muammer kaddafi

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
main-qimg-265a217b3941f4b9249cd7d65450a75a-lq

Muammer Muhammed Ebu Minyar el-Kaddafi (7 Haziran 1942, Sirte - 20 Ekim 2011, Sirte), devrik Libya lideri. 1969 yılında yapmış olduğu darbe sonucu iktidara gelip, 1970'ten 1972'ye kadar Libya başbakanlığı, 1972'den 1979'a kadar ise Libya devlet başkanlığı görevini yürüttü. 1977-2011 yılları arasında "Libya Sosyalist Halk Cemahiriyesi"nin Kardeşçe Lideri ve Bir Eylül Büyük Devriminin Rehberi" unvanını kullanarak, resmî bir görevi olmadan toplam 42 yıl boyunca Libya'yı yönetti. Dünya kamuoyu tarafından bir diktatör veya otoriteryen olarak görülmüş olsa da Kaddafi bunu reddetmiş ve kendisinin Libya halkı için sadece bir rehber ve yol gösterici olduğunu söylemişti.

main-qimg-4deadd5cb4db38d67460bec26f629df9-lq

• Kaddafi, kapitalizm ve sosyalizmin bir karışımı olan kendi siyaset felsefesini yarattı. Felsefeye, Üçüncü Uluslararası Teori adı verildi ve “Yeşil Kitap” adlı bir kitapta yer aldı.
  • Devletin resmi politikası, herkesin bir eve sahip olmasıydı. Evlenmek isteyene ev bedavaydı.
  • Eğitim ve tıbbi tedavi, ilaçlar ücretsizdi.
  • Kaddafi dünyanın en büyük sulama projesini hayata geçirdi.
main-qimg-7e8d5fc2b1e724c8f700b8394fdb4198-lq

main-qimg-334619f53260f6309074a877d2041580

• Tohum, gübre gibi masrafları devlet karşılayacağı için çiftçilik yapmak serbestti.
  • Bir çocuğun doğumundan sonra, Libyalı bir kadın 5000 ABD Doları eşdeğerinde bir yardım alacaktır.
  • Elektrik bedavaydı.
  • Benzin sübvanse edildi, bu yüzden litre başına 0.14 cent/20 kuruş gibi düşük bir fiyatlama politikası uygulanmıştı. Petrol gelirlerinin %90'ı halk için kullanılıyordu.
  • Bankacılık sektörü kamulaştırıldı ve krediler yüzde sıfır faizden verildi.
  • Wikileaks, Kaddafi'nin petrol alıp satmak için altın standardına dayalı yeni bir Afrika para birimi yaratmayı planladığı için öldürüldüğünü gösterdi. Bu, ticaretin ana para birimi olarak ABD dolarının gücünü kırmaktı.
Kendisinin tüm dünya tarafından yanlış anlaşılmış bir lider olduğunu düşünüyorum.

1974 kıbrıs barış harekatında tüm dünya bize karşıyken jetlerimiz için lastik ve yakıt desteği vermiştir.

ayrıca the message filmi için maddi katkıda bulunmuştur.filmin çoğu sahnesi libya'da çekilmiştir. savaş sahnelerinin çekimi için libya ordusu askerlerini de yönetmen mustafa akkad'ın emrine vermiştir figüran olarak kullanması için.

1654774197165.webp

Halkı tarafından linç edilmiştir.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Halkına köpek çeken, gak diyenin kellesini vurduran, milyarlarca dolarlık rezervleri kendine bağlayıp televizyonu bile olmayan fakir halka kullanamayacakları elektriği bedava diye veren bir herif diye biliyordum.

kaddafi büyük adam, adamı abd linç/astırdı. abdye karşı dik duran son adamdı. şimdi gerizekalı libyalılar biz ne ettik diye kafalarını vuruyorlar

Netflixte "How to become a Tyrant" belgeseli var Tyron Lannister (Peter Dinklage) seslendirmesiyle - kendisine ait bölüm var

Dünya diktatörlerine dair yerinde "vay be" dedirten bir belgesel sayılır. Tavsiye edeirm.

Muammer Kaddafi, 2009 yılında Roma'da bir partiye katılmaları için bir "manken ajansından" 500 kızı işe aldı. Kızlardan "çekici, mütevazı giyimli, 18 ila 35 yaşları arasında ve 1,70 boyunda" olmaları istendi. Kadınlara yaklaşık 100 avro ve "Libya hediyeleri" verileceği söylendi.

Ancak "bir partiye değil" de onlara İslam ve İslam'da kadının doğası hakkında iki saatlik bir ders verildi.

Kaddafi konuşmasında İslam'ın kadınlara karşı olduğu iddiasının doğru olmadığını ileri sürerek, Batı'da kadınların "çoğu zaman bir mobilya parçası gibi kullanıldığını, erkeklerin istediği zaman değiştirildiğini ve bunun bir haksızlık olduğunu" söyledi.

Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi ve dersin sonunda kızların her birine imzalı İtalyanca Kuran-ı Kerim kopyasıyla birlikte evlerine gönderildi.

Bazı kadınlar kendilerine bir bardak su bile verilmediğinden şikayet ederken, birkaçı da İsa'nın çarmıha gerilmediği, onun yerine "ona benzeyen birinin" öldürüldüğü iddiası da dahil olmak üzere, dersinin Hristiyanlık karşıtı yönlerini düşündükleri için rahatsız olduklarını söyledi. Ancak hepsi bundan rahatsız değiliz, bazı kadınlar: "Beni ikna etti, İslam'a geçeceğim."dediler.

main-qimg-503aeab61e6ef670865340a22b32b928

görsel çok komik değil mi :asd::asd::asd:

Tabi anasını satayım adam süperdi, überdi ülkesini babasının çiftliği gibi yönetmiyordu halk durduk yere canı pahasına isyan etti.

Sorun bakalım Nihat Özdemir'e, Sayan ailesine, Ali Erbaş'a, Kerem Kınık'a malum iktidar nasılmış. Yukarıdaki saçmalıkları aratmayacak tonla şey söyleyecektir.

Tabi anasını satayım adam süperdi, überdi ülkesini babasının çiftliği gibi yönetmiyordu halk durduk yere canı pahasına isyan etti.

Sorun bakalım Nihat Özdemir'e, Sayan ailesine, Ali Erbaş'a, Kerem Kınık'a malum iktidar nasılmış. Yukarıdaki saçmalıkları aratmayacak tonla şey söyleyecektir.
Öldürülme sebebi en azından bunlar değildi. Petrol şirketlerinin payını kafasına göre %5e düşürdü, anında Fransa bombaladı. Şirketlerin payları %90lardayken herkes Libya guzellemesi yapıyordu. Fransa bombalamadan önce muhalefetle ilk işi petrol pazarlığı yaptı, sonra istediğini alınca girdi.

Netflixte "How to become a Tyrant" belgeseli var Tyron Lannister (Peter Dinklage) seslendirmesiyle - kendisine ait bölüm var

Dünya diktatörlerine dair yerinde "vay be" dedirten bir belgesel sayılır. Tavsiye edeirm.

yinelemiş olayım konu uplanmışken - çok değişik işler var.

Öldürülme sebebi en azından bunlar değildi. Petrol şirketlerinin payını kafasına göre %5e düşürdü, anında Fransa bombaladı. Şirketlerin payları %90lardayken herkes Libya guzellemesi yapıyordu. Fransa bombalamadan önce muhalefetle ilk işi petrol pazarlığı yaptı, sonra istediğini alınca girdi.

Hocam adam diktatördü, zalimdi ve de bence haindi. Zalimce ve haince de öldürüldü. Yok Kıbrıs'ta yardım etmişmiş falan; sonrasında bu ülke hakkında söyledikleri, Erbakan'a yaptığı aşağılamaları itin önüne koysan it yemez. %90 pay varmış şirketlerin de 40 yıl Libya'yı ben mi yönetmişim peki? 40 yıl ülkeyi peşkeş çekip 41. yılda aklı başına gelince mi indirmişler Kaddafi'yi?

Esad'ı da yıksalardı onun ardından da böyle antiemperyal masallar uydurulurdu bolca ama halkın üstüne ölüm kustuğu görüntüler ortada.

Hocam adam diktatördü, zalimdi ve de bence haindi. Zalimce ve haince de öldürüldü. Yok Kıbrıs'ta yardım etmişmiş falan; sonrasında bu ülke hakkında söyledikleri, Erbakan'a yaptığı aşağılamaları itin önüne koysan it yemez. %90 pay varmış şirketlerin de 40 yıl Libya'yı ben mi yönetmişim peki? 40 yıl ülkeyi peşkeş çekip 41. yılda aklı başına gelince mi indirmişler Kaddafi'yi?

Esad'ı da yıksalardı onun ardından da böyle antiemperyal masallar uydurulurdu bolca ama halkın üstüne ölüm kustuğu görüntüler ortada.
Hocam akla gelince değil işine gelmeyince indiriyorlar. Kaddafi guzellemesi yapmak için yazmadım, Saddamida dolardan çıkma girişimi yüzünden indirdiler. Kopeklik yapmayı birakmazsan kralsın. Ama havlarsan indirirler. Trajikomik bir durum ama halklariyla konuştuğumda nedense diktatörler varken daha mutlularmis, daha iyi durumdalarmis. Hoş Iraklı olan eski Cumhuriyet muhafızı idi onu eleyebiliriz

Geri
Üst Alt