Nasihat Şelalesi (Gençlere Tavsiyeler)

Doktor'um diye tıp okuyayım mı diye soranlar olacaktır.

Yahu seviyorsanız elbette olun , idealist adam asla mesleğinde mutsuz olmaz.

Size verebileceğim tek tavsiye tıpçı hatunla takılmayın , aman diyim.

abimizin tavsiyesine ben uydum. hiç pişman değilim kendisi çok haklıymış.

Eger maasli bir calisan iseniz tekne veya karavan almayin..

3-5 ay sonra zararina satarsiniz.

Valla nasihat verme yaşında değilim ama 19 senelik hayatımda şunu anladım ki, deveyi diken, insanı ... yaranır atasözü maalesef çok doğru...
Kendimizi düşmanlarımızdan değil dostlarımızdan, sevdiklerimizden korumak lazım.

sağlığınıza dikkat edin

gelecekte mal mülk çoluk çocuk bakar size bir şekilde ama en büyük nimet ayakta durabilen kendi işinizi görmenizi sağlayan bir vücuttur

gençken para biriktirin.
sırf evlenmek için evlenmeyin.
Üniversite seçerken bitirdiğinde iş imkanlarına göre değerlendirin.

Küçücük bir katkım olsun.

Yabancı dil mutlaka öğrenin, özellikle İngilizce. Bugün bizzat yaşadığım bir olaydır. Hollandalı bir turist; aracının lastiği patlamış ve servis aramış. bir vatandaş da durumu anlatamayınca beni görüp bana getirdi. Gayri ihtiyari "how can ı help u" deyince adam beni İngilizce biliyor zannedip tüm hayat hikayesini anlatınca 5 kişinin içinde rezil oldum cevap veremeyip. Hasılı kelam, muhakkak öğrenin yabancı dil. Lüks değil, zaruri bir durum.

Not: Bu arada nasıl öğreneceğim konusunda bana naçizane yardımcı olmak isteyen bir arkadaşım olursa da çok sevinirim.

Hedefsiz kalmayın diyebilirim ben doğuştan böyle gelmişim ama kendi adıma tavsiye etmem kesinlikle. Ota böceğe takın ama bir gaye edinin derim bundan kasıt takıntı değil ulvi olmasa da olur. Muhtemelen bu olmadığında yaşam motivasyonu dipte olacaktır.

SM-G530F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Son düzenleme:
Ne is yapiyorsan yap, hakkini ver dimi renkdas
Bu konuda şüphelerim var üzerine makale yazılabilir ama şu an için kısa keseyim. Ülke şartlarında bu sorunun cevabı ne iş yaparsan yap hatta yapmazsan bile iyi pazarla yeter, çünkü mış gibi yapınca yapmış olandan daha fazlasını yapmış görünebiliyorsun bu da bir meziyet ama tabii insanın buna sahip olması bence hoş bir durum değil. Kişinin kendine duyduğu saygı adına ki mevcut ise dediğin gibi olmalı elbette.

Geri
Üst Alt