Mustafa Cengiz: "Türk futbolundan virüslerin temizlenmesi gerek"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1576687134337.png

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Kayyum talep edenlerin hedefinin seçime gitmek olduğunu vurgulayan Cengiz, Tuzlaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili de konuştu.

Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Hasan Ahmet Özdoğan ve Barış Cenk Akkaya'nın sarı kırmızılı kulübe kayyum atanması için İstanbul 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Açılan davanın gerekçesi ise genel kurulun toplanarak Galatasaray Kulübü'ne kayyum atanması için yapıldığı yönünde bilgi alındı. Hukuki dayanak olarak medeni hukukun 75. maddesinin gösterilerek yapılan başvuruda, mahkemeden seçimli genel kurul isteğiyle toplantının gerçekleştirilmesi talep edildi. Yapılan başvurunun kabul edilmesi durumunda Galatasaray Kulübü'nü seçime götürecek bir kişi kayyum olarak yetkilendirilecek.

'Kayyum talep edenlerin hedefi seçime gitmek'

Galatasaray'da yaşanan sıcak saatlerin ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kayyum talep edenlerin hedefinin seçime gitmek olduğunu vurgulayan Cengiz, ''Mali açıdan 5 yıl borsaya açık şirketler üst üste zarar gösterdiğinde, kayyuma gitme durumu söz konusu olur. Biz bunu önledik. Kayyum talep edenlerin hedefi seçime gitmek istemek. 22 ayda 2 seçim yaşadım, üçüncüyü de yaşarım, sorun değil. Galatasaray mali, idari, sportif başlıklarda oldukça iyi bir noktadadır. Şu anda üzerimizde çok ciddi baskılar var henüz anlatamadığım. Çözemezsek şayet, hepsini anlatacağız.'' dedi.

Mustafa Cengiz, Tuzlaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Gökhan Çıra'ya ağır sözler kullandı.

Tuzlaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Cengiz, şu ifadeleri kullandı: "Gördüğümüz şu ki bilinçli bir şekilde, ameliyattan yeni çıkmış bir oyuncunun oynayamayacağı bilinir bir şekilde yedek kulübesinde oyunu provoke etmesi hoş olmadı. Tuzlaspor Başkanı da yanımdaydı. Şok halde izledim. Rakip takım teknik heyetinin tribünleri tahrik edip neredeyse sahaya inmelerini sağlayacak tahrike girmeleri beni çok üzdü. 6222 ve Türk futbolu için söylüyorum. Türk futbolundan virüslerin temizlenmesi gerek."

Fanatik

Efendi Başkanım, bunlar efendilik anlamıyor silkiş istiyorlar.

bir kac tane fbli itin (td , mactan sonra aciklama yapan fb altyapili baska bi topcu ve tabi ki Gawat) kaptanimiz sn musleraya ceza aldirma girisimi basarisiz sonuclandi dese ne kaybeder baskan efendi

Mustafa Cengiz: "Hiç olmazsa Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı aldık. Çok yüksek bir rakamı da kasamıza koyduk bu Türk takımları arasında bir rekor!
Biz seçime gitmemekle ne servetimize servet katmadık! Prangalı olarak Galatasaray'a hizmet ettik"

Mustafa Cengiz: "Florya'nın tapusunu nasıl zorluklarla aldığımızı bir Allah bir de biz biliriz. Kayyum atanırsa dümensiz bir sandal nereye gider onu ben bilemem. Kayyumları eleştiriyorum demek değil bu. Sportif anlamda söylüyorum!"

Mustafa Cengiz: "7 gunde, 90 milyon Turk lirasi odeme yaptik. Borcsuzluk kagidini aldik ve bugunlere geldik. Turk tarihinde en yuksek geliri elde eden takim olduk"

Galatasaray'ın yakın tarihinin yaptırım olarak en pasif, ekonomik olarak en etkin başkanı. Ekonomik olarak hemen her yaptığı iş doğru iken yaptırım anlamında ülke futbolunda Hasan Kartal şoparı kadar forsunun olmadığını kabul etmek gerek. Şu Ali Palabıyık'ın hala maç alması, Ümit Öztürk'ün Galatasaray maçlarından aforoz edilmesi, medya köpeklerinin dört koldan Galatasaray'ı aşağı çekmesi derken 2 yıldır Galatasaray ligi şaibeyle 8. bitiriyormuş gibi bir duygu hasıl oluyor. Koltukta daha uzun kalması için divana haklı olarak gösterdiği dişlerini bir Türk sporunda da etkin kullanması gerekiyor. Tarihin uzak ara en başarısız başkanı bile aleni olarak görülen şaibeye karşılık ülkenin 1 numaralı hakemine günaşırı düdük astırmıştı. Mustafa Cengiz'in de bu koltuğun ağırlığına yaraşır şekilde ülke futbolunda dinlenen bir ağız olmaya başlaması gerekiyor. Onu yapamıyorsa ekonomi ne kadar ileriye giderse gitsin o koltukta barındırmazlar, iş tek ekonomide kalacaksa da gitsin kulübe muhasebeci olsun o zaman.

Bukadar kibar olmayın başkan bey elin soytarisi dün akşam hocamız oyuncular dahil herkese hakaret etti hicmi avukatı yok bu kulübün
Eylem yapın artık bahane duymaktan sıkıldık

Ekonomik olarak yaptiklarini takdir ediyorum, ffpyi bozmadan devam ediyor, ayni sekilde 2 sene daha gidebilirse rakiplerle farki kapanmasi cok zor sekilde acabiliriz

Ancak ekonomik iyilesmenin en onemli kismi 2 sene ustuste CL geliri
Simdi onemli olan bunu surdurabilmek

Bu sportif kararlarla bu malesef cok zor hale geldi
Ornegin yerine golcu ayarlamadan Gomis’in satilmasi buyuk hata, bunun gibi birkac kritik onemli hata daha var

Fatih Hoca’nin tum kararlari dogru olsaydi bile tum sportif kararlari Hocaya birakmak cok buyuk hata

Farkli sekillerde dengelenmeli, iyi yonetim bunu gerektirir

Sportif basarisizlik durumunda da gerekceleri ve nasil duzeltilecegi sorulmali, diger karar vericilerle dengelenmeli ve ortak akilla hareket edilmeli

Sportif durum boyle giderse bu sene CL geliri hayal olacak ve bu iyi ekonomik gidis bir anda tepetaklak oluverir

Ben okumuyorum artık başkanın açıklamalarını. Satır başlarına bir göz atıyorum ama.

Aslında çok zeki bir adam. Bence çokta başarılı. Sakin yapısı sebebiyle olayları olgunlukla karşılıyor, sesini, tepkisini yükseltmeyince de pasif gözüküyor. Ortam çirkef olduğu için fazla efendi kaldı. Yoksa adam resmen kulübü ipten aldı, bir de içimizdeki fenerli dinazorların ayaklanmalarıyla uğraşıyor. Avrupa ülkesi olsak heykeli dikilirdi.

Geri
Üst Alt