- 16 Haziran 2010
- 191.231
- 134.130
- 6.478
Süper Lig'in 9. haftasında oynanan deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de Jose Mourinho, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.
-Maximin az önce dedi ki maç öncesi hocamızın uyarmasına rağmen golü yedik, bu konuda kendisi ne söylemek ister?
Mourinho: "Sorunuza cevap veremiyorum çünkü Samsunlu oyuncular seviniyor. Neyse bekleyelim biraz sevinsinler."
(Mola)
(Sessizlik oldu)
Mourinho: "Maximin haklı. Saha içerisinde hatalar oldu. İlk yediğimiz gol maç öncesi konuşup ve çalışmıştık aslında. 2-1'den sonra iki tane net pozisyona girdik, maçı bitirebilirdik. Sebastian'ın şutu gol diye düşündüm olduğum açıdan ötürü. En-Nesyri'nin şutu da neredeyse gol oluyordu. Daha sonra Jayden sakatlandı. İstemediğimiz bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Djiku farklı pozisyona geçmek zorunda kaldı. Samet'i oyuna soktuk. Oyuncu değişiklik hakkımız olmayınca Mert'i oyuna alamadım. Beraberlik bizim için kötü sonuç oldu."
Mourinho: "Yediğimiz 2. gol bazı takımlar için faul oluyor ama bizde faul olmadı. Bakalım bizim stadımızda rakiplerimize karşı son dakikada böyle bir gol attığımızda verilecek mi, faul mü çalınacak?”
Mourinho: "Çok şey söyleyebilirim ama söylemiyorum. Şimdiden 7 puan kaybettik. Nasıl, ne şartlarda kaybettik konuşmayacağım. Sizler aslında Türkiye'de problemlerin üstesinden gelmeyi unutmaya alışkınsınız! Ligin durumundan ve puan tablosundan memnunsunuz herhalde. 7 puan kaybettik. Direkt şampiyonluktaki rakibimize kaybettik."