Notebook vs Masaüstü PC

Notebook vs Masaüstü PC

• Kullanılan toplam oy
    14

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
Arkadaşlar yeni bilgisayar alacağım niyetim notebook almak yalnız kararsızım.

özellikle masaüstü düşkünü arkadaşlarım notebook almama karşılar.

1766660440716.webp

Piyasada bulunan bir çok notebookun, kronik sorunları mevcut. Bunların aralarında MSI bir tık önde oluyor. Seyahat vb durumlarin yoksa masa ustu sistem üzerine yok. En baba laptop bile masa üstünün keyfini veremez. HP ye sakin bulaşma. 2023, 2024 üretimi s0 ve r0 ile başlayan modellerin hemen hemen hepsinde kronik Hall sensör hatası var. Ben kelepir 2 aylık 4070 cihaz bulduğum için aldim pismanim. Dün servisten geldi. Tasarım hatalarından arındırılmış ana kart degisimi yerine, ısıl işlem uygulayarak tamir edip göndermişler.

hocam ii makine aldıktan sonra ne aldığının fazla bir önemi bulunmamakta.
anakart ve bileşenler dandik olmuyacak, bu kadar basit.

masaüstü tabii ki yapısal olarak daha güçlüdür ve her yönden daha fazla şey yapmana olanak sağlar, ama onun da mobilitesi yok. kendine gerekeni al, ya da ikisinden de al
#derim

lenovo legion oyun bilgisayarı al . masaüstü nedir ya . kullanıcısıyım çok memnunum. 3070 ti 32 gb ram 1 tb ssd i7 12700H. sen daha iyisini alırsın zaten. kendi adıma konuşayım istediğim gibi uzanıp ayağımı uzatıp pc kullanamıyorsam o bilgisayarı sevmem. gidip de hp casper monster gibi eşşekbaşı markalar alıp da pişman oldum deme .

Her zaman masaustudur bunun cevabi ama ihtiyac kismida onemli. Sadece oyun kafasi vs ise ya da iş icin laptop veriyorlarsa masautudur olay.

Notebook mobilite sagliyor(ben notebook aldim en son bu faktor yuzunden) + ikinci elde biraz daha kolay satiliyor uzun vadede .

Ama isin icine ettiler. 5 ayda bir yeni teknoloji cikariyorlar, telefon markalarindan beter. Ne alirsan 1 seneye eski kaliyor (değer acisindan). Fiyatlarda sacmaladi iyicene

Onu bunu bırakın da ne alabiliyorsanız alın. 3-5 ay sonra kol gibi içimize girebilir fiyatlar.
Sirf bu yuzden taksitlere yuklendim agustos aralik arasi ve laptop monitor klavye kulaklik hepsini satip yenisini aldim.

Oyle bir haldeyizki " ya pahali yav" derken " ama cok daha pahalancak" modu ikna edici hale geldi.

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Steam Deck mi, Rog Ally mi?
İkisi arasında fiyatlara bakınca mantıklı olan yok aslında. O fiyat bandından Legion Go S var. Bütçe artarsa da Rog Xbox Ally X var ve yeni çıkacak Legion Go 2 var ki benim de almayı düşündüğüm bir cihaz fiyatına bağlı olarak.

Sahi konuyu açtıktan sonra hanımı bütçe konusunda ikna ettim ve 75 bine Monster Tulpar T7 V26.2 notebook aldim.

PC eve geldi hakli olarak eşime gaming klavye, mouse, pad ve kulaklik gibi ihtiyaclardan bahsettim. Öyle ya en az 20-30k da onlara bütce ayirmamiz gerekiyor dedim hanıma.

Yengenizde aaa sen notebook alinca oyun oynayacagini dusunmemistim dedi. Ciddi ciddi esimin gozundeki itibarim yerle bir olmustu.

Sahi konuyu açtıktan sonra hanımı bütçe konusunda ikna ettim ve 75 bine Monster Tulpar T7 V26.2 notebook aldim.

PC eve geldi hakli olarak eşime gaming klavye, mouse, pad ve kulaklik gibi ihtiyaclardan bahsettim. Öyle ya en az 20-30k da onlara bütce ayirmamiz gerekiyor dedim hanıma.

Yengenizde aaa sen notebook alinca oyun oynayacagini dusunmemistim dedi. Ciddi ciddi esimin gozundeki itibarim yerle bir olmustu.
inşallah clevo kasa değildir o zamazingoları almadan önce kaliteli bir soğutucu al da dibine koy. servis garanti uzatması varsa yaptır . tulpar ve üst modellerde tonfang kasa kullanmaları lazım ama belli de olmuyor yani.
* regeditten turbo boostu kapat ardından güç seçeneklerinden de devre dışı bırak . fps 3-5 düşer ama sorun değil sıcaklık fark eder derecede azalır
* bakımlarını zamanında yaptır kaliteli macun kullandır
monster forumlarından bilgi al . sorun yaşarsan servis kanalı harici yollama birkaç yollamadan sonra yapabilirsen iade et umarım sorun yaşamaz güle güle kullanırsın

inşallah clevo kasa değildir o zamazingoları almadan önce kaliteli bir soğutucu al da dibine koy. servis garanti uzatması varsa yaptır . tulpar ve üst modellerde tonfang kasa kullanmaları lazım ama belli de olmuyor yani.
* regeditten turbo boostu kapat ardından güç seçeneklerinden de devre dışı bırak . fps 3-5 düşer ama sorun değil sıcaklık fark eder derecede azalır
* bakımlarını zamanında yaptır kaliteli macun kullandır
monster forumlarından bilgi al . sorun yaşarsan servis kanalı harici yollama birkaç yollamadan sonra yapabilirsen iade et umarım sorun yaşamaz güle güle kullanırsın
Altina baktim clevo kasa yazıyor. Keske sana sorsaydım acele ettim renkts.

Altina baktim clevo kasa yazıyor. Keske sana sorsaydım acele ettim renkts.
Bozma moralini her clevo kasa sorun çıkartır diye bir şey yok ama nette sorun yaşayan büyük kısım bu kasadan şikayetçi.
sen düzgün kullanmana bak ergen zıpırlar bu markaya at biner gibi biniyor sonra da bozuyorlar inşallah sende sorun çıkmaz çıkarsa da garanti sürecini iyi takip et monsterın genel manada müşteri memnuniyeti iyidir

Sirf bu yuzden taksitlere yuklendim agustos aralik arasi ve laptop monitor klavye kulaklik hepsini satip yenisini aldim.

Oyle bir haldeyizki " ya pahali yav" derken " ama cok daha pahalancak" modu ikna edici hale geldi.
Dijital sektör çok acayip bir noktaya evrildi.
Bir bakıyorsun pandemi geldi hebele hübele hop hammadde yok zam. Aradan zaman geçiyor yok büyük trend herkes Coin Farm yapacak hop arz patlaması fiyat tavan.
O trend bitiyor peşine yapay zeka geliyor yine aynı yere geliyoruz.
Zıkkım da pazardaki salatalık gibi 1 liraya çıkıyor bize 50 liraya geliyor. Gelmekle kalmıyor giriyor da.

Paşalara yüklü para ne zaman lazımsa o zaman göt baş ayrı oynuyor dünyada.

Geri
Üst Alt