Nedir Bu Transfer Çılgınlığı?

Transferde doğru tercihler yapılmadıktan sonra Çalık gelmiş Rodrigues gelmiş ne fayda. Bu takım, ŞL'de olsaydı rezil olurdu. Dzeko ve 1-2 milyonluk orta saha ile de rezil olur.

orta yaptıran sağ bek orta yapıldıktan sonra seyreden stoperler, orta sahada on kilometre koşup tek bir olumlu katkısı olmayan bir selçuk, forvette podolski olmasa ayvayı yemişiz ama evet transfere gerek yok

Alt yapın olsa transfer yapmazsın ama alt yapıdan çıkanlar ikinci ligde bile tutunamıyorlar

Uzun uzun benzer şeyleri yazıyordum ki sonra vazgeçtim. Güzel özetlemişsiniz.

katılıyorum murhan gibi bebelerin gazına gelmemek gerekiyor

Ben
yıllardır Galatasaray maçı olduğu gün akşam kaçta olursa olsun heyecanla bekleyen biriyim yaklaşık 10 senedir de bütün maçlarını seyretmişimdir gerçekten bu transfer çılgınlığı çok gereksiz, aynı ürün Afrikadan alınca 100 bin e ama ingiltereden alınınca 5 milyon e ama taraftarlar hep o 5 milyon e adama tapar gibi severler nedir bu saçmalık klüpte para varsa 100 milyon e luk transfer yaparım gelirim 1 milyon e ise yaparım ama para yoksa da transfer transfer diye delirmeye gerek yok olan kadroya sahip çıkacaksın.. Bu kadar basit.

En büyük sorunumuz dogru transfer yapamiyoruz. Yazin 10 tane adam aldik, hic biri öyle aman aman el üstünde tutulacak bir adam degil. 10 tane adam alacagimiza 4-5 tane alsaydik ama iyi adam alsaydik keske.

Sirf Serdar + Eren + Cavanda üclüsüne 10 Milyon ödedik yahu, yazik günah bu savrulan paralara. Su an bu oyuncularin hangisi bizim takimi tasiyor? Evet hic biri. Daha Tolga, Sigdursun'a falan girmedim bile. "Quality not quantity" diye bir söz vardir bunu uygulamak lazim, cok transfer yaptik ama bok transfer yaptik yazin. Önemli olan az ama öz transfer yapmak, nokta atisi transfer yapacaksin böyle dolu soru isareti barindiran adam almayacaksin.

Eren'i aliyorsun adami besleyecek kanat ve bek bindirmeleri yapan bir takimin yok sahada. Serdar ve Tolga gibi iki kronik sakat adami aliyorsun bile bile. Cavanda gibi ne idügü belirsiz eski takiminda disiplinsiz oldugu icin vs kadro disi kalmis adami aliyorsun sonra medet umuyorsun. Eh tabi mal gibi ortada kalirsin böyle senin hic bir hamlen mantikli degildi yazin. Haftalarca Diarra diye milleti oyaliyorsun sonra bulamadigin icin Amerika da aslinda kafasinda futbolu bitirmis De Jong'u takima kazandiriyorsun.

juventus tan krasic i alan da var , premier lig ten RVP yi de , avrupa sampiyonundan nani yi , ispanyadaki ust duzey diego yu da ... tek takimdan ornek verdim ama durumu meydanda

nokta atis olmadigini soyleyemez kimse bu 4 adamin

yani sira , olcay , tolgay , necip , oguzhan gibi adamlari alip ya da yetistirip son donemde en cok cikis yapan takim da ornek verilebilir , bize gelse hepsine cop diyecegimiz kesin

okan suat emre 3 lusu muthis nokta transferler miydi mesela zamaninda ? suat konyadan mi ne gelmisti , umit davala zonguldak olabilir orijini

onemli olan yerli yabanci ama oyuncudan anlayan ekibi dogru kurmak , iyi maas vermek

Transfer çılgınlığına gerek yok, kimse takım baştan kurulsun demiyor herkesin beklediği sadece 1-2 tane adam gibi transfer. Ahmet Çalık kalitesindeki bir stoperden istersen 10 tane al bir tane Ujfalusi etmez ya da Mehmet Ekici'den 20 tane al bir tane Melo etmez (aynı tip oyuncu olmadıklarını biliyorum). Habire 2-3m'den dandik oyuncu transfer edip sonra onları üstüne para vererek göndermeye çalışarak yeni baştan 2-3m'lik adam almakla bu iş çözülmez. Basacaksın en az 10 milyon euroyu bir tane alacaksın ama kaliteli bir oyuncu alacaksın. Beklediğin gibi çıkmazsa da adamın bir piyasası olur en kötü yarı fiyatından yollarsın.

En büyük sorunumuz dogru transfer yapamiyoruz. Yazin 10 tane adam aldik, hic biri öyle aman aman el üstünde tutulacak bir adam degil. 10 tane adam alacagimiza 4-5 tane alsaydik ama iyi adam alsaydik keske.

Sirf Serdar + Eren + Cavanda üclüsüne 10 Milyon ödedik yahu, yazik günah bu savrulan paralara. Su an bu oyuncularin hangisi bizim takimi tasiyor? Evet hic biri. Daha Tolga, Sigdursun'a falan girmedim bile. "Quality not quantity" diye bir söz vardir bunu uygulamak lazim, cok transfer yaptik ama bok transfer yaptik yazin. Önemli olan az ama öz transfer yapmak, nokta atisi transfer yapacaksin böyle dolu soru isareti barindiran adam almayacaksin.

Eren'i aliyorsun adami besleyecek kanat ve bek bindirmeleri yapan bir takimin yok sahada. Serdar ve Tolga gibi iki kronik sakat adami aliyorsun bile bile. Cavanda gibi ne idügü belirsiz eski takiminda disiplinsiz oldugu icin vs kadro disi kalmis adami aliyorsun sonra medet umuyorsun. Eh tabi mal gibi ortada kalirsin böyle senin hic bir hamlen mantikli degildi yazin. Haftalarca Diarra diye milleti oyaliyorsun sonra bulamadigin icin Amerika da aslinda kafasinda futbolu bitirmis De Jong'u takima kazandiriyorsun.

Bende
onu diyorum bu kisir döngü yıllardır dönüyor..
Orta saha ihtiyacin var gidiliyor orta saha alınıyor tutmuyor satamıyorsun kiralik veremiyorsun ondan sonra bir daha orta saha,
Sağ bek alıyorsun tutmuyor kiralik gitmiyor ondan sonra ki sene bir daha sağ bek,
Yeter kardeşim bu kadar müsrifliğe ne gerek var.
Sabri idare ediyor mu ediyor, Sabri var diye şampiyonluk kaçar mu yoo kaçmaz o zaman hiç gerek yok.

Ben bunu diyorum paran varsa gidersin 10 20 milyon e alırsın sağ beke sorunun çözülür, yoksa bu kısır döngüye girmeye gerek yok.

Oyuncu alabilir deneye de bilirsin , cop de olabilir . Ama maliyetleri makul olmali . Olcan adin mesela

TS ye odenen bonservis 4 milyon euro , kendisine vaad edilen 4 senelik ucret de 7 milyon euro , olcan adina bagladigimiz para 11 milyon euro ,bugunku kurla 45 milyon lira ediyor

transfer yok falan çocuğu korkutacaksın sakin ol biraz
-----> Sergen Zeren

Kadroda "idare edecek" oyunculardan çok var ama bence sıkıntı, kilit yerler boş. Yani zincirin 2-3 halkası öyle bir eksik ki yaptığın bütün doğrular boşa gidebiliyor. Normalde 1 tane adam tek başına takımı taşıyamaz, gücü yetmez. Ama işte bu dediğim boşluklara uygun transferler yapılsa bir bütün halde takım koşmaya başlayacak. Mesela orta sahaya 1 tane sağlam adam getirsek bütün takımın çehresi değişecek. Ama o adamın mükemmelliğinden değil eksik parçayı tamamlayacağından bu böyle olacak.

Takımın şu anki omurgası öyle hasarlı ki fıtık ameliyatından çıkıp maraton koşmaya çalışıyor gibiyiz.

walla arkadaşında haklı olduğu yönler var ama haksız olduğu yönleri de az değil

Rodriguez transferi olmasaydı Bruma akhisar maçında defansa gelip top çıkarır mıydı(ilk yarı maçlarında pek görmedik) ya da Çalık transferi olmasaydı Semih düzelme adına emareler gösterir miydi forma aşkına bilmiyoruz ilerleyen haftalarda göreceğiz.

paralarını alıyorlar profesyonel futbolcular keyfi davranmazlar herhalde diyemiyoruz çünkü parasını alıp oynamasak ta olur diye düşünen çok fazla örneğimiz var

Kadroda "idare edecek" oyunculardan çok var ama bence sıkıntı, kilit yerler boş. Yani zincirin 2-3 halkası öyle bir eksik ki yaptığın bütün doğrular boşa gidebiliyor. Normalde 1 tane adam tek başına takımı taşıyamaz, gücü yetmez. Ama işte bu dediğim boşluklara uygun transferler yapılsa bir bütün halde takım koşmaya başlayacak. Mesela orta sahaya 1 tane sağlam adam getirsek bütün takımın çehresi değişecek. Ama o adamın mükemmelliğinden değil eksik parçayı tamamlayacağından bu böyle olacak.

Takımın şu anki omurgası öyle hasarlı ki fıtık ameliyatından çıkıp maraton koşmaya çalışıyor gibiyiz.

Bunun asil sebebi cok yuksek maliyetli oyuncularin ,bu bahsettigin transferler yapilirsa resmen hic is yapmadan tonla para almasi demek.

En net ornek selcuk , yerine biri alindiginda , eger o alinan da iyi bir oyuncu ise , ona verilecek para ,haliyle oynayacak olan o , ama selcuk yedek klubesinden 3 milyon euro kazanacak senede

Bu yuzden bu tip yuksek maliyetli oyuncularda israr etmek zorunda kaliyoruz , yani kotu de oynasa , placebo mantigiyla "o kadar para verdik , karsiliginda her mac sahada" diye avunuyoruz

en ic acitan sey , cok para verip yedek oturtmak

Bende
onu diyorum bu kisir döngü yıllardır dönüyor..
Orta saha ihtiyacin var gidiliyor orta saha alınıyor tutmuyor satamıyorsun kiralik veremiyorsun ondan sonra bir daha orta saha,
Sağ bek alıyorsun tutmuyor kiralik gitmiyor ondan sonra ki sene bir daha sağ bek,
Yeter kardeşim bu kadar müsrifliğe ne gerek var.
Sabri idare ediyor mu ediyor, Sabri var diye şampiyonluk kaçar mu yoo kaçmaz o zaman hiç gerek yok.

Ben bunu diyorum paran varsa gidersin 10 20 milyon e alırsın sağ beke sorunun çözülür, yoksa bu kısır döngüye girmeye gerek yok.

Sn. Ünal bey gibi 1 futbol dehası bu sorunu çözecektir, bknz: Muslera, Eboue, Riera, Ujfa, Selçuk, Engin, Elmander.. Düşük maliyet, harikulade verim.

Eğer kaliteli oyuncu alırsan bir daha aynı mevkiye oyuncu almana gerek kalmaz, ancak gidip Serdar Aziz sonra da A.Çalık alırsan 7 milyon euro bonservisi çöpe atmış olursun. Hala stoper problemin devam eder.

selcuk ile serdar i pek ayirmiyorum , biri sakatliktan dolayi belli 1 mac var 2 mac yok seklinde olacak , fakat selcuk da o maliyetine ragmen 1 bucuk sezon oynadi 2 sezondur yatiyor , ben nasil dusuk maliyet harikulade verim kategorisine eklendi anlamadim

engin icin de bir bolum katiliyorum . digerleri dogru , hatta riera cok maliyetli de olsa 1 sene erken gonderildi dusuncesindeyim

fakat bunlar zaten , ki drogba sneijder de eklenebilir , maliyetli yalniz ayni zamanda yildiz isimler , her donem bu tip adam getiremezsin , yine de veysel ,salih ,sabri , tarik gibilerine harcadigin parayla 2 tane , bilemedin 1 tane , eboue den de iyisini bulur alirdin

report_newsfeed_original.png

Dönemin koşullarını gözden kaçırmamak gerekir, kademeli olarak yabancı sayısı düşürüldü 5+0+ bilmem kaça kadar. Selçuk'a mecbur kaldık, zaten 5 kaliteli yabancı vardı kadroda. Mecburen yerlilere yöneldik. Yoksa bonservissiz 1 selçuk'u düşünürsek, ilk sezon oynadığı futboldan harikulade verim aldık. Yabancı sınırı olmasaydı yüksek bedellere sözleşme yapmak zorunda da kalmayacaktık.

selcuk un bonservissiz geldigi gercegi var , dogru , aslinda isi burak bozdu , selcuk un yenilemesinde burak ile ikisine bire bir ayni rakam verildi , yine de burak da bonservisle satildigina gore aslinda bu iki adama da sadece senelik ucret verdik diye dusunebiliriz , keza drogba da oyle

sneijder ile muslera nin da bonservisleri olsa da tartisilir isimler degiller.

o donemde yapilan ortalama transfer olmadi , ya cok iyilerdi ,hep olumlu iz biraktilar giderken , ya da hala oynuyorlar

veyahut tam rezalettiler , sirf kayip hanesine islendi , malum iste tariklar , veyseller ,salihler gibi ... bu adamlara yabanci tamamen yasak bile olsa para vermek en buyuk enayiligimiz oldu

hangi transfer yapılırsa yapılsın yine birileri beğenmeyecek yine eleştirecek yine transfer isteyecek.

önümüzdeki sezon olmazsa olmaz bana göre 1 tane forvet 1 tane genç orta saha.

Antalya başakşehir ve osmanlı takımlarının bile bizden kaliteli yabancıları var artı komisyon transferleri var artı 2m yanına pas atamayan yada pas atarken 1 ton kömür yakan 15 senedir oynayıp orta açamayan adamların var bu kadroya yeterli diyen en son kişi hamzay dı oda şimdi sanayi de iş bakıyordur..

Son düzenleme:
Antalya ve başakşehir takımlarının bile bizden kaliteli yabancıları var artı komisyon transferleri var artı 2m yanına pas atamayan ve 15 senedir oynayıp orta açamayan adamların var bu kadroya yeterli diyen en son kişi hamzay dı oda şimdi sanayi de iş bakıyordur..

:asd: :asd:

Geri
Üst Alt