Vincenzo Montella: "Çok iyi başladık. Golden sonra mesafeleri açtık ve rakibe kontratak verdik. Oyunculara, 'Müthiş başladık, geri dönmeliyiz' dedim. İstediğimiz skoru aldık ama hiçbir şey bitmedi. Bugün 2 tane yeni Milli Takım forması giyen oyuncumuz Deniz ve Can vardı. Biri 2004’lü biri 2005’li. Genç futbolcularımız üstün performans göstermeye devam ediyor. Gerçekten oynatabilmek çok önemli. Hepsinin potansiyeli çok yüksek. Deniz Gül ilk defa oynadı, büyük potansiyele sahip. Oğuz Aydın bugün müthişti. Bu performansların böyle devam etmesini ümit ediyoruz. Dengeli olmamız gerekiyor. Hiçbir şey bitmiş değil, 2. maç var ve bunun farkındayız. Deniz genç yetenek daha gelişmesi gerekiyor. Müthiş bir fiziğe sahip, kullanmasını öğrenmesi gerekiyor. Daha birkaç günümüz var. Arda özel bir futbolcu, karar vereceğiz."
Vincenzo Montella: "Bugün özellikle dikkatimi çeken ve beni mutlu eden bir pankart vardı. 'Milli takım, kulüpler üstüdür; üstünün en üstüdür!' Bu ruhu hep beraber devam ettirmemiz gerekiyor."
Tuğba Hacıbayramoğlu (Eagle Medya): "Sizden önce bir gelenek vardı. Mutlaka 3 büyük takımdan futbolcu çağrılır ve oynatılırdı. Bugün Beşiktaş'tan kimseyi göremedik. Özel bir sebebi var mı?"
Vincenzo Montella: "O anda ihtiyacımıza göre en iyilerimiz kimse ona göre seçim yapıyorum çünkü milli takımda sürelerimiz çok dar oluyor, çalışma zamanımız az. O yüzden en iyisini seçmem gerekiyor. Dürüst olmak gerekirse formalarına bakmaksızın seçiyorum. Az önce bahsettiğim pankartta yazıldığı gibi milli takım her şeyden üstündür."
- Barış'ın sakatlık durumuyla alakalı bir şey söylemek ister mi?
Vincenzo Montella: "Barış ilk yarıda bir darbe almıştı, devam etmek istese de üzülerek onu çıkartmış olduk. Fiziksel forvet bir oyuncuyla yani Deniz'le daha çok ceza sahasını doldurmak istemiştik. Bu kadar fedakar ve güçlü bir oyuncuyu çıkarırken tabii ki ister istemez üzülüyorsunuz ama maçın gereği buydu."