# Mostafa Mohamed

hani sahaya taraftar atlar, kime kosacağini da bilemez güvenlikten random kaçmaya çalışır ya aynen o hesap, deli danalar gibi geziyor wonderkid musti. ingilizce öğrenirken tüm kapasiteyi harcamış heralde kafasındaki

''Çaktığı'' desek daha doğru ifade olur!..
Katılmıyorum renkdaş. Adam geldiğinde çakı gibiydi, bir kırmızı kart gördü, birkaç hafta gol atamayınca da kesildi. Geçen sene bu adamın başlarda iyi oynarken nedensizce kesildiğini de biliyoruz, köreltti net yoksa pl yapacak herifti.

Katılmıyorum renkdaş. Adam geldiğinde çakı gibiydi, bir kırmızı kart gördü, birkaç hafta gol atamayınca da kesildi. Geçen sene bu adamın başlarda iyi oynarken nedensizce kesildiğini de biliyoruz, köreltti net yoksa pl yapacak herifti.
Geldiğinde çakı gibi filan da değildi, birkaç maçta dengine geldi vurdu, gol oldu-olmadı, o kadar. Bir kırmızı kart gördü diye AGD adamdan bizlik futbolcu olmaz!..

Fatih Terim, nadiren yaptığı şekilde, transferini istediğine dair ismini bizzat zikrettiği oyuncuya iyi olduğu halde niye öncelik tanımasın? Ki diğer alternatifler de önceden yok saydığı Diagne ve kiralık Halil iken üstelik...

Hadi FT değerini bilmedi, harcadı diyelim. Torrent' in de öncelikli tercihi olmadı. Okan Hoca geldi; o da 'eski değerini bulması adına' neredeyse bedavaya ve satın alma opsiyonu olmaksızın kiralanmasına onay verdi...

N'olacak yani, şahsen ekstra pek bir yeteneği olmadığını düşündüğüm çapsızın birine hak etmediği değeri verecek TD mü bulmalıyız sence?!..

Geldiğinde çakı gibi filan da değildi, birkaç maçta dengine geldi vurdu, gol oldu-olmadı, o kadar. Bir kırmızı kart gördü diye AGD adamdan bizlik futbolcu olmaz!..

Fatih Terim, nadiren yaptığı şekilde, transferini istediğine dair ismini bizzat zikrettiği oyuncuya iyi olduğu halde niye öncelik tanımasın? Ki diğer alternatifler de önceden yok saydığı Diagne ve kiralık Halil iken üstelik...

Hadi FT değerini bilmedi, harcadı diyelim. Torrent' in de öncelikli tercihi olmadı. Okan Hoca geldi; o da 'eski değerini bulması adına' neredeyse bedavaya ve satın alma opsiyonu olmaksızın kiralanmasına onay verdi...

N'olacak yani, şahsen ekstra pek bir yeteneği olmadığını düşündüğüm çapsızın birine hak etmediği değeri verecek TD mü bulmalıyız sence?!..
1- Kimse ilk 5 maçta 5 golü ''dengi geldi vurdu, gol oldu.'' şeklinde açıklayamaz bence.

2- Öncelik konusuna gelince, M.M özelinde değil, FT ''direktifiyle'' alınan topçuların çoğu başka takımdan bize geldiğinde ilk 1-2 ay fark yaratıyor, sonra düşüşe geçiyordu. Döngüyü hatırlarsınız o dönem; ''Oyuncu gelir > 3-4 hafta fark yaratır > Düşüşe geçer > FT transfer yapıcaz derdi.'' Yani önceliğinin olmamasının sebebi diğerleriyle aynı kıvama gelmesiydi.

3. Başka hoca neden kullanmadı kısmına geldiğimizde, bu işler sadece teknik-taktikselden ziyade mental ve psikolojik de olabiliyor. Ankaragücü maçından sonra kesinlikle mental açıdan sıkıntısı arttı bu da onun eski seviyesine gelmesini engelledi bence. Bir de bunun üzerine sen, adamın 2 gol attığı haftanın ardından direkt 11'den kesiyorsan nasıl kazanacaksın değil mi?

Sonuç olarak ben aşırı yetenekli bir oyuncu hiç demedim zaten ama ıskartaya çıkarılmış bir oyuncu olarak gördüğümü söylüyorum. Yoksa bu ligde kimler oynadı, M.M her türlü fark yaratabilecek bir oyuncuydu.

Fener deplasmanında da çok iyiydi ama şu alanya deplasman performansı bir başkaydı. Bu şekil bir santrfor oyununu uzun süredir görmedik, Seferovic ile hasretimiz bitecektir.

Kapasitesi olan adam, her durumda farkını gösterir ve formayı eninde sonunda kapar. Forma rekabetine girdiği oyuncular da belli zaten; takımda formda halleriyle Gomez-Aboubakar-Seferovic filan olsa ne yapardı acaba? Haksız kırmızı kart görmüş de psikolojisi bozulmuş filan boş argüman. Bu seviyede oynamak için mental yönden de sağlam olmalı bir futbolcu; değilse en baştan kaybettiğinin, yanlış yere geldiğinin resmidir...

Yeter bu kadar, daha fazla enerji israfına değecek bir futbolcu olarak görmüyorum. Herkesin fikri kendine...

Bu ve Morutan abartılan listenin ilk iki sırası.

20 yıldır çöllerdeydi, 20 günde ft bozdu :asd:

Adamlar cift forvet oynuyor bol bol oynayacaktir. Santrafor da almamislar Kolo Muani'nin gitmesine ragmen. Bu iyi bir sey mi kotu bir sey mi emin degilim

Genel bir profesyonellik bakış açısına sahip olduğunu düşünmüyorum. Her şey fizik veya teknikten ibaret değil. Bizimle olduğu süreçte hep takımdan kopuk bir yol izledi. Ben genel yapısının, futbola bakış açısını ( mantalite ) pek sağlıklı görmüyorum. Kariyer telaşı içinde boğuluyor adam.

Geri
Üst Alt