Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Rangers maçı sonrasında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Portekizli çalıştırıcı, hakem yönetimini beğenmediğini ifade ederken UEFA'ya göndermede bulundu.
Mourinho:
"Yorumu, bizi ilk maçtan sonra öldüren insanlara bırakıyorum. Bugün de dürüst şekilde yorumlarını yapacaklardır."
"Takımımla gurur duyuyorum."
"Umarım kafamdan geçirdiklerimi dile getiremem, UEFA'dan ceza almak istemiyorum. Umarım Budapeşte'deki finalin bir sonucu değildir bugünkü kararlar. Lille maçında 120. dakikadaki penaltı, United maçı, bu maç..."
"Ben oyuncularım için üzgünüm. Bunu 5 kere başardım, onlar bunu başaramadı. Hayal kuruyorlardı. Taraftarlarımız, yönetimimiz adına üzgünüm. Devam edeceğiz."
"Bir maçı bu şekilde kaybettiğiniz zaman tüm takım üzgün olur. Penaltı kaçıranlar yatağa yattıklarında o penaltı kafalarında dönecektir. Penaltılara da çalışmıştık, oyuncular bugün sıralamaya karar verdiler. Futbol böyle maalesef."
"Avrupa arenasında zorluk yaşadık bu sezon. Listeye yazamadığımız oyuncular var. Oğuz Aydın olsa hızıyla nasıl olurdu diye düşünüyorum bugün. 14-15. maçı oynadık Avrupa'da. Eleneceksek, bu şekilde elenmek daha iyi. Başka takımlar gibi Avrupa'da o gururu hissetmeden elenmedik. Bugün penaltılarla kazanmış olsaydık da bundan daha fazla gurur duyamazdım."
"Bu akşam VAR hakeminin kötü bir uyku çekeceğini düşünmüyorum. Çok rahat, sessiz ve güzel bir gece geçirecektir. Sonrasında büyük bir milli maçta görev alacaktır ama biz hayallerimizi kaybettik. Bu haksızlık."
"Bugün 3 penaltısı verilmeyen takım bizdik."
"Bu şekilde elenmeyi, en iyi takım olarak elenmeyi tercih ederim. Mükemmel bir geri dönüşle elenmeyi tercih ederim. Evet bize daha fazla acı veriyor ancak bu şekilde olmasını tercih ederdim."
"Aklımı kurcalayan tek şey, takımıma Avrupa'da bir şey olduysa ve bu Budapeşte ile ilgiliyse... Bunun böyle olmadığını, tamamen kötü şans olduğunu düşünmek istiyorum."
"Bu kulüp Avrupa'da finaller oynayabilecek potansiyele sahip. Bunu Porto ile başardım. Türk takımlarının yarı finallere çıkması bile zor, kupa kazanmayı bırakın. Bugün kesinlikle çeyrek finale çıkmayı hak ediyorduk. Böyle bir geri dönüş yapmak hiç kolay değil."