"Nuh: Büyük Tufan"ın Yasaklanması ile İlgili

Aslan Türkoğlu

The Maestro
Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Nuh: Büyük Tufan filmi bazı İslam ülkelerinde yasaklanmış durumda. Hatta sadece İslam ülkeleri değil, bugün Çin'de de yasaklandığı ile ilgili bir haber çıktı. Ben henüz filmi izlemedim. Ama yasaklanmasını son derece yanlış buluyorum. En azından yasaklanma sebebi çok saçma. Film İslam'da anlatılan Hz. Nuh'un karakterine uymuyormuş. Sebep bu...

Şimdi Hristiyanlardan İslam'a uygun dini bir film yapmalarını beklemek çok mantıksız. Bu aynen Fenerbahçe'nin Galatasaray ile ilgili belgesel yapmasını beklemek gibi bir şey. Yasaklayan ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Katar gibi paraya para demeyen ülkelerin olması da işin bir diğer trajikomik tarafı. Yani adama sorarlar, madem İslam gerçekleri ile uyuşmuyor, o kadar paranız var, o zaman İslam gerçeklerine uygun olanı kendiniz çekin.

Kısacası bu başlıkta Nuh: Büyük Tufan filmi ve yasaklanması ile ilgili düşüncelerinizi yazın. Sizce film gerçekten yasaklanacak düzeyde mi?

Hz.Nuh'un karakterine uymamasindan ziyade bir peygamberi birinin oynamasindan dolayi yasaklandi sanırım. Bildiğiniz gibi islamda peygamberlerin resminin çizilmesi tasvir edilmesi hatta seslendirilmesi bile doğru değil. Yasaklanmissa bundan yasaklanmistir ama çini bilemicem.

Hz.Nuh'un karakterine uymamasindan ziyade bir peygamberi birinin oynamasindan dolayi yasaklandi sanırım. Bildiğiniz gibi islamda peygamberlerin resminin çizilmesi tasvir edilmesi hatta seslendirilmesi bile doğru değil. Yasaklanmissa bundan yasaklanmistir ama çini bilemicem.

Bu sadece Hz. Muhammed için geçerli. Diğer peygamberler hakkında aralarında İslam ülkeleri yapımı olan ve peygamberlerin bizzat canlandırıldığı bir sürü film var.

ateist değilim.. 5 vakit namaz kıldığım zamanlar da olmuştu ama böyle dangalak Müslümanlardan dolayı dinden soğudum..

her zamanki gerizekalı Müslüman davranışı.. artık mantık aramıyorum.. böyle boş işlerle uğraşmasalar şaşarım..

Açıkcası asla ateist degilim her cuma namazıma giderim, ama adamı dinden sogutan gerizekalılar var. Burası gerçek.

Bencede yasaklanmalı nedeni dini değil ama yasaklanmalı saçmasapan bir film olmuş konu berbat

ne ateisti ELHAMDULILLAH MUSLUMANIZ diyenler sizi bu mesajı likelamak için piste alalım

Birileri yüzünden dinden sogumak da değişik bir olay. Siz hic galatasarayli birilerinin yaptigi saçma şeylerden dolayi galatasaraydan soguyor musunuz. Bu bence zaten dinle pek alakasi olmayan birinin dinden daha da uzaklaşmak icin arkasina sığındıgi bir bahane.

Birileri yüzünden dinden sogumak da değişik bir olay. Siz hic galatasarayli birilerinin yaptigi saçma şeylerden dolayi galatasaraydan soguyor musunuz. Bu bence zaten dinle pek alakasi olmayan birinin dinden daha da uzaklaşmak icin arkasina sığındıgi bir bahane.

Galatasarayla benzetme kurmak saçmalık , mesela geçen gördüm tecavüze ugrayan bir kadın dayaktan öldürmüsler. Bu arap ülkelerinden biriydi, bu beni dinden sogutur mesela

Galatasarayla benzetme kurmak saçmalık , mesela geçen gördüm tecavüze ugrayan bir kadın dayaktan öldürmüsler. Bu arap ülkelerinden biriydi, bu beni dinden sogutur mesela

Din sana kadınlari dayak atarak oldurmeyi emretseydi o zaman hakli olabilirdin. Ama dinde böyle bir sey yok. Bu 3-5 rezil insanin yaptığı bir rezillikten dolayi neden dinden soguyayim ki.

Din sana kadınlari dayak atarak oldurmeyi emretseydi o zaman hakli olabilirdin. Ama dinde böyle bir sey yok. Bu 3-5 rezil insanin yaptığı bir rezillikten dolayi neden dinden soguyayim ki.

Tamam ama bu ülkeler sözde islamı en içten en dogru yaşayan ülkeler. O insanlarla aynı dinden olduguma bile utanıyorum bazen

bence tüm dini filmler çocuklar için yasaklanmalı. ama genel anlamda yasak doğru değil.

İnanç sorgulamak değil amacım yanlış anlaşılmasın da dostum niye dinden soğuyorsun , İslam senin de bunu yapmanı emretmiyor ki, onu yapanın kendi hayvanlığı yani Galatasaray konusunu saçma bulmuşsun ama bu seninki saçma bile denmeyecek kadar alakasız olmuş.

Ayrıca (eğer inanırsan) İslam dini, tüm insanlığa gönderilmiştir yani hiç bir aile, kavim, ırk, ülke, kıta ayrıcalıklı değildir. Kimse de bir diğerinden daha müslüman değildir. En azından bunun kararını biz veremeyiz.Yani Arap yarımadasındakiler senden daha müslüman bir hayata sahip değil , sen dininin gerektirdiklerinin farkındaysan tabi.

Cahil dimağlar yalan yanlış bilgilerle yoldan sapmasınlar diye yapılan çok doğru uygulama.

hayatımda izlediğim en sıkıcı berbat filmlerden biriydi. 4-5 arkadas beraber gitmeseydik kimse beni o sinemada tutamazdı. yasaklanmalı yok edilmeli ne gerekiyorsa yapılmalı bu sacma filme

Ee şeriat olan bir ülkede çok normal bu filmin yasaklanması? Garip olan ne?

film bi boka yaramio diyolladi ,belkide isabet olmustur :D

birde kendi ulkemizde ki yasaklara bakarsak aslinda ,bir filmin yasaklanmasi manidar

Tamam ama bu ülkeler sözde islamı en içten en dogru yaşayan ülkeler. O insanlarla aynı dinden olduguma bile utanıyorum bazen

Hangi ulkeden bahsediyorsun bilmiyorum ama su an hiçbir ulkede islam dort dörtlük uygulanmiyor. O insanlara gelince onlar da cezalarini obur dünyada ceker zaten ama dinden sogumaya gerek yok.

Geri
Üst Alt