Nostalji Kuşağı: Beşiktaş Derbileri!

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
26-subat-2012-galatasaray-besiktas-maci_232923.jpg

4. yıldız yolunda ilerlediğimiz şu günlerde Beşiktaş ile oynayacağımız kritik derbiye 1 kala iki takım arasında tarihte oynanan önemli maçlardan oluşan video galeri ile karşınızdayız.

TARİH: 01/03/1998

HAFTA: 24

GOLLER: Hagi (Dk 22), Hakan Ünsal (Dk 47), Emre Belözoğlu (Dk 79)

Fatih Terim ile 4 sezon üst üste şampiyon olduğumuz dönemin 2. senesi. O yıllarda genelde çekiştiğimiz takım olan Beşiktaş'ın gerilerde kaldığı tek sezon , 6. bitirdiler, ilk yarı sonunda lider Fenerbahçe'nin 6 puan gerisine düşen takımımız o sezon ilk defa lider olma şansını da yakaladığı 24.hafta mücadelesinde ezeli rakibi ile oynayacak.

O sezon Türkiye Kupası'nda da karşılacağımız Beşiktaş beklenenin aksine bizi çok zorluyor, ve ecel terleri döktüğümüz maçta 3-2 ile kazanıp ilk defa lider, sezon sonunda da şampiyon oluyoruz.

Galatasaray 3-2 Beşiktaş (1.3.1998) - YouTube

TARİH: 22/05/1993

HAFTA: 33

GOL: Hakan Şükür (Dk 6.)

Beşiktaş ile kıyasıya geçen şampiyonluk yarışında düğümü çözecek maç. Ligde averaj ile şampiyonun belirlendiği 1992-1993 sezonunda averaj ile lider durumda bulunan takımımız aynı puanda 2 averaj geriden kendisini takip eden son 3 sezonun şampiyonu Beşiktaş'ı sahasında ağırlıyor.

Kazanan takım son haftaya büyük bir avantaj ile girecek. Maçta Galatasaray üstün olan taraf ve maçın başında da öne geçiyor. Ancak Hayrettin'in hatası ile penaltı kazanan Beşiktaş skoru eşitliyor. Bundan sonra maçta 1 de penaltı ve sayısız gol pozisyonu kaçıran takımımız Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu son haftaya bırakıyor.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ 1-1 [22.5.1993] Tuğrul Yenidoğan Arşivi - YouTube

TARİH: 09/03/2002

HAFTA: 26.

GOL: Andreas Fleurquin (Dk 68.)

Mircea Lucescu'nun 2. senesinde kadrosundan yaşadığı büyük kayıplara rağmen şampiyonluk ve 3. yıldız savaşı veren takımımız 25. Hafta sonunda lider Beşiktaş'ın averaj ile gerisinde 2. sırada girdiği ligde sahasında Beşiktaş'ı ağırlıyor.

Ligde 25 hafta sonunda 3 takım da iddialı durumda. 53 puanla ikinci girdiğimiz hafta sıkıntılı geçen maçta golü o sezonun sürpriz golcüsü olan ve Beşiktaş maçlarının kahramanı olan Fleurquin'in kafası ile 68. dakika da buluyoruz.

Aldığımız bu galibiyetle liderliğe yükseliyor, ve şampiyon olarak 3. yıldızı da takarak rütbe giyiyoruz. Beşiktaş ise 25. haftasına lider girdiği ligde kalan 9 hafta da sadece 9 puan toplayabiliyor ve ligi 3. sırada bitiriyor. Bir önce ki sezon 4 sezonluk aranın ardından şampiyon olan Fenerbahçe ise genelinde kötü oynadığı sezonu 3 puan gerimizde 2. sırada bitiriyor.

Galatasaray 1- Beşiktaş (9.3.22) - YouTube

GSC Nostalji

Eline sağlık Alpay.

Ben de şimdi TRT Spor'da 2005-2006 sezonunda Ilic'in 2 gol attığı, Ali Sami Yen'deki 3-2 yendiğimiz maçı izliyordum :)

Eline sağlık Alpay.

Ben de şimdi TRT Spor'da 2005-2006 sezonunda Ilic'in 2 gol attığı, Ali Sami Yen'deki 3-2 yendiğimiz maçı izliyordum :)

Az önce zaplarken ben de ona denk geldim. :D

Sonu mutlu bitsin de öyle heyecan fırtınasına bile razıyım. Umarım rahat kazanırız tabi. :)

hagi efsane oynamış ilk maçta 92 deki maçtada hamzanın slalomu görmeye değer :asd:

ulan götz penaltıyı atsan bunca yıl tinercilerin ankaragücü muhabbetini dinlemeyecekmişiz

gerçi böyle daha zevkli :D

Geri
Üst Alt