- 16 Haziran 2010
- 208.725
- 162.423
- 6.838
Jose Mourinho: "Maçtaki penaltıyla ilgili bir şey demesem benim için daha iyi olur. Son zamanlarda benim başıma gelen diğer olaylara veya Avrupa Şampiyonası'nda olaylara baktığımda bunun neden penaltı olduğunu sadece hakem söylemeli. Ben takımımla gurur duyuyorum."
Jose Mourinho: "Ben her zaman dürüst biriyimdir. Oyuncularıma onlarla gurur duyduğumu söyledim. Taktiksel ve duygusal anlamda her şeyi yaptık. 2 topumuz direkten döndü. 3-4 net pozisyona girdik. Kalecileri harika kurtarışlar yaptı. Bugün kazanmayı hak eden bir takım vardı. Ekonomik anlamda kaybettik. Bu bir gerçek. Şampiyonlar Ligi’nde dünyanın en iyi takımlarına karşı oynama şansını kaybettik. Doğrusunu söylemek gerekirse Şampiyonlar Ligi'ni kazanamazdık zaten. Sadece 1-2 büyük takımı belki yenebilirdik. Şimdi Süper Lig maçımıza odaklanacağız ve UEL’deki rakibimizi bekleyeceğiz. Fred ve Ferdi gibi iki yaratıcı oyuncumuz yoktu. Bir tanesinin olmaması zaten zor ama ikisi bizden yoktu.”
“Sizi Roma x Sevilla finalini izlemeye davet ediyorum….”
Jose Mourinho:
— "Yeni format kararı neden verildi bilmiyorum ama adapte olmamız gerekiyor. Maç sayısı artıyor artık 6 değil 8 maç oynuyorsunuz. Umarım Süper Lig'deki rakiplerimiz için de aynı durum geçerli olur. Umarım onlar da Avrupa maçları oynarlar."
— “Maçları istatistikleri yorumlayan sürekli data konuşan gazetecileri futboldan anlamaz. Bir maçı istatistiklerle açıklayamasınız. Bazen yeterli kalır, bazen yetersiz kalır.”
— “Gol atmak için şutları yoktu rakibin. Her türlü zorluğa rağmen bugun istatistkleri zorlayan taraf bizdik. Livakovic’e nerdeyse top gelmedi. Fenerbahçe iki kaliteli oyuncusundan mahrumdu bugün. Oyunularım elinden gelenin bugün en iyisini yaptı. Şimdi hedef Süper Lig ve Avrupa Ligi, hedeflerimize ilerleyeceğiz.”
— “Şampiyonlar Ligi’ne katılmak kulüp için, oyuncular için müthiş bir deneyim olurdu ama orada fazla ilerdi gidemezdik. Gerçekçi olalım.”
— “Sakat oyuncularımız var. Elbette iyileşecekler. Transfer penceresi açık ama oyuncu almak için yalvarmıyorum. Çok kısa sürede 5 maç oynadık. Oyuncularımın birçoğu sezon öncesi hazırlık ve tatil geçiremedi. Şimdi önümüzde iki zor deplasman var, bunlardan puan almaya çalışacağız.”