- 16 Haziran 2010
- 190.933
- 133.713
- 6.478
Jose Mourinho, Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.
Mourinho:
"Çok iyi bir maç oldu, bunun nedeni çok iyi bir hakem performansı. Yeterli dürüstlüğe sahipti."
"Galatasaray beraberlik için oynadı, çok mutlulardır. Biz değiliz."
"Galatasaray'da şöyle bir yetenek var. Örneğin, 18 yaşında bir oyuncumuz var. Türkiye için harika bir oyuncu olacak ileride. İlk dakikadan ona sarı kart aldırmaya çalıştılar. Mentaliteleri bu. Buradaki atmosfer bu şekilde."
"Bahsettiğim pozisyonda, rakip yedek kulübesindeki herkes başında maymun gibi zıplıyordu. Türk hakem olsa hemen kartı verirdi ve oyuncuyu 5. dakikada oyundan çıkarmam gerekirdi"
"Evet Galatasaray her şeyden önce çok iyi savunma yaptı. Maçın en net pozisyonunda kaleci çok iyi savunma yaptı. Topa daha fazla sahip olmuş olabilirler. Kaç şutları var? Kaç kornerleri var? Kornerleri bile yok sanırım. Normal şartlar altında bu lig hala ortada derim. Türk hakemler kendilerini analiz edip, ben de üst düzey bir hakem olmak istiyorum derlerse, evet sezon sonunda iyi olan takım ipi göğüsler. Ama sene başından beri gördüğümüz sirk devam ederse sonuç kötü olur."
"Maçtan sonra hakem odasına gittim. Vincic ve yardımcılarına teşekkür ettim. Dördüncü hakem olan Türk hakeme ise ‘eğer siz olsaydınız, maç bir felaket olurdu’ dedim."
"Galatasaray eğer 'Biz çok güçlüyüz. Biz şampiyon takımız' demek ve bunu göstermek istiyorsa her maç yabancı hakem isterler. Yabancı hakem olduklarında ne olduğunu gördük çünkü. Avrupa'dan elendiler. Bize karşı kendi sahalarında 1 şutları var."