Muhteşem Yüzyıl-BÜYÜK FİNAL

Her şeyi anlarım ama 6 yaşındaki torununu öldürmek nedir ulan. güya torun büyüyecek sana isyan edecek babamı öldürdün diye ha. O büyüyene kadar sen zaten kodumun dünyasından göçüp gideceksin bu hırs, bu koltuk sevdası nedir. Akıl hocan şeyhulislam da uçuruma sürüklemiş seni haberin yok.

Şehzade Mustafa'nın da dizide anlatıldığı kadar melek olduğunu düşünmüyorum ama, suçlu olsaydı silahlarını bırakıp o çadıra girmez, arkasındaki yeniçeriler ile olayı orada zaferle kapatırdı. Keşke zamanı geldiğinde indirseymiş babasını koltuktan. İleri görüşlü biri değilmiş anlaşılan. Veya harbiden anlatıldığı gibi safmış.

Şeyhülislam dediğin adam işte Adnan hoca gibi tipler. Sakalı bırak, kulaktan dolma korkutucu bilgilerle sağa sola laf at. B.ktan düzenin b.kları.

Burada sırf siyasi olarak karşıt oldukları için mesajıma karşılık verenler gerçekten boş adamlar..İşin siyasi yönünü bir kenara bakın hangi taraflı-tarafsız bütün tarihçiler diziyi eleştirmiyor mu..Örneğin Şehzade Mustafa Erzurum ve Diyarbakır beylerine mektup yazarak onlara kendi tarafında yer alıp almayacaklarını açıkça sormuştur..Bu bile onun o zamanki töreler gereği katlini gerektiriyordu..Dizide ise Mustafa tamamen masum gösterilerek Kanuniyi hürremin kuklası pozisyonuna getirdiler..Bu yapılan elbette bu diziyi yapanların iyi niyette olmadığının ispatıdır..Kendilerini Osmanlı torunu olarak lanse edenler için kötüdür..Dışardan bu dizi izleyenler sorar tabi..Hangi Osmanlı'nın torunusun..Evlatlarını türlü iftira ve şüpheyle katleden Osmanlı mı..Ancak asıl trajikomik olan bunları görmezden gelip Kanuninin tırnağı etmeyecek şahıslara daha fazla değer verip onlara sahip çıkılması..

Önce adam olda alıntıla bir laf atarken. ;)

Osmanlı konusunda ciddi sıkıntılar varmış harbiden.

Taslicali Yahya'nin Sehzade Mustafa'nin olumu uzerine yazdigi Mersiye.

meded meded yıkıldı bu cihânın bir yanı

ecel celâlileri aldı mustafa hânı

tolundı mihr-i cemali bozuldı dîvânı

vebale koydular âl ile âl-i osmânı

geçerler idi geçende o merd-i meydânı

felek o cânibe döndürdü şâh-ı devrânı

yalancınun kurı bühtânı buğz-ı pinhânı

akıtdı yaşımızu yaktı nâr-ı hicrânı

cinâyet itmedi itmedi cânî gibi anun cânı

boğuldı seyl-i belâya tağıldı erkânı

n'olaydı görmeye idi bu macerâyı gözüm

yazuklar ana revâ görmedi bu râyı gözüm

tonandı ağlar ile nûrdan menâra dönüp

gûşâde- hâtır idi şevk ile nehâra dönüp

görindi halka dıtahrt-ı şükûfedâra dönüp

yürüdi kulları ardınca lâlezâra dönüp

tururdı hiddet ile şâh-ı cihân nâra dönüp

otağı haymeleri karlu kûhaâra dönüp

müzeyyen idi bedenlerle âkhisâra dönüp

el öpmeğe yüridi mihr-i bî-karâra dönüp

tutuldı gelmedi çünkim o mâh-pâre dönüp

görenler ağladılar ebr-i nevbahâra dönüp

bir ejderhâ-yı dü-serdür bu hayme-i dünyâ

dehânına düşen olur hemîşe olur hemîşe nâ-peydâ

Her ihtimale karşılık bu akşam Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan' ın türbelerini polis korumasına almakta fayda var :D

Bu ülkede Süleyman Çakır isimli dizi karakteri için cenaze namazı kılındığını unutmamak gerekir :)

Önce adam olda alıntıla bir laf atarken. ;)

Adamlıkla alıntılama arasında nasıl ilişki kuruyorsun ömer..Aynı ağlama lafındaki saçmalığın gibi yine saçmalamaya başladın..Adam olda bu olaylara siyasi açıdan bakma..Benim yukardaki hiçbir yorumum siyasi değil..

Adamlıkla alıntılama arasında nasıl ilişki kuruyorsun ömer..Aynı ağlama lafındaki saçmalığın gibi yine saçmalamaya başladın..Adam olda bu olaylara siyasi açıdan bakma..Benim yukardaki hiçbir yorumum siyasi değil..

Ben senin tarih hakkındaki düşüncelerinin tekine bile yorum yapmadım.Gördüğün gibi ilk alıntıladığım mesajında başbakanla ilgili söylediğin kısmı büyük puntolarla yazdım.Bunun sebebide geçmişte bu adamın bu ülkede her kararı tek başına verebilecek kadar güçlendiği ve padişah gibi davranıldığını yazıyorduk.Hatırladığım kadarıyla sende bunu inkar edenler arasındaydın ve bu yazdığın şey düşünecelerinle çelişiyor.Alıntılama konusuna gelirsek bana laf atıyorsun ve bunu konuya girmesem göremeyeceğim.Ben herhangi bir konunun altına girip sana hakaret etsem ama senin haberin olmassa hoş bir durum olur mu?

Ben senin tarih hakkındaki düşüncelerinin tekine bile yorum yapmadım.Gördüğün gibi ilk alıntıladığım mesajında başbakanla ilgili söylediğin kısmı büyük puntolarla yazdım.Bunun sebebide geçmişte bu adamın bu ülkede her kararı tek başına verebilecek kadar güçlendiği ve padişah gibi davranıldığını yazıyorduk.Hatırladığım kadarıyla sende bunu inkar edenler arasındaydın ve bu yazdığın şey düşünecelerinle çelişiyor.Alıntılama konusuna gelirsek bana laf atıyorsun ve bunu konuya girmesem göremeyeceğim.Ben herhangi bir konunun altına girip sana hakaret etsem ama senin haberin olmassa hoş bir durum olur mu?

Başbakan bu diziyi kaldırsın demek başbakanın padişahlığını ispat etmez ki bu geçmişteki devlet büyüklerinin korunması amacını taşır öyleki bu dizinin gerçekleri yansıtmadığı tarihçilerin ortak savunduğu bir gerçekse..Önceki mesajlarımda biraz daha detaylı sebeplerini açıkladım..Devamında zamanında ağlıyordun diyerek sen karşındakini tahrik etmek istedin..Benim sana durup dururken bir lafım yok..Hakaretimde olmaz..Önce kendi yazdığına dön bir bak sonra karşıdakinin niyetini sorgula..

Siz ne konuşuyonuz ya?

Biraz baktım şimdi gerçeğe uygun yapmışlar idamını lakin hatırladığım kadarıyla Sultan Süleyman yoktu çadırında neyse artık.

Çok sinirlendim lan her ne olursa olsun bir insan göz göre evladının ölüm fermanını verip bir de izliyorsa alem-i cihanın imparatoru bile olsa ondan adisi yoktur.

Yarın Şehzade Mustafa'nın katlini Taksim'de protesto edeceğiz.

Bu saçmalığa bakanlar var ya uyuz oluyorum.

Ne biçim bir OSMANLI bu be!!!Çok sinirlendim.Adam kurtuluyor hala adam:YAKALAYIN,BOĞUN DİYOR!!!BİR DE İSLAM HALİFESİ OLUP CAMİDE NAMAZ KILIYOR(SÖZDE ALLAH İÇİN)

PEHHHH!HADİ ORDAN!!!!:mad::mad::mad:

İnsan soyundaki pisliğin yegane örneklerinden biri:DÜNYAYA KAZIK ÇAKAN MUHTEŞEM SOLOMON:mad::mad::mad:

Gafiller katlettiler Şehzade Mustafa'yı ve sürüklediler koca Osmanlıyı karanlığa ; uyudu koca nesil ve yitirdi istikbalini , ,ama şükürler olsun ki , asırlar sonra Allah (c.c) başka bir Mustafa yolladı , kurtuluşa eren yolda önderlik etmesi ve bedhahların elinden kurtarması için.Bize "Muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut" olduğunu tekrar hatırlattı.

İlk defa mi görülüp duyuluyor Devlet-i Ebed Müddet 600 yil ayakta tutmadimi bu inanç düşmana korku, halka adalet sadrazam ve veliahtlara yol oldu Osmanlı tarihi boyunca.

Geri
Üst Alt