Nerde Bu Paralar?

Paralar nereye gitti diyorsun ya gecen sene devre arasında ekstra Drogba ve Sneijder transferleri yapıldı ve özellikle maaş seviyesi cok yükseldi. Ayrıca yabancı sınırı olmasa emin ol şu an 3 4 üst düzey oyuncu gelmiş olacaktı, sınır olunca İnler ve özellikle Arda cok istendi ama olmadı malum sebeplerden. Yani sorun para harcanmamak istenmemesi değil harcanacak oyuncuları ceşitli sebeplerle alınamaması oldu. Genc oyunculara yatırım yapılmaması hata olsa da para harcanmadı diye eleştirmekte insafsızlık olur.

Tamam bende onu diyorum yabancı transferi yine bir şekilde kontenjana bağlanabilir anlarım ama dünya kadar türk oyuncu var. Ayrıca Arda'nın bonservisi 18m olması lazım demek ki her oyuncunun bir fiyatı var basıp alacaksın ekonomini çok zorlamadan ve eminim bizi hiç zorlamaz. Kanatta hamit solda hakan var biz bu kadroyla mı madride juveye kafa tutacağız? yapılacak sadece 2 veya 3 transfer, koca kulübe o kadar koymaması lazım

Tamam bende onu diyorum yabancı transferi yine bir şekilde kontenjana bağlanabilir anlarım ama dünya kadar türk oyuncu var. Ayrıca Arda'nın bonservisi 18m olması lazım demek ki her oyuncunun bir fiyatı var basıp alacaksın ekonomini çok zorlamadan ve eminim bizi hiç zorlamaz. Kanatta hamit solda hakan var biz bu kadroyla mı madride juveye kafa tutacağız? yapılacak sadece 2 veya 3 transfer, koca kulübe o kadar koymaması lazım
Üst düzey olarak yok bence sadece Arda vardı şu an alabileceğimiz o da olmadı işte. Ben de her türlü Arda'nın alınmasını istiyordum ama demek ki yetmedi paramız.

Bence yönetim yabancı sınırının bir şekilde kalkacağına inanıyor ve 1 kuruş değerindeki Türk futbolculara 10 kuruş vermek istemiyor. Yabancı sınırı devre arasında veya önümüzdeki sezon için kalkacaksa çöp futbolculara sırf Türk oldukları için para saçmaktansa şimdiki kadro ile 1 sene daha idare edilebileceğini düşünüyorum açıkçası. Öte yandan bir şekilde yabancı sınırını kaldırtmayı beceremezsek şu an yaptığımız çok büyük saçmalık çünkü Gökhan Töre, Tolga Zengin, Kerim Frei, Aykut Demir vs. adamları biz isteseydik çok rahat alabilirdik.

türk futbol 724 milyon tl diyor la şakamı bu ? başkan gelir gider açığı 2 ay önce 221 milyon dolar dedi oda 442 milyon tl yapar

Bence yönetim yabancı sınırının bir şekilde kalkacağına inanıyor ve 1 kuruş değerindeki Türk futbolculara 10 kuruş vermek istemiyor. Yabancı sınırı devre arasında veya önümüzdeki sezon için kalkacaksa çöp futbolculara sırf Türk oldukları için para saçmaktansa şimdiki kadro ile 1 sene daha idare edilebileceğini düşünüyorum açıkçası. Öte yandan bir şekilde yabancı sınırını kaldırtmayı beceremezsek şu an yaptığımız çok büyük saçmalık çünkü Gökhan Töre, Tolga Zengin, Kerim Frei, Aykut Demir vs. adamları biz isteseydik çok rahat alabilirdik.

tamamda o dediğin adamlar 10 15 milyona gitmediki zaten içlerinden en fazla kerim frei 3.5 a aldılar aykut demir 3 tolga zengin 2.5

Ara transferi kadar saçma bir şey yok hocam. Dünya yıldızı Sneijder geldi bir şey yapamadı, transfer yazın yapılır,kampa yetiştirilir,ortam kurulur ki takıma adapte olsun. O yoğunlukta ve sıkıntılı süreçte transferler asla faydalı olmaz.

Doğruluk payı olsada yarım sezon oynamış ve takımın kampına katılmış bir futbolcu için pek sorun olcağını düşünmüyorum. Sneijder'in durumu farklıydı.

UEFA mali açıdan fair play sezonu yaklaşıyor o yüzden denge kurmaları lazım.

tamamda o dediğin adamlar 10 15 milyona gitmediki zaten içlerinden en fazla kerim frei 3.5 a aldılar aykut demir 3 tolga zengin 2.5

Zaten salak saçma adamlara bu civarlarda bonservisler ve maaşlar verdiğimiz için yakınmıyor muyuz hep? Yabancı sınırının kalkacağına inanıyorlarsa bu adamları almamalarına kızmam. Ama dediğim gibi yabancı sınırının kalkmasını sağlayamazlarsa çok büyük hata yaptılar.

€ %15 artti, kur farkini da hesaba katin.

Sneijder, Drogba, Melo, Chedjou, Bruma, Umut, Amrabat, hepsi yuksek bonservis odenen oyuncular.

Bu kadar harcanmasaydi belki borc simdi 100 m$'in altina inmisti ama bu sefer de takim gucsuz kaliyor.

Ben oyuncu kalitesinden bahsetmiyorum şu an zaten türkiyedeki tüm takımlara 10 basarız orası ayrı.

Üstünde durduğum nokta transfer bütçesi bizden beter adamlar neler harcıyor ama güya türkiyenin en zengin kulubü olarak koca sezonu boş geçiriyoruz benim derdim bu.

Benim de bahsettiğim kadron doluyken tribünde oturacak adamlara para harcamanın akıl karı bir yönü yok... Aralık ayında Drogba ve Sniejder transferlerinden sonra hepimiz biliyorduk ki bu yaz sezonunda bir iki oyuncu dışında oyuncu alınmayacak. Doğrusu da buydu zaten. Ekstradan bir Frei transferi ve Potuk transferi bekliyorduk ki Potuk gidince Melo 3 yıllığına alındı.

Bale falan bekliyor idiyseniz zaten yanlışı orda yapıyorsunuz.

Kulübün geleceğini düşünüp, savurgan davranmadığı için yönetimi takdir etmek yerine eleştirmeyi tercih ediyoruz. Yönetim bizim kafamızda olsaydı BJK'nın bir başka versiyonu olurduk 2-3 yıla kalmadan.

Futbolcu maaşları borçlar vs.

Yani kulübün ciddi anlamda giderleri de var.yabancı sınırının kalkacağına inanıyor yönetim ve borçlar da ödenip azalıyorsa mantıklı yaptıkları.

borc morc ödeniyor ama bu sene bundan daha önemli bir konu aha var ki buda 2ci Sermaye artimina Nakit olarak yaklasik 40 milyon euro gerekiyor.

Bu sermaye artimini bu sene sonuna kadar ya yapilacak ya yapilacak . o yapildigi zaman önümüz cok ama cok acikdir.

fener veya baska takimlar kiyaslamayin kendinizi. fener zaten batmis maddi anlaminda resmen.

aziz son kozlarini oynuyor resmen. onlari bu saaten sonra ancak tengin is adamlari kurtara bilir.

2 yıl iyi gelir geldi diye yonetım her dakıka yıldız mı getirecek sanıyorsunuz borcları ödüyorlar :)

Borcun falan ödendiği yok arkadaşlar borç hala yerinde sayıyor 350 milyon dolar seviyelerinde siz hala transfer derdindesiniz. Yapılan sermaye artışı ve hisse satışına rağmen borçlar yerinde sayıyor. Başkan görevi devraldığında kulüp batık durumdaydı tüm gelirler temlikli, sağolsun azizenin kankası adnan kulübü batırmış. Sermaye artışıyla ancak ve ancak faiz yükünden kurtulduk tamamıyla değil tabi. Ayrıca yapılan bu 2 yılda ki transferler bu paralarla yapıldı. Başkan 2. ve 3. sermaye artışıyla borçları azaltacaktı fakat bunada engel oldular. Yani aslında kulübün borç mevzusu hiç iyi değil.Bir an önce 100-150 milyon dolarlara çekilmesi lazım fakat anlık kurunda tavan yaptığını düşünürsek işler hiçde iç açıcı değil. Bu yıl 328 milyon tl rekor gelir elde ettiğimiz halde bütçe yaklaşık 30 milyon dolar eksi verdi. Ayrıca eziklerin gelirleriyle karşılaştırırsak farkın sadece cl gelirleri olduğunu göreceğiz.Yani GALATASARAY para basıyor haberlerinin içi boş. Ezikler geçen yıl cl ye gidemedikleri ve şampiyon olamadıkları halde 245 milyon tl civarı bir gelir elde etmiş. Bizim sadece cl den gelirimiz yaklaşık 57 milyon olduğuna göre ve ayrıca şampiyon olduğumuz halde ,hiçde iyi değil. Elde satacak hisse de kalmadı zaten değer olarak yerlerde sürünüyor. Basında çıkan bazı haberlerin doğruluk payı var. Bunu anlamak için basına da gerek yok ,bilançolara bakıldığında az çok tahmin edilebiliyor.Önümüzdeki 5-6 aylık süreç sonunda sermaye arttırımı yapamazsak kötü günler kapıda olabilir. Umarım her şey yolunda gider de bu dar boğazdan, borçlardan bir an önce kurtuluruz.

Geri
Üst Alt