Mühendislik Dalları Ve Gidilesi Üniversiteler

Burak Karaduman

Büyük Kaptan
Renkdaslar 105bin mf4 yaptım . Onlar doğrultusunda hazırladım bunları sizdende güncel fikir alayım dedim

daha öncede almıştım ama güncel olsun sizce hangileri iyi bilgi veriniz , uydurmadan . Saygılar :nargile:

1-ABANT İZZET BAYSAL

-Makine Müh.

2-Adnan Menderes(Aydın)

-Makine Müh

3-BALIKESİR ÜNİV

-E.E.M

-İnşaat (iö) Müh.

-Makine Müh.

4-BARTIN ÜNİV.

-İnşaat Müh

5-CELAL BAYAR ÜNİV

-EEM

-Yazılım Müh.

-İnşaat Müh.

6-ÇANAKKALE 18 Mart ÜNİV.

-Bilgisayar Müh.

7-Dumlupıner Üniv.

-Bilgisayar Müh.

-EEM

İnşaat Müh.

8-Karabük Üniv.

İnşaat Müh.

9-KATÜ

Bilgisayar Müh.

Harita Müh.

10-KIRIKKALE ÜNİV

Bilgisayar Müh.

İnşaat Müh.

11-NAMIK KEMAL ÜNİV.

-Bilgisayar Müh.

-Elektronik ve Haberleşme Müh.

-İnşaat Müh

12-NECMETTİN ERBAKAN ÜNİV

-Bilgisayar Müh.

-EEM

-Harita Müh.

13-19 MAYIS ÜNİV.

-Bilgisayar müh.

-Harita Müh.

14-Pamukkale Üniv.

-EEM

-İnşaat Müh.

-Otomotiv Müh.

15-Sakarya Üniv.

Bilgisayar Müh.

Gıda Müh.

16-SELÇUK ÜNİV.

Bilgisayar(iö) Müh

EEM Müh.

Harita Müh.

Makina Müh.

17-SÜLEYMAN DEMİREL

Bilgisayar müh.

EEM

Otomotiv

Elektronik ve Haberleşme Müh.

18-Trakya Üniv

EEM

Bilgisayar Müh

19-Yalova Üniv.

Bilgisayar Müh.

Endüstri Müh

Endüstri candır. İş olanağı çok.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

ticarete atılın gençler , kaçakçılık yapın , şu sıralar çokgöçmen girdi ülkeye..hukuk sistemi yok , güçlü birine arkanızı verin , gerisini düşünmeyin.

Anneniz babanız sizi ahlaklı ve vicdan sahibi biri olarak yetiştirdiyse vay halinize , aramıza hoşgeldiniz.

Eğer elektrik derslerini seversen Elektrik-Elektronik Mühendisliğini tavsiye ederim. İkinci ve üçüncü sınıf derslerinde canın burnundan gelir(en azından odtüde böyle ama diğer üniversitelerde çok fark olacağını sanmam) ama son sınıfta alanını isteyerek seçersen gayet güzel geçer.

ticarete atılın gençler , kaçakçılık yapın , şu sıralar çokgöçmen girdi ülkeye..hukuk sistemi yok , güçlü birine arkanızı verin , gerisini düşünmeyin.

Anneniz babanız sizi ahlaklı ve vicdan sahibi biri olarak yetiştirdiyse vay halinize , aramıza hoşgeldiniz.

:D Doğru söze ne denir....

4 sene once girmiştim bende bu sinavlara zamaninda, en stresli zamanlarin basinda gelir insan hayatinda, neyse ki kurtulmussun k süreçten. Benimde derecelerim seninkiler dolaylarindaydi. Az cok herseyi cok detayli bicimde arastirmistim zamaninda.

Ama sana önce merak ettiğim birseyi sormakta istiyorum, neden ozellikle muhendislik? Mühendislik olması sart mi?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mert Keskek ya mfciyiz alıskanlık olmus biyolojiden kimyadan yola cıkmak istemiyorum o tarz meslekler hoşuma gitmiyor , fiziğim iyi olduğundan falan değil ama yazmısız kafaya bastan beri alıskanlık olmus ondan :D başka bakıyorum hah şu olur dediğim meslek yokki , günün populer mesleği bunlar genel olarak :rolleyes-74:

sana söyleyeceğim tek şey ktüyü tercihlere yazma bile es kaza gelir sonra bütün üniversite hayatın hocalara küfretmekle geçer

Kayseride Abdullah Gül Üniversitesi var, puanın yetiyosa ona git gerçi pek anlamam puan işlerinde ama vakıf destekli devlet üniversitesidir. Rahat edersin, önü açık bir üniversite.

Hic mi bir seye ilgin yok, boyle bolum secilmez. Hayatinin sonuna kadar yapacaksin belki de o meslegi.

$

Hic mi bir seye ilgin yok, boyle bolum secilmez. Hayatinin sonuna kadar yapacaksin belki de o meslegi.

$

abi ilgim yazılım ama zaten 4 üniversitede mi ne var 3ü özel :cigara:

Yani bilgisayar'a meyilliyim ama bilgisayar müh. korkuttular artık sıkıntıda bi meslek vs diye neye atsak olumsuz bi haber oluyor

Yazilimdan kastin ne? Yazilim alaninda calismak istiyorsan yazilim okumak zorunda degilsin Matematik, Bilgisayar, Endustri belki Kontrol, Elektronik bile okuyabilirsin.

$

@Kerim ZENGİN Yazılımdan kastım Yazılım Mühendisliği , ama dediğin gibi dolaylı yoldan da bi olayımız olabilir , zaten zor kısmını atlattık soruşturuyoruz tecrübeli isimlerle işte :encouragement:

Dolayli yolu yok yahu bunun. Yazilim Muhendisligi, Bilgisayar Muhendisligi'nin bir turevidir. Otomotiv ve Mekatronik de Makine'nin turevidir mesela.

Yani yazilimdan kastin derken programlama dili mi, veritabani mi yoksa yuksek seviye Matlab gibi programlardan mi bahsediyorsun?

$

Genel olarak programlama , neyse daha kapsamlı bi arastırma yapıp iyice bilgi sahibi olmam lazım , bilgiler için eyvallah

İnşaatın iş olanağı fazla kariyerinde yükselme olanakları da var. lakin tercih edeceksen okula başlamadan sinirlerini aldır birde sosyal hayat falan hikaye oluyor genellikle.

Hangisine yatkınsan onu seç Burak.Ülkemizde milyonlarca yanlış meslek seçmiş insanlar var.Sonradan pişman olmak istemiyorsan iyi düşün bunları.

Geri
Üst Alt