Muhteşem Yüzyıl | Çarşamba | 20.00 | Show TV

Cevap: Muhteşem Yüzyıl

Avrupalıların bile hayran kaldığı Efsane bir tarihimiz ve Kanuninin harika olaylarla dolu bir hayatı varken Ahlaksız Avrupalıların Hürrem Sultan ve Harem hakkındaki rüya ve kurgularından esinlenerek hazırlanmış bir dizi..

Burda 3-5 cahil harem filan diyorlar.Gidin araştırın bakalım Osmanlıda Harem neymiş.

"Burda"dan kasıt ?

Kanuni nin belki de tek hatası , Hürrem e fazla taviz vermesi ve oğlu Şehzade Mustafa yı koruyamamasıdır. Keza Mustafa değil Hürrem in oglu Murat padişah olmustur Kanuni den sonra.

Bunun dısında Osmanlı nın en kudretli padisahlarından biridir Kanuni.

Bu dizi de sanırım sadece Kanuni nin bu zaafının üzerine kurulmuş. Tutar mı tutmaz mı bilmem. Ama ben izlemem.

Kanuni nin belki de tek hatası , Hürrem e fazla taviz vermesi ve oğlu Şehzade Mustafa yı koruyamamasıdır. Keza Mustafa değil Hürrem in oglu Murat padişah olmustur Kanuni den sonra.

Bunun dısında Osmanlı nın en kudretli padisahlarından biridir Kanuni.

Bu dizi de sanırım sadece Kanuni nin bu zaafının üzerine kurulmuş. Tutar mı tutmaz mı bilmem. Ama ben izlemem.
Osmanlı tarihinin en kritik noktalarından biri,devleti resmen gerilemeye sokmuş hürrem,şehzade mustafanın murattan çok daha zeki ve üstün biri olduğu söylenir,belki mustafa geçse viyanayı bile alırdı osmanlı.Birde çıkıp bunu abartılarak,yüceltilerek anlatan diziyi bende izlemem.

Diziyi izlemeden eleştirenler haksız çıkacak gibi.Zira yayınlanan bölümde eleştirilerin çoğuna yanıt verdi gibi(içki,eşcinsel....).Bence oyuncular,kostümler,plato çok güzel ve etkileyici.

Bu arada Hürrem akar.O nasıl gözler aga?

68215_118613641537421_118613581537427_105719_1023277_n.jpg

Diziyi izlemeden eleştirenler haksız çıkacak gibi.Zira yayınlanan bölümde eleştirilerin çoğuna yanıt verdi gibi(içki,eşcinsel....).Bence oyuncular,kostümler,plato çok güzel ve etkileyici.

Bu arada Hürrem akar.O nasıl gözler aga?

68215_118613641537421_118613581537427_105719_1023277_n.jpg

Ben izleyip eleştirdim. Tam da beklediğim gibi cıktı. Zaten admlar yazmıs "Aşk-ı Derun" diye. Bu bir ask dizisi arkadaslar, fazla bişey beklemeyin.

Ben izleyip eleştirdim. Tam da beklediğim gibi cıktı. Zaten admlar yazmıs "Aşk-ı Derun" diye. Bu bir ask dizisi arkadaslar, fazla bişey beklemeyin.

Tabiki izleyip eleştirenler de var.Ben zaten dizi daha yayınlanmadan eleştirenlerden bahsediyorum.

Bildiğin aşk dizisi bu, bu kadar büyütmeyin olayı birbirinizi kırarak.

Hayatimda ilk kez birseyden bu kadar eminim, bana sorsalar daha guzel bir dizi ortaya cikardi. Bu kadar net konusuyorum.

dizi tam beklediğim gibi hayalkırıklığı dizi değil ilkokul müsameresi fazladan kalmış perde kumaşlarıyla elbise yapılmış sanki.

ecnebilerin kanuni yi sevmesinin sebebi osmanlı yı batırmasıdır.karısının ihtiraslarına kapılarak oğlu mustafa yı astırmıştır ki mustafa halk gözünde babasından bile çok sevilen zeka ve cesaretiyle dedesi yavuz a benzetilen bir adamdı.bence tahta geçseydi osmanlı kıta avrupasını ele geçirebilirdi.kanuni yaptığı anlamsız seferlerle babası yavuz un ağzına kadar doldurduğu devlet hazinesini boşaltmıştır.fransa ya verdiği kapütülasyonlarla osmanlı yı avrupa nın kucağına oturtmuştur.batı her zaman kendi işine yarayan adamı sever yüceltir kanuni gibi ama canına ot tıkayan adamı sevmez nefret eder attilla ve atatürk gibi.

İlk bölümden asıp kesmenin anlamı yok.Henüz başı.

Ayrıca bu bu dizide genelde,Hürrem ve Kanuni'nin aşk hayatı üzerinde durulacak tabiki.Türk insanı belgesel sevemediği için Kanuni'nin aşk hayatını ele alacak mecburen.Yoksa Kanuni'nin sırf harem adamı olmadığını herkes biliyor.Gayet güzel bir dizi.

1 cocuklar duymasin atv 20:09:42 1:54:50 11,15% 24,84%

2 muhtesem yuzyil show 19:51:43 1:41:50 10,87% 24,45%

3 unutulmaz atv 22:24:10 2:02:01 6,28% 22,36%

4 muhtesem yuzyil (tkr) show 21:43:23 1.42:08 6,18% 16,15%

5 ugur dundar''la star haber star 19:30:52 0:20:07 5,90% 15,08%

Ayrıca bu bu dizide genelde,Hürrem ve Kanuni'nin aşk hayatı üzerinde durulacak tabiki.Türk insanı belgesel sevemediği için Kanuni'nin aşk hayatını ele alacak mecburen.Yoksa Kanuni'nin sırf harem adamı olmadığını herkes biliyor.Gayet güzel bir dizi.

Hayir kotu bir dizi.

zaten o savaş ve sefer sahnelerini çekmeye ne bütçe ne de figüran bulabilirsin.dizi gerçekten çok kötü oyunculuk desen sıfır kostüm sıfır müzik sıfır taylan biraderler nasıl böyle kalitesiz iş yapar anlamadım.

kültür bakanlığı zama zingo filmlere para vereceğine 50 milyon dolar bütçeli güzel bir osmanlı filmi çekebilir.

son sultan ın sırrı mı adını tam hatırlamadım o filme 2 milyon dolar bakanlık destek vermiş 1 ayda izleyici sayısı 14 bin.

Dizinin elistirilecek birseyi varsa oda Türklerin barbar gibi gösterilmesi idi .

The Tudors, Spartacus gibi dizilerin tam anlamıyla çakması olmasa bile; adamlar bu diziden fikir yürütüp, Osmanlı dönemine göre uyarlamışlar gibi bir izlenim kazandım. Bakalım doğru muyum değil miyim; göreceğiz.

the tudors'un yarısı kadar kaliteli olursa tutar bu dizi ama imkansız

Geri
Üst Alt