New Horizons 9 Yıl Sonra Uykudan Uyandı

Teşekkür ederim hayri. @Murat Kayanda bu cevap sanaydı sanırım. Cevabını merakla bekliyoruz...
Ben Arap değilim ,
cevabınıda üstüme alınmadım ne yazdığınıda anlamadım .

Konu'nun epey dışına taşıldı ,
Uzay konusu önemli ülke savunması , imajı ve diğer gereksinimler için , bu konuda uzun yıllardır eş güdümü sağlayamadık ,,

Amerika kitasi Avrupalilar tarafindan cok yeni ziyaret edildi ve bugun damak tadi ve sofralar tamamen bu degisiklere gore bicimlendi. Yeni kitaya gidilmeseydi cikolata bugun herkesin alip yiyebilecegi bir sey olmayabilirdi. En basitinden. Daha sayisiz besin cesidi sayılabilir.

Benim en merak ettigim konulardan biri bir gun tarim yapilabilen bir gezegen bulursak burada ne tur urunlerle karsilasiriz. Kesiften 300 yil sonra insanlar, 2000 lerde zirton yokmus ne acayip ne yiyorlarmis insanlar derler mi :D

Amerika kitasi Avrupalilar tarafindan cok yeni ziyaret edildi ve bugun damak tadi ve sofralar tamamen bu degisiklere gore bicimlendi. Yeni kitaya gidilmeseydi cikolata bugun herkesin alip yiyebilecegi bir sey olmayabilirdi. En basitinden. Daha sayisiz besin cesidi sayılabilir.

Benim en merak ettigim konulardan biri bir gun tarim yapilabilen bir gezegen bulursak burada ne tur urunlerle karsilasiriz. Kesiften 300 yil sonra insanlar, 2000 lerde zirton yokmus ne acayip ne yiyorlarmis insanlar derler mi :D
göremeyecek olsa da insan heyecanlanıyor

Ben Arap değilim ,
cevabınıda üstüme alınmadım ne yazdığınıda anlamadım .

Konu'nun epey dışına taşıldı ,
Uzay konusu önemli ülke savunması , imajı ve diğer gereksinimler için , bu konuda uzun yıllardır eş güdümü sağlayamadık ,,

Eğitim sorunu düzelecek, yeni(düzelmiş) sistem'de öğrenciler yetişecek, onlar büyüyecek falan derken aradan 50 yıl falan geçer bizim ömrümüz yetmez heralde o günleri görmeye.

Bugunun bilim kurgusu yarinin gercegidir.

Cocukken Star Trek izlerken kablosuz el kadar cihazla iletisim kurmalari bize cok ucuk gelirdi. Bugun 2 yasindaki yeğenim dokunmatik ekrandan galeriye girip fotograflara bakıyor geziyor.

Gelecek nasil oldugunu anlamadan hayatiniza girer ve siradanlasir.

....Benim en merak ettigim konulardan biri bir gun tarim yapilabilen bir gezegen bulursak burada ne tur urunlerle karsilasiriz. Kesiften 300 yil sonra insanlar, 2000 lerde zirton yokmus ne acayip ne yiyorlarmis insanlar derler mi :D
İtki teknolojilerinde devrimsel gelişmeler sağlanması lazım ,
günümüzün klasik katı yada sıvı yakıtlı itki sistemleriyle bir yere gidilmesi imkansız ,
solucan mevzuları ise daha da derin teorikte olabilecek fakat pratikte sonuçları ne olur nasıl olur hala daha üzerinde çalışılması gereken şeyler .
İtki sorunlardan birisi daha çözülmesi gereken bir sürü sorun var .

Eğitim sorunu düzelecek, yeni(düzelmiş) sistem'de öğrenciler yetişecek, onlar büyüyecek falan derken aradan 50 yıl falan geçer bizim ömrümüz yetmez heralde o günleri görmeye.
Bu kadar derin değil aslında sorunumuz ,
Uzayın önemi hakkında herkes hemfikir ama hırslar ve ihtirasların asıl sebebi ney onu bilemiyoruz , yani SLV ( space launch vehicles ) yapma hedefin var ve hızla yürüyorsun bu hedefte ama esas amacın ney o muamma ,
birde uzun yıllardır kurumlar arasında eş üdümü sağlayacak Türk Uzay Kurumu bir türlü kurulamadı , her kafadan bir ses çıkıyor herkes birşeyler yapmaya çalışıyor , şu aşamada uydu mevzuları ve ilgili yol haritası ve keşif istihbarat erken uyarı gibi kritik ve stratejik mevzular öncelikli , bir ara ay'a roket göndermeyi düşünüyorlardı .....

Tevfik sana gunde sabah ve aksam 2 doz STARGATE yaziyorum. Durum ciddiye binerse X-Files takviyesi yapariz.

The truth is out there

Bizim görebileceğmiz cinsten bir tür olduğuna inanmıyorum.Hele ufo falan tam uydurma bence
Ben anladım galiba ,
ve bunlar insanlar üzerinde algı yönetimi yapabilme konusundada uzmanlar , insanın maddi kafa yapısıyla anlaşılabilecek bir durum değil açıkcası .

Bu kadar derin değil aslında sorunumuz ,
Uzayın önemi hakkında herkes hemfikir ama hırslar ve ihtirasların asıl sebebi ney onu bilemiyoruz , yani SLV ( space launch vehicles ) yapma hedefin var ve hızla yürüyorsun bu hedefte ama esas amacın ney o muamma ,
birde uzun yıllardır kurumlar arasında eş üdümü sağlayacak Türk Uzay Kurumu bir türlü kurulamadı , her kafadan bir ses çıkıyor herkes birşeyler yapmaya çalışıyor , şu aşamada uydu mevzuları ve ilgili yol haritası ve keşif istihbarat erken uyarı gibi kritik ve stratejik mevzular öncelikli , bir ara ay'a roket göndermeyi düşünüyorlardı .....

Uydu fırlatırız, uydumuzu yaparız elbet 50 yıldan çok daha kısa bir sürede lakin benim demek istediğim bu değildi, bizde üniversite olmadığından bilimsel merak yok, yok derken buna dair bir sistem yok ve bu çalışmaları yapabilmek için teknik beceriden ( ki o da yok halihazırda) fazlası lazım,farkındalık lazım,buna yoğunlaşacak zihinler lazım,anlatmak istediğim buydu...

Ben anladım galiba ,
ve bunlar insanlar üzerinde algı yönetimi yapabilme konusundada uzmanlar , insanın maddi kafa yapısıyla anlaşılabilecek bir durum değil açıkcası .
tek dünya devleti projesi adı altından yapılan çalışmalar bu ufo şeyleri.
Gitsin uzayı tabi araştırsın ama ufoyla insanları kandırmasın

Ben anladım galiba ,

Kİmler murat anlamadım ben? Beni kimin kandırdığını bilmek hakkım :D söke söke alırım

Geri
Üst Alt