Üye Görüşü Ne Zaman?

Talha Çift

What a come back!
Büyük Kaptan
Emre Çolak'ın son haftalardaki grafiğinden sonra bu konuyu açma gereği duydum . Şu geçen sene ortası ve sezon sonu takıma katılan isimlere bir bakalım

Sinan Bolat-Yasin-Olcan-Pandev-Dzemaili-Veysel-Ontivero-Tarık-Koray Günter-Kaan Baysal-İzet Hajrovic-Furkan (Kiralık gitmişti) - Salih Dursun - Oğuzhan Kayar - Alex Telles - Sinan Gümüş - Umut - Yiğit (Kira dönüşü)Son iki transfer döneminde takıma katılan oyuncular ortada, herhangi listeden bakmadım eksikler bile olabilir.

İşin mali boyutlarına hiç girip , konuyu tefefüfelerle sıkmak istemiyorum . Kulubün maddi durumu zaten ortada o yüzden geçiyorum o kısmı.

Toplam 18 futbolcu katılmış 2 transfer dönemi içinde. Gözle görülür olarak katkı sağlayabilen veya beklentilerimizin büyük olduğu isimleri boltladım . Toplam 4 oyuncudan verim alabildik veya umutlarımız var. Alex Telles , Sinan , Kaan ve Koray + 1 olarak Oğuzhan Kayar eklenebilir bu isimlere

Kaldı ki 2 oyuncuyunun ne vereceğini bilemeden yolladık ki oynasalardı iyi birşeyler yapabilir diyorduk , Umut ve Furkan.

Benim size bahsetmek istediğim konu şunlar üzerine . Altyapımızda bu işleri süre aldığında verebilecek isimler varken niye bu para saçma merakı. 13 oyuncudan hiçbir katkı alamamamışsın , eğer bu oyuncular yerine altyapıdan 13 oyuncu fazla hadi 5-6 isim denesek ne kaybederdik veya neler kazanırdık . Burda genç dediğimizde FM oynamayı bırak diye yorumlar fırlıyor hemen ama şimdi isim isim bir kısmına bakarak bu tezi yıkabiliriz

Mesela tam bir kariyer transferi olan (İtalyada uzun seneler bulunmuş , milli formayı sırtlamış kemik ortasaha) Dzemailiyi almak yerine Fransa altyapılı İbrahim Coşkun ismi belki Birhan Vatansever , oynasa oynatılmak için ısrar edilse ülkeye , takıma , piyasaya harika bir renk katmış olurduk belki bir Gerrard hikayesi , tutmasa ne kaybederdik ? En azından Dzemaili kumarından daha az maliyet,

Ibrahim Coskun Amazing Goal! Galatasaray vs Ajax 2-1 Antalya kupa! HD 10-01-2014 - YouTube

Tarık Çamdal ismi mesela ne kadar fiziksel olarak zayıf bir oyuncu olduğu , bu seviyeye uygun olmadığı açıktı bağırıyordu . Sadece yerli transfer yapmış olmak için yaptık ve Can Özgür isminin önünü kapadık .

Sinan Bolat o da kariyer transferi. Kayserideyken bile saçma sapan goller yedi , sen 2 katı maaşına takıma aldın. Genç takımdaki İsmail Çipe ismi Sinan Bolat'tan çok ama çok daha iyi durumda ama sadece Sinan tecrübe fasa fiso , Eray tecrübesizlikten gol yedi diye önü tıkandı . Eray A2'deyken de asla iyi bir kaleci değildi ki , as kadroda kaldı

Bu alınan 13 oyuncu ismi için altyapıdan her mevkiden oyuncu sayabilirim , aksini iddaa eden her görüşlede sonuna kadar tartışmaya hazırım

Eksikleri sürekli dışardan gidermeyi deneyerek maliyet olarak asla toplayamazsın , denemen tutmazsa takım olarak da toplayamazsın
Konu daha fazla uzamasın . Oyuncu A2'de oynaya oynaya tecrübelenmiyor. Altyapında cidden yetenekli isimler varken niye 20'ye kadar bekleyip 20 geçtiğinde bir hazırlık kampından sonra 1 sene kira sonra satış olarak gidiyor ki? Bu adamlar ne zaman oynayacak illa bir bölgede 3-4 tane sakatın olduğu önemsiz kupa veya rahat lig maçları mı olmalı? Her sene aynı dava hazırlık kampında parladı , sonra belki bir Türkiye kupasında oynadı , sene sonunda gitti? Maliyet toplamak için bu kadar çaba sarfederken takımdaki oyuncuların çoğunu gönderip bu çocuklara şans verme zamanı gelmedi mi?

olcan yasin tarık cemali pandev aydın zan eboue engin yiğit furkan yekta umut gündoğan veysel eray sinan direk gönderilmesi gereken isimler ama gönderemezsinki :)

Cevap veriyorum : Ne zaman takımın bütün as oyuncuları sakatlanır veya cezalı duruma düşer o zaman oynarlar. Hamza Hoca da FT gibi. Gençleri oynatmıyor. Mancini yine arada sırada oynatıyordu. Belki kalsa daha da oynatırdı.

Koray Günter ve sans verilirse Sinan Gümüs birseyler yapabilir genclerden. Diger yerlilerden bir halt olmaz maalesef. Kendimizi kandirmayalim. Alt yapi takimlarimiz Türkiye'de bile sampiyon olamiyor.

Koray Günter ve sans verilirse Sinan Gümüs birseyler yapabilir genclerden. Diger yerlilerden bir halt olmaz maalesef. Kendimizi kandirmayalim. Alt yapi takimlarimiz Türkiye'de bile sampiyon olamiyor.

Sevgili Murhan bu adam 12-14 yaşından itibaren alınıp takip edilmeye başlanıyor. Tüm altyapı takımını tabiki toplayamazsın ama senede 3-5 isim alınacak kadar yetenekler var.

Yaşlılarla oynadığımız gibi elimizdekilerin de yaşlanmasını bekliyoruz..

Dzemaili kötü adam değil ki neden kumar olsun hazır adam diğer yazdıkların da haklılık payın var lakin kolay işler değil milyonluk camia böyle şeylere sabretmez.

Şerafettin Koç açtı zannettim.

Koray kesinlikle kazanılmalı.
izledim adamı kesinlike ben Dortmundda eğitim aldım diyor.
Nerede duracağını nasıl kademe yapacağını çok iyi biliyor.

kafası kalkık sadece topa bakmıyor.
Ayalarıda iyi ve semih gibi forvetleri çok rahat döndürmüyor.

Bu çocuğa semihe tanınan tolerans tanınsın GS ında Milli takımında 10 yıl değişmezi olur.

Sinanı hiç izlemedim A2de patır patır atıyor ama bilmiyorum kupada oynasında bir görelim

Sinan Gümüş ve Koray Günter zaten bir şeyler vaat ediyor , ben birde İbrahim Coşkun'un görülmesi taraftarıyım.

Bu arada Uğur Demirok'u falan alana kadar Emre Can Coşkun , Emre Tosun , Recep Burak Yılmaz gibilere şans verelim , dördüncü stoper olarak.

Cevap veriyorum : Ne zaman takımın bütün as oyuncuları sakatlanır veya cezalı duruma düşer o zaman oynarlar. Hamza Hoca da FT gibi. Gençleri oynatmıyor. Mancini yine arada sırada oynatıyordu. Belki kalsa daha da oynatırdı.
Emre, Bruma genç oyuncular değil mi?

6-7 aylığına, kendini kabullendirmek adına hoca olarak gelmiş bir adamdan bu tür uzun vadeli ve şampiyon olmak için bu kısa vadede bu tür şeyler mi bekliyorsun.

Bu adamları oynatabilmesi için en azından hazırlık maçlarında denemesi lazım. Görmeden tak diye takıma yazsa ve kötü oynasalar arkasından söverler burda. Ha bir de sanki bu adamlar süper oynuyorlarda takıma giremiyorlarmış gibi konuşuyor millet.

GT-I9300 Tapatalk

emre can, ibrahim coşkun, kaan baysal, umut gündoğan, koray günter, sinan gümüş. bu isimler denenmeli kesinlikle

sinan gümüş dakika almaya baslaya bilir bence. a2 de iyi perfomans gösteriyor.
umut gündoganin sans verilmesi gerekn diger isim bence ama savunma anlaminda sinifda kaliyor galiba.
teknik acisindan 5 tane yekta eder.

Telles, Bruma ve Emre'yi oynatan kim Yasincim?

Hamza hoca daha yeni geldi ve önceki hocadan daha fazla sans verdi gençlere. Gelecek Kupa maçlarda mutlaka o oyunculara sans verir, ondan eminim. Sampiyonluk yarisinda gençlere sans vermek genelde çok riskli 0luyor zaten.

Emre'yi , Bruma'yı , Telles'i Mancini de oynatıyordu. Demek istediğim bunların haricinde olan oyuncularında oynaması. Evet daha 3-4 maça çıktı Hamza Hoca ama bundan sonra oynatır mı bilmiyorum. Umarım oynatır.

Emre'yi o kadar oynatmadi ve Bruma'yi wingback denedikten sonra sakatlik dolayi Bruma'yi oynatamadi. Telles hakkinda katiliyorum.

Telles, Bruma ve Emre'yi oynatan kim Yasincim?

Hamza hoca daha yeni geldi ve önceki hocadan daha fazla sans verdi gençlere. Gelecek Kupa maçlarda mutlaka o oyunculara sans verir, ondan eminim. Sampiyonluk yarisinda gençlere sans vermek genelde çok riskli 0luyor zaten.

Hocam haklısınız da Telles ve Bruma zaten tanınmış belli bir yere gelmiş oyuncular dı. Kimsenin bilmediği genç bir adamı mesela Niasse olayı gibi olmadı . Bruma bize gelmese veya Telles Avrupa'da başka bir kulübe gidecekti. Emre Çolak kazanılması ise bir başarıdır , Emre gözlerin önünde yeteneklerine ihanet eden , yedek kalmayı kabullenmiş bir potansiyeldi. Bu 3 ismin de bu sezon yeni yeni forma bulması teknik direktör saçmalığıdır.

6 aylık süre içinde bunu yapmak cidden risk ama bu riskin üstüne gidip bir oyuncu kazanılırsa ki Koray , Sinan , İbrahim gibi buna değecek oyuncular bu denenebilir ve tutarsa ben 6 aydan fazla kalacağını düşünüyorum uzun vaadede diğer gençleri kazanmak adına iyi bir hamle olabilir.

Emre'yi , Bruma'yı , Telles'i Mancini de oynatıyordu. Demek istediğim bunların haricinde olan oyuncularında oynaması. Evet daha 3-4 maça çıktı Hamza Hoca ama bundan sonra oynatır mı bilmiyorum. Umarım oynatır.

Bence çok da iyi bir denemeydi . Böyle denemeler olmasa Riera 1.5 - 2 sezon sol bek durmayıp Eboue gibi kadro dışı kalacaktı . Kaldı ki oynadığında Semih geçen sene en iyi sağ bek performansı gösteren isimdi . Mancininin en büyük talihsizliği sezon başı görmemiş olması oldu , en büyük hatası ise Ceyhun ve savunma mantalitesi oldu

Geri
Üst Alt