Müthiş İddia - İbb , Kocaelispor oluyor

Okan Bal

10 Numara!
Süper Lig'e bugün yükselmeyi garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un daha önce belediye bünyesinden ayrılacağı açıklanmıştı.

1219481-25444474-640-360.jpg

Süper Lig'e bir yıllık aranın ardından yükselmeyi başaran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki sezon belediye bünyesinde olmayacak. İstanbul BŞB için ortaya atılan yeni iddiaysa çok konuşulacak.

Yeniden Süper Lig'e

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın artık belediye bünyesinden çıkartacaklarını açıkladığı İBB Spor Kulübü için önemli iddialar ortaya atıldı. İstanbulspor ya da Başakşehir Spor Kulübü olabileceği açıklanan İBB Spor Kulübü, bugün yeniden Süper Lig'e çıkmaya hak kazandı. Bitime iki hafta kala bu mutluluğu yaşayan İBB Spor Kulübü'nün yeni sezonda Kocaelispor olarak futbol hayatını sürdürebileceği ifade edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da desteklediği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği bu talep ciddi yankı uyandırdı. Bu sezon amatör lige düşen Kocaelispor ile İstanbul BŞB Spor arasında önce isim ardından tesis değişikliğine gidilecek. Daha önce Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor arasında yaşanan isim değişikliği serüveni daha sonra 1461 Trabzon ve Hacettepe için ortaya atılmıştı. Ancak bu değişiklikler sadece söylentiden öteye gidememişti.

Belediyeden ayrı yönetim kuracaklar

Kocaelispor'un amatöre dönüşüyle birlikte harekete geçen Kocaeli şehrinin önde gelenleri isteklerini Kadir Topbaş'a iletti. Belediye bünyesinden çıkartılmasını istediği İBB Spor Kulübü'nün Kocaelispor olarak futbol hayatına devam etmesi istendi. İki şehir belediyesinin de fikir birliğine vardığı konu TFF'ye ulaştırılacak. Başbakan'a da sunulan tasarının şimdilik bir onay görmediği ancak ilerleyen günlerde masaya yatırılacağı ifade edildi. Bu arada Kocaelispor'u yeniden Süper Lig'de görmek isteyen Kocaeli şehrinin spor adamları, konunun hukuki alt yapısını da incelemeye başladı.

Alper Aslan - Eurosport@EurosportCom_TR

-

Konu Kaynak:

FLAŞ! Müthiş iddia! Kocaelispor yeniden Süper Lig'e mi geliyor? - Süper Lig 2013-2014 - Futbol - Eurosport

Açıkcası benim şehrimin takımı ama ben böyle birşey istemem.Haksızlık olur tüm takımlara.

Diyarbakırspor yapsınlar.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Başakşehirspor olur. Ya da başka bir semt takımı.

Uefa'nın yasaklaması var diye biliyorum. "Şehirler arası takım değişimi olamaz." şeklinde. (Kulaktan dolmadır.)

negüzel olur. memleketimin taraftari bunu hakediyor.. üzülüyordum durumumuza. inşallah olur. efsane geri döner.

ne güzel olur. memleketimin taraftari bunu hakediyor.. üzülüyordum durumumuza. inşallah olur. efsane geri döner.

Galatasaray II olsunlar :D

ispanyada barcelona II var, biz niye boyle bir proje dusunmuyoruz?

yabanci gencler ve yerli gencler alip ucuza ptt liginde oynatirdik walla

Başakşehirspor olur. Ya da başka bir semt takımı.

Uefa'nın yasaklaması var diye biliyorum. "Şehirler arası takım değişimi olamaz." şeklinde. (Kulaktan dolmadır.)

şehirler arası değilde bölge bölge diye biliyorum o olayı. marmara bölgesi takımları o gölgenin takımlarıyla ege bölgesi takımları kendi bölgesi takımlarıyla vsvs lig haklarını değiştirebiliyorlar.

bizde öyle işliyor o kural sanırım. göztepe bu şekilde çıkmıştı bir lig üste.

tabi daha net bilgi sahibi olanlar paylaşırsa iyi olur

Basaksehirspor olmasi daha mantikli.

Kocaelispor camiasi bu ezikligi kabul ederlerse de yaziklar olsub

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

Kocaeli amatöre düşmedi mi haksızlık resmen diğer takımlara

böyle saçmalık olmaz göztepe neden olmuyor yada sakarya samsunspor bir çok takım var.böyle bir haksızlık fb nin Türk futboluna bulaştırdıgı şike gibi çok yıkıcı sonuçlara yol açar.

bunlarda ortalık malı oldu bi fener oluyo diyolar bi kocaeli en son ankaragücü olup çıkacaklar heralde :D

Geri
Üst Alt