# Murat Yakın

Melih Şabanoğlu'nu sıkı takip eden biri olarak Mancini-Bielsa ikileminden çıkıp Mancini'ye yönelme nedenlerimizden biri buymuş diye hatırlıyorum ben.

Kendi ekibimle gelirim.

Bazı ünlü ama işime yaramayacak adamlarınızı kadro dışı görürseniz şaşırmayın.

Sene sonu nerede ise bütün takımı değiştirebilirim.

Bu sene benden çok bir şey beklemeyin

Tarzı şeyler söylediğini istediği isimlerin maliyetinin çok olduğunu söyleyip Mancini'de karar kılındığını Bielsa'nın köşeli karakterindense Mancini'nin pragmatizm ve aklının G.Saray için daha iyi olacağını düşündüğümüzü söylemişti.

Takımda ki ünü yüksek isimlerin Burak ve Selçuk olduğunu düşünüyorsanız tabi ayrı.

Evet Sneijder'i çıkarmak lazım buradan.Düşünce okuma aşamasına da geçtik artık

Evet Sneijder'i çıkarmak lazım buradan.Düşünce okuma aşamasına da geçtik artık

Evet ben eğer Sneijder'i daha iyi kullanabileceğimiz tarz adamlar alınmazsa (Nasri, Arda gibi) satılmasının da düşünülebileceğini düşünüyorum ama günde 100 tweet atan adamın 6 ay öncesine dönüp bakamayacağım, eğer uğraşırsanız siz de bu konuda benim çıkardığımı net bir şekilde görürsünüz.

Murat Yakın'ın işi olmaz Türkiye Ligi ile. Adam "Ben Türk değilim. Türkiye'deyken vatan hasreti çektim" bile dedi.

Bir daha Türkiye ile işi olmaz bu adamın.

İsviçre Süper Ligi'nde 2013-14 sezonunun şampiyonu olarak tamamlayan Basel, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan teknik direktör Murat Yakın ile yollarının ayrıldığını açıkladı.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, İsviçre temsilcisi ile başarılı sonuçlara imza atan Murat Yakın ve Basel yönetiminin masaya oturduğu ve yapılan görüşmelerin sonucunda karşılıklı olarak böyle bir karara imza atıldığı ifade edildi.

Ayrıca aynı açıklamada; alınan bu karar ilişkin detayları

bilgilerin 19 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek olan basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

2012 yılında Basel'in başına geçen Murat Yakın, İsviçre temsilcisinde görev yaptığı bu süre zarfında; 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında İsviçre Lig Şampiyonluğu, 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali ve 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finali tecrübesi yaşadı.

Not: Murat hem genç, hem hırslı, hem karizmatik, ayrıca yarı türk yarı yabancı sayılır. :) Böylece her iki futbolcu grubunu rahatlıkla idare edebilir. İki yıllık teknik adamlık kariyerinde çok olumlu izlenimler verdi. Aşırı fazla bir maaş da almaz. Yani hertürlü Mancini'den daha faydalı olur.

Bu adamın başarılı olması için yabancı sayısının sınırsız olması ve alt yapının oyuncu cıkartabiliyor olması lazım.

Öyle 5 yabancı oyuncuyla dışarıdan gelen hocaların başarılı olması çok çok zor.

Fenerbahçe bir sürpriz yapıp Ersun Yanal yerine bunu getirmeyi çalışabilir.

Bu adamın ismi niye hiç geçmiyor bu dönem?

Bence en uygun hocalardan biri mevcut şartlarda.

Bursaspor'la anlaştığı söyleniyor.

Geri
Üst Alt