NBA 2010-2011 Transfer Sezonu

Cevap: NBA 2010-2011 Transfer Sezonu

Serhat'ın New Orleans'ın oyuncular tarafından istenmediği tespiti doğru. Daha birkaç sene önce büyük bir felakete uğramış bir şehir sonuçta New Orleans ve hala şehir ekonomiksel olarak toparlanamadı,e zaten tarihi olan bir kulüp de değil,her türlü sıkıntı oluyor.

Şu anda CP3'ü almaya en yakın takım baktığımızda Knicks. Zira Knicks'in New Orleans'a önerebileceği 5 tane kontratı seneye biten oyuncu var (Curry,Turiaf,Gallinari,Douglas,Randolph). Bu 5 oyuncu karşısında NO da CP3 ve Okafor'u vererek Okafor'un kontratından kurtulabilecek.

Bu takas Knicks'i şampiyonluk adaylığı potasının içine sokar ne kadar şutorleri olmasa bile güçlü bir potaaltları ve onları besleyecek bir point guardları olur. Yine de Gallinari'yi kaybedecek olmaları kötü bir sonuç tabi,takımdaki tek iyi şutördü geçen sene. New Orleans için ise taptaze bir başlangıç ve seneye Miami'nin bu sene yaptıklarını yapmaya çalışmaları demektir. Anthony ve Parker gibi oyuncuların seneye free agent olacaklarını düşünürsek , iyi de bir draft kurasıyla belki bir umut diye düşünebilirler. Ama Paul kalsa da gitse de bu senenin New Orleans için güzel bir sezon olmayacağı aşikar.

Takımdan ayrılmak istediğini açıkladı ancak istediği takıma gidemez. Şu anda Miami'ye gitmek istese mesela gidemez. Miami ne teklif edebilir NOH'a? Portland, Magic, Knicks takımlarının isimleri geçiyor. En iyi takas teklifi kimden gelirse, Chris Paul oraya gidecektir. Bir de takasın diğer tarafını düşün. New Orleans şu anda NBA'de en istenmeyen takımlardan birisi oyuncular tarafından. Ancak takas gerçekleşirse, istemeden de olsa oraya gidecek bazı isimler.

Zaten biraz daha okursan üst tarafı NYK de 3 lü olma planları var gibilerinden bişey yazmıştım..Olur olur oldururlar sorun etme sen :D

Bence Chris Paul ayrılırsa New Yorkun yolunu tutar.

New Orleans'ın New York'un teklifini kabul etmesi için yeterli bir sebep var mı? Adamların 2011 draft'inde seçim hakları bile yok. New Orleans'ın istediklerini sıralıyorum: 2-3 genç yetenek, 2-3 expirer, trade exception, 2011 ilk ve ikinci draft seçimleri, Okafor'dan kurtulmak. New York baştan kaybediyor. Takas olacaksa; Dallas, Portland, Orlando gibi takımlar daha avantajlı.

Saydığın takımlarda Paul a istediği kontrat teklifini veremez. Şuanda en büyük boşluk New York ve chicago da. Chicago da Rose olduğuna göre.

Saydığın takımlarda Paul a istediği kontrat teklifini veremez. Şuanda en büyük boşluk New York ve chicago da. Chicago da Rose olduğuna göre.

Boşluk mu, ne boşluğu? Takas yapıyoruz kardeşim, boşluk ne alaka? Chris Paul free agent falan değil, New Orleans'ın sözleşmeli oyuncusu. Takas olurken cap space'i göz önüne almazsın.

Ayrıca Chris Paul'un en azından önümüzdeki 2 sezon kazanacağı miktar belli. Önümüzdeki yıl 14.9 milyon $ kazanıyor, sonraki yıl 16.3 milyon $ kazanıyor. Eğer 3. sezonda opsiyonunu kullanırsa, 17.7 milyon $ kazanacak.

Knicks'in 2011 ve 2012 draft'larının ilk tur hakları Houston'da. New Orleans'ın istediklerinden birisi de draft seçimleri. Çünkü yeniden yapılanmaya gidecekler. Knicks büyük bir kozu kaybedecek demektir bu da. Yine de kabul ettiler diyelim draft hakları olmadan. Kimleri yollarlar? Danilo Gallinari ve Anthony Randolph yolcu büyük ihtimalle. 3 tane de expirer, yani sözleşmesi bitecek adamlar. Turiaf, Azubike ve Curry diyorum onlara da. Okafor ve CP3 geliyor diyelim.

Paul/Felton/Douglas

Walker/Rautins

Chandler/Fields

Amar'e

Okafor/Mozgov/Jordan

Çok zayıf bir takım. Ayrıca Melo hayallerini de suya düşürüyor. Gelecek sezon için cap space'de max kontart için yer kalmayacak çünkü.

Gallinari'yi NY'den kimse yollayamaz.

Paul ya Orlanda'ya takas olur yada NOH'da kalır.

Knicks'in 2011 ve 2012 draft'larının ilk tur hakları Houston'da. New Orleans'ın istediklerinden birisi de draft seçimleri. Çünkü yeniden yapılanmaya gidecekler. Knicks büyük bir kozu kaybedecek demektir bu da. Yine de kabul ettiler diyelim draft hakları olmadan. Kimleri yollarlar? Danilo Gallinari ve Anthony Randolph yolcu büyük ihtimalle. 3 tane de expirer, yani sözleşmesi bitecek adamlar. Turiaf, Azubike ve Curry diyorum onlara da. Okafor ve CP3 geliyor diyelim.

Paul/Felton/Douglas

Walker/Rautins

Chandler/Fields

Amar'e

Okafor/Mozgov/Jordan

Çok zayıf bir takım. Ayrıca Melo hayallerini de suya düşürüyor. Gelecek sezon için cap space'de max kontart için yer kalmayacak çünkü.

O konuda haklısın Bench ve yan parçalar olarak zayıf bi görüntü çizecekler ama düşünceleri bu.Cp3 NYK yolcusu gibi.

CP3 Knicks'e gider, üstüne Melo'yu da alırlar. Planlamaları yapmışlardır :)

Seneye ilk sıradan Enes Kanter mi draft edilecek ?

Bazı arkadaşlar anlamamakta ısrarcı. New Orleans'ın insiyatifindeki takasa, ne zamandır oyuncular ve diğer takımlar karar veriyor? New York Knicks'in ve Chris Paul'un ne düşündüğü, New Orleans'ın umrunda değil. 2011 ve 2012 ilk tur draft hakkı bile yok New York'un. Verecekleri kalitede adamları, diğer takımlar da verebiliyor. Üstüne de draft seçimleri de verebiliyorlar üstelik. Portland ve New York'u kıyaslıyorum şimdi.

1 - Batum(Portland) & Gallinari(NYK): Aynı yaşta iki oyuncu. İkisi de 3 numara. İkisinin de dış şutu çok iyi. Yalnız Batum daha yüzdeli atıyor. Batum'un defansı çok daha iyi. Şu anda bana sorarsan, Batum'u tercih ederim. İkisi de benzer seviyede oyuncular tabi ki, bunu da gözardı edemeyiz.

2 - Bayless(Portland) & Randolph(NYK): Aynı mevkide olmayan iki adam olsa da, overall olarak bakarsak benzer seviyede adamlar. Burada Randolph tercih edilebilir. Bayless'ı da gözardı etmemek lazım. 1 ve 2 numarada oynayabilen bir adam.

3 - Fernandez(Portland) & Azubike(NYK): İki tane 2 numara. Dış şutu iyi ikisinin de. Azubike sakat ancak. Fernandez şu haliyle daha iyi.

4 - Pryzbilla(Portland) & Curry(NYK): İki tane expirer. İkisinin de sakatlıklarla başı belada. Curry ayrıca sorunlu bir adam. Pryzbilla'yı alırdım ben. Mental olarak daha iyi. Defansif olarak daha iyi. Son 2 yıldır daha çok maç yaptı en azından.

5 - Andre Miller(Portland) & Turiaf(NYK): İki expirer yine. Collison'ın gelişimine katkısı olması açısından, Miller daha iyi tercih olacak. Uzun ihtiyaçları varsa da Turiaf daha iyi tercih olur. İkisine de eşit mesafedeyim yine.

Göründüğü gibi Portland'ın teklifi daha tercih edilebilir. Ayrıca 2011 ilk ve ikinci tur draft hakları var Portland'ın. NYK'in sadece 2. tur draft seçim hakkı var. Paul'un da şampiyonluğa oynayacak bir takımda olmak istemesini göz önünde bulundurursak, Portland'ın kadrosu daha yakın. Aşağıya yazıyorum takas sonrası oluşabilecek kadroları.

C.Paul/Mills/A.Johnson

Roy/W.Matthews/E.Williams

Babbitt/Cunningham/Claver?(Valencia'da)

Aldridge/Camby/Pendergraph

Oden/Okafor

C.Paul/Felton/Douglas

Walker/Rautins

Chandler/Fields

Amar'e

Okafor/Mozgov/Jordan

Göründüğü gibi Portland açık ara Batı'da liderliğe oynayacak bir takım haline geliyor. New York ise takas öncesi halinden çok fazla iyi değil.

Seneye ilk sıradan Enes Kanter mi draft edilecek ?

Geleceği gören yok herhalde forumda ancak Enes üst sıralardan seçilecek gibi gözüküyor. Kolej performansına da bağlı hangi sıradan seçileceği. Yalnız Harrison Barnes diye bir eleman var, onu seçecekler herhalde ilk sıradan. Lisenin ilk yıllarından beri biliniyormuş bu adam.

Cp3 biraz ısrarcı olsa olacaktı ama nerde..

Cp3 biraz ısrarcı olsa olacaktı ama nerde..

Kendi uydurduğun hikayeye inanıyorsun. NO'nun insiyatifindeydi her şey. Chris Paul ısrarcı olsa bile, istediği takıma gidemeyecekti. New Orleans takas sonrası eline geçeceklere bakar, Chris Paul'un isteklerine değil. En yakın örnek Hidayet örneği. Toronto da takas istiyordu, Hidayet de. Hidayet kendisini Phoenix'de buldu istemeden de olsa. Lakers'ın takas teklifi kabul görse, belki de Lakers'daydı.

NBA transfer sistemi biraz karmaşık da olsa, anlaşılması zor değil. Biraz araştırın yeter.

Miami pivot sorununu çözdümü acaba? Çözemezlerse işleri zor. Bench de katkı yapmaları lazım.

Chris Paul kontratını fesih edebilmesi için 2 senesi varken NO'ya herhangi bir ultimatomda bulunamazdı,o da akıllı olanı yaptı. Belki de istemeden de olsa takımda kaldı. Canı sağolsun, New Orleans'ın yanlış yolda olduğu Chandler-Okafor takasında belli oldu. Şampiyon adayı olabilecek bir takım ne hallere geldi Paul'un sakatlığı ve yanlış tercihlerle.

Hala merak ediyorum New Orleans neler dedi de Paul , "takımın doğru yolda olduğuna inanıyorum görüşmelerden sonra" diyebilecek bir hale geldi.

Chris Paul kontratını fesih edebilmesi için 2 senesi varken NO'ya herhangi bir ultimatomda bulunamazdı,o da akıllı olanı yaptı. Belki de istemeden de olsa takımda kaldı. Canı sağolsun, New Orleans'ın yanlış yolda olduğu Chandler-Okafor takasında belli oldu. Şampiyon adayı olabilecek bir takım ne hallere geldi Paul'un sakatlığı ve yanlış tercihlerle.

Hala merak ediyorum New Orleans neler dedi de Paul , "takımın doğru yolda olduğuna inanıyorum görüşmelerden sonra" diyebilecek bir hale geldi.

Meali: "Bir sene daha bu dandik takımda kalmak zorundayım."

Chris Paul'un eli kolu bağlı sonuçta. 2 yıllık kontratı daha var. Bir sene daha katlanacak takıma. Sözleşmesinin son yılına girerken(yani seneye) takasını isteyecek büyük ihtimalle. Melo'yla aynı takıma gidecek büyük ihtimalle. New York veya New Jersey'e giderler.

Geri
Üst Alt