Ne İşle Meşgulsunuz?

Cevap: Ne İşle Meşgulsunuz?

Kıbrısa geliyorum. Hayatıma hard format atıyorum :)

Kıbrıs'ta böyle bir açık var. Girne'de tutabilir. Format atmasını bilmeyen, mesela ben, bir çok insan var. Bilgisayar olayını çok iyi bilenler için format gibi olayları bilmek çok normal. Bir tane bilgisayar mühendisi arkadaşıma format atmayı bilmiyorum dedim, enteresan diye cevap verdi. Ne enteresanı yahu, nereden bileyim. Bu tarz bir dükkan açmak aslında düşünülebilir.

1 yıl sonra üniversiteyi bitirdiğimde düzgün iş bulamazsam okuduğum bölümle hiç bir ilgisi olmamasına rağmen oto yıkamacılık işine atılmayı düşünüyorum

Askerliği seversen

Subay Astsubay olarak ordu ya gir bence

arkada devlet mesai belli maaş belli gibisinden.

Kamil abi Subaylık güzelde Astsubaylık yapılacak iş değil gerçekten Ordunun bütün yükünü Astsubaylar çekiyor 40 küsür yaşında kıdemli başçavuş olup 21 - 22 yaşındaki ergen bıyıklı teğmenin emirleri altında ezilen astsubaylar tanıyorun :(

Okuduğun bölümü sorucam ama jeofizik mühendisliği gibi bir cevap vereceksin diye korkuyorum.

1 yıl sonra üniversiteyi bitirdiğimde düzgün iş bulamazsam okuduğum bölümle hiç bir ilgisi olmamasına rağmen oto yıkamacılık işine atılmayı düşünüyorum

Oto yıkamacılığı değil

Oto kuaförlüğü

deniliyor şimdi

iç-dış-motor yıkama

aksesuar

güzel iş yaparsın mevkiisini buldun mu

Bu hükümet varken Asker olunmaz. Polis olun semirin enseniz kalınlaşsın. Ne gereği var şimdi cezaevlerine filan düşmeye.

Kamil abi Subaylık güzelde Astsubaylık yapılacak iş değil gerçekten Ordunun bütün yükünü Astsubaylar çekiyor 40 küsür yaşında kıdemli başçavuş olup 21 - 22 yaşındaki teğmenin emirleri altında ezilen astsubaylar tanıyorun :(

Kamil abi Subaylık güzelde Astsubaylık yapılacak iş değil gerçekten Ordunun bütün yükünü Astsubaylar çekiyor 40 küsür yaşında kıdemli başçavuş olup 21 - 22 yaşındaki ergen bıyıklı teğmenin emirleri altında ezilen astsubaylar tanıyorun :(

Aynen öyle Orduevleri bile ayrı

2 si de asker dersin

maalesef.

Kıbrıs'ta böyle bir açık var. Girne'de tutabilir. Format atmasını bilmeyen, mesela ben, bir çok insan var. Bilgisayar olayını çok iyi bilenler için format gibi olayları bilmek çok normal. Bir tane bilgisayar mühendisi arkadaşıma format atmayı bilmiyorum dedim, enteresan diye cevap verdi. Ne enteresanı yahu, nereden bileyim. Bu tarz bir dükkan açmak aslında düşünülebilir.

Abi Kıbrıs enteresan yer zaten. Ara eleman açığı çok fazla. Herkes mühendis olmuş. Atıyorum, Elektrik-Elektronik Mühendis'i kaynıyor ortalık ama elektrikçi yok ortada:) İyi iş çıkar bu gibi ara mesleklere orda.

dışarıdan sözleşmeli ve muvazzaf subay alımları oluyor üniversite mezunları için üniversite mezunu olup iş güç bulamayanlar deneyebilir şansını subaylık kaymaklı işdir astsubaylığa oranla oldukça da rahat bir iştir astsubaylığı önermem kelle koltukta yaşarsın askerlik hayatını iki mevkide de tanıdıklarım var biliyorum işin iç yüzünü az çok

Abi Kıbrıs enteresan yer zaten. Ara eleman açığı çok fazla. Herkes mühendis olmuş. Atıyorum, Elektrik-Elektronik Mühendis'i kaynıyor ortalık ama elektrikçi yok ortada:) İyi iş çıkar bu gibi ara mesleklere orda.

Burada asgari ücret brüt 837 TL/Ay

Kıbrısta 2500 TL

hakikaten çok entresan bir yer

kıbrıs pahalı yer bildiğim kadarıyla bazı şeyler Türkiyedeki fiyatının 2-3 katı

KKTC'de asgari ücret 1237 lira

KKTC asgari ücreti 1190 liradan 1237 liraya çıkaldı. Hükümet, işveren ve işçi kesimlerinin tesmilcilerinin oybirliğiyle ve 47 liralık artışla aylık 1237 lira olarak belirlendi.

Özür dilerim.Öyleymiş

Kıbrıs ta çalışan bir yakınım öyle alıyorum demişti

Geri
Üst Alt