Üye Görüşü Nacizane Bir Kurtuluş Reçetesi

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Öncelikle hem maddi hem sportif olarak daha kötü günlerin bizi beklediğini söylemeliyim. Kısa süreli 2-3 maçlık çıkışlar olabilir, aldanmamalıyız.

Ancak sıkı ve gerçekçi bir kabulleniş ve önlem süreci ile bu durumdan kurtulabiliriz.

BJK'nin fedasını yapmayacağız ama yapılanmasının alasını yaparak bu süreçten güçlü çıkacağız.

1. Öncelikle maddi rahatlama ile sportif atılımı birbirine alternatif görmeden hareket edeceğiz.
2. Maddi rahatlamayı Sneijder, Muslera gibi üst düzey oyuncuları elden çıkararak değil, aksine onalrı tutup 40 kişilik kadro içerisinden hem sayıca fazla olan kötü oyuncularımızı göndererek hem de dibe vurmuş, günümüz futboluna ayak uyduramayacak büyük kontratlı oyuncularımızı satarak yapacağız.
3. Bu arada da BJK'nin Atiba'sı, Demba Ba'sı gibi adamları bulacağız ki bu son derece mümkün. Üstelik bunların hem bonservisleri abartı değil hem de kontratları. Elimizden gelen bütün gücü, bu kontrat kontrolü ve takım oluşumu için haracayacağız.

Şimdi aşağıda bazı oyuncuları satalım bazılarını alalım yazacağım. Bunları okurken kimilerinizin bu kadar kolay değil dediğini duyar gibiyim ama 3 sene önce de zor olan bir yapılanamdan çıktık. üstelik bence şu an bonservis kazandıracak oyuncumuz daha fazla. Bu kapsamda gideceler o paralara gitmez, gelenelr o paralara gelmez demeyin. Mümkün olan en gerçekçi bedellerle hareket ediyorum.

Gidenler:

Eray- Bonservissiz
Veysel - 500 bin€
Dany- 500 bin €
Zan- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Eboue- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Sabri- Bonservssiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Chedjou- 5 Milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Yekta- 500 bin€
Selçuk- 4-5 Milyon €(bir rus ya da arap takımına gider, gitmez demeyin) + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Dzemaili- 2-3 Milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Hamit- 500 bin € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Aydın- Bonservissiz
Yiğit- Bonservissiz
Engin- Bonservissiz
Ontivero- 500 bin€
Yasin- 500 bin €
Pandev- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Burak- 5 Milyon € (bir rus ya da arap takımına gider, gitmez demeyin) + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
Amrabat- 3.5 Milyon €
Umut- 1 milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Total: 25 Milyon Euro + Ciddi bir kontrat rahatlaması

Gelenler:

Darida: 5 Milyon €
Tolgay: Bonservissiz
Yunus Malli: Bonservissiz
Papiss Cisse: 5 Milyon €
Campbell: Kiralık
Ragnar Sigurdson: 2 Milyon €
Muhammet Demir: 2-3 Milyon €
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Total: 20-22 arası bir bonservis + daha düşük kontratlar bir çoğu.

Oluşan kadro:

TD: Tuchel + Kendi Ekibi + Erdal Keser + Hakan Şükür

Muslera-Sinan-Tarık-Telles-Hakan-Semih-Sigurdson-Recep Burak Yılmaz-Koray-Melo-Birhan-Darida-Tolgay-Emre Çolak-Yunus-Sneijder-Bruma-Olcan-Altuğ-Campbell-Cisse-Muhammet Demir

Ben de bu tür yapılanmalardan korkarım ama geleceğimiz için yapmamız lazım. Artık denizin dibi göründü. Hem maddi hem sportif anlamda. Bu takım şu ligde en az BJK kadar koşan, mücadele eden rakibini hırpalayan ekip olur. İsimelr değişebilir, sadece aklıma gelenler bunlar. Bu ülkeye gelmeyecek kimseyi de yazmadım. Culio, Stancu, Zapata gibi düşük profilde kimseyi de yazmadım.

Artık bitmiş okeye dönmüş takımın yenilenme zamanı gelmedi mi?

Yabancı sınırı seneye kalkıyor zaten , bu dediğin yapılanma aklı başında bir yönetim ile gayet mümkün...

Kadroda 43 sözleşmeli futbolcunun 25 i ile bir şekilde yollar ayrılmalı...

Ayrıca yeni gelecek olan yabancılara da abartı kontratlar verilmemeli...

Kabaca 15 milyon euro transfer bütçesi ile gayet iyi nokta atışı yabancı oyuncu alabiliriz...

Senelik ödedidiğimiz maaş yükünü 56 milyon eurodan 35 milyon euro civarına çekmemiz şart kere şart...

Gitmesi gerekenler konusunda katılıyorum. Hatta oraya Hakan Balta'da eklenmeli, yedek falan da olmaz artık Hakan'dan.

Bence transferde yapmamız gereken, forvete ve stopere üst düzey-tecrübeli isimler transfer etmek (Huntelaar + Agger) .. Takımın diğer kalanı için, genç oyunculara yatırım yapılabilir. Ayrıca elimizdeki genç yetenekler değerlendirilebilir. (Recep B.Yılmaz, Koray, Birhan, İbrahim, Altuğ, Bruma gibi..)

Kontenjan kalkarsa işimiz çok kolaylaşır.

Uygun sözleşmelerle genç dinamik adamları getirebiliriz.

Yalnız benim tek düşüncem gelecek hiçbir oyuncunun Sneijder'den yaşlı olmaması. Çok ekstra bir isim olur o zaman düşünülür veya stoper falan..

Onun dışında bu takımın en çok ihtiyacı olan şey dinamizm. Sneijder takımın beyni ama takım mevcut haliyle beynin komutlarına cevap veremiyor.

Emre gibi Bruma gibi oyuncular daha çok şans bulsa bile fark ederdi mevcut görüntü. Hoca da değişecek tabi ama Prandelli'nin istediği hızlı top çevirme işine, dikine oynama işine bile bu kadro ayak uyduramıyor.

Kontenjan kalkarsa işimiz çok kolaylaşır.

Uygun sözleşmelerle genç dinamik adamları getirebiliriz.

Yalnız benim tek düşüncem gelecek hiçbir oyuncunun Sneijder'den yaşlı olmaması. Çok ekstra bir isim olur o zaman düşünülür veya stoper falan..

Onun dışında bu takımın en çok ihtiyacı olan şey dinamizm. Sneijder takımın beyni ama takım mevcut haliyle beynin komutlarına cevap veremiyor.

Emre gibi Bruma gibi oyuncular daha çok şans bulsa bile fark ederdi mevcut görüntü. Hoca da değişecek tabi ama Prandelli'nin istediği hızlı top çevirme işine, dikine oynama işine bile bu kadro ayak uyduramıyor.

Ben tamamen kalkmaz ama 10 yabacılı filan olur diye düşünerek yaptım.

Bu kadro şu anki takımdan daha az puan toplamayacağı gibi kaybetse de helal olsun dedirtir.

Ontiveroyu niye satıyoruz ki adam daha tüysüz bebe ver 2-3 yıl ispanya-hollanda-belçika-portekiz gibi ülkelere kiralık orda burda gezsin belki patlama yapar bilemezsin.

Sonra oraya semihi de eklemek gerekir Ciddi bonservis alabiliriz. Artık dışarı gönderme zamanı geldi. Gitsin olgunlaşsın 2-3 sene sonra geri dönsün.

Eray- Bonservissiz - Kimse almaz, kontratının sonuna kadar bizde kalır.
Veysel - 500 bin€ - Bu parayı bonservis olarak verebilirler ama bizden aldığı maaşı kimse vermez, kalır.
Dany- 500 bin € - Bu parayı bonservis olarak verebilirler ama bizden aldığı maaşı kimse vermez, kalır.
Zan- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Kimse almaz, bizden aldığı maaşı kimse vermez, kalır.
Eboue- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)- Bu sene bedava yollamak istedik, gitmedi, kontratı bitmeden hayatta gitmez.
Sabri- Bonservssiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Hayatta gitmez, gitmedi zaten.
Chedjou- 5 Milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bu parayı kimse vermez, verse de bizden aldığı maaşı kimse vermez.
Yekta- 500 bin€ - Takımda kalmasında bir sakınca yok bence.
Selçuk- 4-5 Milyon €(bir rus ya da arap takımına gider, gitmez demeyin) + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bizden aldığı parayı asla kimse vermez, kalır sözleşme sonuna kadar.
Dzemaili- 2-3 Milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bonservis kimse vermez, bizden aldığı parayı da asla vermezler.
Hamit- 500 bin € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bizden aldığı paranın çeyreğini veren takım çıkmaz, kalır bizde.
Aydın- Bonservissiz - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır.
Yiğit- Bonservissiz - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır ki kaldı da zaten.
Engin- Bonservissiz - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır.
Ontivero- 500 bin€ - Bu ne ayaktır bilemiyorum :red:
Yasin- 500 bin € - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır.
Pandev- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Sezon sonu gider.
Burak- 5 Milyon € (bir rus ya da arap takımına gider, gitmez demeyin) + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Asla gitmez, o maaşın yarısını vermezler.
Amrabat- 3.5 Milyon € - Belki gider diyeceğim ama Malaga ödemiyor bonservisi işte.
Umut- 1 milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - 1 milyon Euro kim verir buna? Maaşın yarısını vermezler.

@Ömer Tuğrul Yılmazer ,
hemen hemen hemfikirim ama bazı sorunlar mevcut ,
sezon sonu sözleşmesi bitenler ayrı mevzu ama daha süresi olanlar için buradan aldıklarını verecek başka klüp bulmak çok çok zor , bizdeki paraları en fazla araplar yada ruslar verirki burada da bir nokta oyuncu burada rahat ve meşhur iken oralara gitmesi için çok daha fazlasını almasını gerek buda zor bir ihtimal ,
bir diğer mevzuda alacaklarımızın maliyeti şunu kabul etmek gerekirki misal beşiktaşın aldığı paralara biz oyuncu alamayız bu çok zor bir ihtimal , adam misal oraya 1 'e imza atabilir ama senden 1,5 dan aşşağı istemez keza klüplerde öyle ,
yani İzmir Basmane/Çankaya ile hemen yürüyüş mesafesindeki Alsancak arasındaki fark gibi bilmem anlatabiliyormuyum .

2. Maddi rahatlamayı Sneijder, Muslera gibi üst düzey oyuncuları elden çıkararak değil, aksine onalrı tutup 40 kişilik kadro içerisinden hem sayıca fazla olan kötü oyuncularımızı göndererek hem de dibe vurmuş, günümüz futboluna ayak uyduramayacak büyük kontratlı oyuncularımızı satarak yapacağız.

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ve bu forumda bu tarz tavsiyelerde bulunulmasını çok mantıklı karşılıyorum,

an itibariyle Türkiye'nin en büyük 1. veya 2. Galatasaray taraftar formundayız ve bu forumu gerek taraftarlar,

gerek medya, gerek yönetim bazında kesinlikle takip edenler olduğunu düşünüyorum,

burda öne sürülen isimlerin gazete manşetlerine ve burda çıkan haberlerin gazete haberlerine konu olduğuna defalarca şahit olduk,

inşallah yönetim de sesimizi duyar ve adam gibi bir kurtuluş startejisi izlerler..

20 küsür oyuncuyu yolamakda kolay değil be.
Allah kolaylık versin bizimkilere. Çok zor iş. Bir çok oyuncu naz yapar.

o topculari yollamak o kadar kolay degil

burak ve selcuk bir yere gitmeyecek bundan adim kadar emin oldugumu soylemekten sakinca duymuyorum acikca konusmam gerekliyse

o topculari yollamak o kadar kolay degil

burak ve selcuk bir yere gitmeyecek bundan adim kadar emin oldugumu soylemekten sakinca duymuyorum acikca konusmam gerekliyse

Genelde Türk oyunculara git denince gidiyorlarya ona güveniyorum açıkçası. Bunlara git dersek giderler. Bakmayın siz Burak'a talip çıkar. Maaşı düşer biraz ama gider bu adamlar bence.

ya aumut fakirin ekmeği :)

3-4 milyon bonservisi sallayın. Ne alırsan 1 milyon kampanyası yapalım bence. 23-24 tane gitmesi gereken oyuncu var, hepsine 1 milyon verseler 20 küsür milyon eder. Allah bereket versin, daha ne. Tarihimizde böyle bir transfer geliri kazanmamışızdır. Ayrıca kurtulacağımız maaşlar cabası.

Dinozor orta sahamiza kaliteli isim lazim.

Bence Nuri iyi gider bu takima.

Nuri-Melo ikili bir kaç sezon idare eder.

Ondan sonra Melo yerine saglam bir d.m. bulmak lazim.

kadromuzu isgal eden ismen futbolcu ekibinin alacaklari parayi gosteren bir sablon varmi

gun icinde gordum bir tane lakin onda butun oyuncular yokdu

Her ne kadar çoğuna bonservissiz demiş olsanda bonservissizde versen adamlar gitmek istemiyor.
eboue misal yabancı sınırını avantaj olarak kullandı yoksa bedavaya gönderirdi klüp
dany mesela gönderdik ama parasını biz ödüyoruz
o işler o kadar basit olmuyo maalesef

Eray- Bonservissiz - Kimse almaz, kontratının sonuna kadar bizde kalır.
Veysel - 500 bin€ - Bu parayı bonservis olarak verebilirler ama bizden aldığı maaşı kimse vermez, kalır.
Dany- 500 bin € - Bu parayı bonservis olarak verebilirler ama bizden aldığı maaşı kimse vermez, kalır.
Zan- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Kimse almaz, bizden aldığı maaşı kimse vermez, kalır. Sözleşme bitiş tarihi:: 30.06.2015
Eboue- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız)- Bu sene bedava yollamak istedik, gitmedi, kontratı bitmeden hayatta gitmez. Sözleşme bitiş tarihi:: 30.06.2015 Bu seneki alacağını aldıktan sonra yıllık 2 milyon € gibi bir yükten kurtulacağız
Sabri- Bonservssiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Hayatta gitmez, gitmedi zaten.
Chedjou- 5 Milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bu parayı kimse vermez, verse de bizden aldığı maaşı kimse vermez. O kadarda kötülemeyelim bu adamı göndermek iste gönderirsin. En kötü rusyaya okutursun.
Yekta- 500 bin€ - Takımda kalmasında bir sakınca yok bence.
Selçuk- 4-5 Milyon €(bir rus ya da arap takımına gider, gitmez demeyin) + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bizden aldığı parayı asla kimse vermez, kalır sözleşme sonuna kadar.
Dzemaili- 2-3 Milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bonservis kimse vermez, bizden aldığı parayı da asla vermezler. Böyle adamlar sıkıntı çıkarmaz karşılıklı anlaş sene sonu serbest bırakacağız de her türlü kabul eder. Burayı sevip alıştığını ve alışacağınız zannetmiyorum.
Hamit- 500 bin € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Bizden aldığı paranın çeyreğini veren takım çıkmaz, kalır bizde. 2016 haziranda sözleşmesi bitiyor masaya otursak gider gibime geliyor.
Aydın- Bonservissiz - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır. Sözleşmesi haziran 2015te bitiyor
Yiğit- Bonservissiz - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır ki kaldı da zaten. Bunun futbol oynamak istediğini sanmıyorum çaycı, top toplayıcı, çimleri sulama gibi görevler verip en azından personel giderlerini kısalım
Engin- Bonservissiz - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır. Buda haziranda yolcu
Ontivero- 500 bin€ - Bu ne ayaktır bilemiyorum :red:
Yasin- 500 bin € - Bizden aldığı parayı kimse vermez, kalır.
Pandev- Bonservissiz + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Sezon sonu gider.
Burak- 5 Milyon € (bir rus ya da arap takımına gider, gitmez demeyin) + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - Asla gitmez, o maaşın yarısını vermezler.
Amrabat- 3.5 Milyon € - Belki gider diyeceğim ama Malaga ödemiyor bonservisi işte.
Umut- 1 milyon € + (iyi bir kontrattan kurtulacağız) - 1 milyon Euro kim verir buna? Maaşın yarısını vermezler.

Bunların üzerine geri kalanıyla masaya oturup bir şekilde anlaşmamız lazım. Yarı parasına da olsa anlaşıp gelecek senenin giderlerinide bu senekiyle aynıymış gibi hesaplamamız.

Bu anlaşmalardan dolayı kalacak olan ödeme miktarına'da kemer sıkarak bir şekilde değerlendirebiliriz.

Bu seneye göre en azından aynı parayı vermiş fakat oyunculardan katkı almış bir takım oluruz. Bence bonservis istemediğimiz sürece çoğundan rahat kurtuluruz.

Rüyamda hakan Şükür tek Patron olarak Floryaya geliyordu, uyanınca kendimden tiksindim. Görev almasına karşı değilim de tek Patron né lan? Üstüm açık yatmısim herhalde

Geri
Üst Alt