# Musa Çağıran

Cevap: # Musa Çağıran

Kiralarız anlamında demiştir arkadaş.

Altay'ı TSL'ye çıkarıp gelecek inşallah :)

Kiralayalım diyen arkadaşlar bir maçını izledi mi? Hemen kiralayalım diyorlar.

Şu ana kadar duyduklarıma göre ön libero bence.Stoperden orta sahaya çevrilmiş zaten.Çok mücadele eden değil ama iyi alan kapatarak savunma yapan dönen topları iyi toplayan biri..Ayrıca hücuma bindirmeleri ile değil dikine hızlı ve iyi topu oyuna sokarak yardım ediyor.Tam aradığımız ön libero eğer duyduklarım ve tahminlerim doğruysa.

Ben bize transfer olduktan sonra 7-8 maçını seyrettim. Açıkcası okuduğum yazılar, duyduklarımdan sonra ,( Gerrard gibi, oyunu okur, mücadeleci, ters toplar atar gibi) beklenti yüksekteydi.

Bize geldiği garanti olduğu için mi yoksa transferden öncedeki oyunun da buydu bilmiyorum; ama izlediğim maçlarda Musa ilk 18 dahi giremez orta saha için. Ayağına top değmeyen başka bir orta saha duymadım. Musa'yı oyun içinde görmek için 10-15'er dakika bekliyorsunuz neredeyse. İkili mücadelesi yüksek bir isimde değil. Emre Belezoğlu gibi hızlı ,sert ,basan , hareketli biri de değil. M.Topal gibi kesici, mevkisini koruyan biri de değil.

Umarım bu oyunu transferi garanti olduğu için bu kadar hareketsizdir.Yoksa çok zor, ilk senesinde sakatlık olmazsa, bir de Veli,Yasin,Gökhan İnler gibi Türkler gelirse 25 kişilik kadroda dahi zor durumu.

Ben bize transfer olduktan sonra 7-8 maçını seyrettim. Açıkcası okuduğum yazılar, duyduklarımdan sonra ,( Gerrard gibi, oyunu okur, mücadeleci, ters toplar atar gibi) beklenti yüksekteydi.

Bize geldiği garanti olduğu için mi yoksa transferden öncedeki oyunun da buydu bilmiyorum; ama izlediğim maçlarda Musa ilk 18 dahi giremez orta saha için. Ayağına top değmeyen başka bir orta saha duymadım. Musa'yı oyun içinde görmek için 10-15'er dakika bekliyorsunuz neredeyse. İkili mücadelesi yüksek bir isimde değil. Emre Belezoğlu gibi hızlı ,sert ,basan , hareketli biri de değil. M.Topal gibi kesici, mevkisini koruyan biri de değil.

Umarım bu oyunu transferi garanti olduğu için bu kadar hareketsizdir.Yoksa çok zor, ilk senesinde sakatlık olmazsa, bir de Veli,Yasin,Gökhan İnler gibi Türkler gelirse 25 kişilik kadroda dahi zor durumu.

Çok güzel bir tespit..Bu çocuk hakkında o kadar çok yorum yapılıyor hiç biri aydınlatıcı değil..Bu forumda Musa Çağıran hakkında yukarıdaki analize benzer yorumları daha çok kişiden duymak isterdim.

Galatasaray Türkiyeden genç bir oyucu alacaksa ,o oyuncunun çok farklı özelliklere ve yeteneklere sahip olması gereklidir.Yani senin alt yapı oyuncularından farkı olması gerekiyordur.Eğer bu durum yoksa yapılan transfer kadroyu şişirmekten başka birşey değildir.İşte bu yüzden son senelerdeki iş bilmez yöneticiler Galatasarayda oynamanın cazibesini yok etmişlerdir.Takımı özellikle yerli oyuncular konusunda sıradanlaştırmıştır.

Musayı seyrederken top kendisine gelsin diye 10,15 dakika bekliyorum,üstelik orta sahada hani çift yönlü dediğimiz yerde oynuyor,hani atletik,basan bir oyuncu olsa anlarım ama oda yok...Neye göre trasfer edildi çok merak ediyorum...Musa şu haliyle alternatif falan olamaz..

Hadi diyelim zamanında Gökhan Gönülü almadın.Ama Özeri alacaksın ki alternatifin olsun,Selçuk İnanı alki alternatifin olsun,Murat Ceylanı alki alternatifin olsun..Tabi şimdi Selçuk İnanı alamazsın,onu manisadayken almayı düşüneceklerdi...

Altay Konya maçını izliyorum daha 1 kere adını duymadım.

Dk.26 ilk topla buluşması.Şut çekti farklı dışarı attı.Bu çocuk balona benziyor.

Öff yahu bütün sezon izlemediniz bu maçla mı yorum yapıyorsunuz

Hee balon hemde uçan balon

Karşıyaka maçını izledim,ismini anca bikaç kez duyabildim.

Musayi izliyen hic kimse simdiye kadar tatmin olmadi oynadigi futboldan.

Herkes olumsuz yorum yapiyor.Bosa bi transfer yaptik yine sanirim.

Geri
Üst Alt