Ne Yapmalıyız?

Alican Bozok

10 Numara!
Sezon bitti; Ünal Aysal ölümcül hatası yüzünden hem kendisini hem de bizi rezil etti.

Bu gidişle önümüzdeki sezon daha da kötü olacak gibi gözüküyor. Sizce ne yapmalıyız, bundan nasıl kurtuluruz? Mancini'nin kovulması, Ünal Aysal'ın gitmesi vs. çözüm öneriniz nedir?

Bu konu üzerinde biraz konuşalım bari de belki deşarj oluruz bir nebze...

öncelikle lucescu dehasına sahip bi t.direktör bulunmalı mancininin yerine ve derhal türk futbolculardan başlayan bi değişim yapılmalı fatih terim lobisini yıkmak için. yoksa bu futbolcular ünal aysalın başına bela olur haberi olsun

her sene basarili olunmuyor bu sektorde. Sabirli olup yabanci sinirini kaldirip yeni bi kadro kuracaz yavas yavas

Mancini Haklı bu takımı o kurmadı onun sistemine uymuyor hepsini geçtim oyuncularda ruh yok mini bi revizyonla önümüzdeki sezona gireriz. Mancini de Kalacak Ünal Baskanda

Unal aysalı severım ancak kumar oynadı ve kaybetti. Ortada hicbır sıkıntı yokken yonetımı degistirdi ve asıl sıkıntılar o zaman basladı. Unal Aysal kendıne gelmelı. Derhal radikal kararlara imza atmalı. Mancini direk yollanmalı cunku oyuncularında ben mancını ıle anlasamadıgını dusunuyorum. Belkı takım bıraz kendıne gelir. Seneye teknık dırektor arayıslarına sımdıden baslamak lazım.

Evvela her kötü gidişte "şunu kovalım, bunu asalım, diğerini suya atalım" zihniyetinden kurtulmalıyız.

Evet işe bununla başlamalıyız.

Türk futbolunun köhne yöntemlerinin başında gelir taraftarın yönetimi istifaya çağırması, yönetimin teknik direktörü kovması, teknik direktörün birkaç oyuncuyu kadro dışı bırakması yöntemleri. Ve yıllarca tüm bunların pek de çözüm olmadığını gördük.

İlla bir şey eleştirilecekse, bu gece tribünlerin yarısı neden boştu sorusunu sorup bizzat kendimizi eleştirmemiz lazım. Suçu karşıya atmak kolay. YÖNETİM İSTİFA diye bağırmak, stadı İMPARATOR FATİH TERİM sesleriyle inletmek kolay.

yapılcak iş basit burda kebapçı parator gibi yazan acaip tipler var ya onlar hangi teknik direktörü övüyorsa o teknik direktöre selam bile vermemeliyiz.kime saçma sapan lakaplar takıyorlarsa işte o adam bizim teknik direktörümüz olmalı

sezon sonunu bekleyeceğiz paşa paşa veya bi yerde oturup bir masa etrafında ruh çağıracağız............

Ben Mancini ile başarılı olabileceğimizi düşünmüyorum. Fatih Terim'i getirmek herhalde mümkün olmaz bu saatten sonra. Fatih Terim tarzı başka hangi hoca var sizce?

Evvela her kötü gidişte "şunu kovalım, bunu asalım, diğerini suya atalım" zihniyetinden kurtulmalıyız.

Türk futbolunun köhne yöntemlerinin başında gelir taraftarın yönetimi istifaya çağırması, yönetimin teknik direktörü kovması, teknik direktörün birkaç oyuncuyu kadro dışı bırakması yöntemleri. Ve yıllarca tüm bunların pek de çözüm olmadığını gördük.

İlla bir şey eleştirilecekse, bu gece tribünlerin yarısı neden boştu sorusunu sorup bizzat kendimizi eleştirmemiz lazım. Suçu karşıya atmak kolay. YÖNETİM İSTİFA diye bağırmak, stadı İMPARATOR FATİH TERİM sesleriyle inletmek kolay.

Tribunlerın bos olmasının nedenı takımın ruhsuzlugu takım kımseye umt vermıyor. Ayrıca burası galatasaray basarısızlık varsa bellı yaptırımları sonucları olacaktır.Gerekırse antrenoru sutlamak dahıl.

Yapılacak tek bişi var, pisliklerini temizlemek için önünümüzdeki sene parası neyse verip Ömer Toprak, Nuri Şahin, Tarık Çamdal ve hatta Gökhan Töre' yi alacaklar. Ayrıca Melo, Muslera, Sneijder, Telles ve Bruma' nın yanına 3 tane çok kaliteli ama öyle posası çıkmamış yabancı alacaklar. İyi bir teknik direktör getirecekler, onun tepesine de ağırlığı olan bir sportif direktör getirecekler, Mustafa Denizli olabilir mesela. Ayrıca yönetime de Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak gibi adamların geri dönmesi lazım.

Selçuk ve Burak'ı futbolcu olarak görüyorsan tamam kovmayalım..

Bir an önce Mancini'nin görevine son verilmeli. Tazminat kulübe kaçacak biraz ama başta bunu hesaplayamayanlar düşünsün bunuda.

Tribunlerın bos olmasının nedenı takımın ruhsuzlugu takım kımseye umt vermıyor. Ayrıca burası galatasaray basarısızlık varsa bellı yaptırımları sonucları olacaktır.Gerekırse antrenoru sutlamak dahıl.

Taraftarsan her maç geleceksin oraya. Takım iyi giderken gidip maçı izlemek maarifet değil. Zaten öyle dönemlerde maça gitmeyeni döverler. Mühim olan en berbat zamanda takıma sahip çıkmaktır. Şunu hepimiz biliyoruz ki bizim takımı fişekleyen ana etken taraftar. Yönetim beceremiyorsa, teknik direktör beceremiyorsa gideceksin stada, sen yöneteceksin o takımı tribünden toplu halde.

Şunu gayet emin biçimde söylüyorum. Bugün o stadda 50.000 civarı taraftar yerini alıp sağlam biçimde destekte bulunsaydı bugün maçı net bir skorla kazanmıştık.

Mancini'yi göndermek lazım diyorsunuz ama yerine kim gelmeli? Mancini, Rijkaard (geldiği zaman) gibi havalı hocalar burada iş yapamıyor. Skibbe, Gerets vs. içinse çapsız diyoruz. Kim olabilir bize uyacak hoca? Lucescu biraz yaşlandığı için ondan çok emin değilim..

Fatih Terim ile şampiyonlar liginde başarı beklemek hayaldir.

Mancini takımdaki türk oyuncuları yönetemiyor.

Bize lucescu lazım.

Derbiden sonraki kongre hareketli geçecek. Hoca gönderilecekse eğer yeni isim için arayışlara hemen başlanmalı. Oyuncunun dilinden anlamak, disiplini sağlamak teknik taktikten önceki kıstas olmalı.

Mancini defolup gitmeli takım riijkardın ilk sezonunun son haftalardaki hali gibi kalırsa aynen riijkardın 2.sezonu gibi olabilir sonrada yabancı sınırı için bastırmalıyız Burak Selçuk gibi ruhsuzlardan kurtulup planlı genclesmeliyiz

Geri
Üst Alt