Nuri Bilge Ceylan, Altın Palmiye'yi Kazandı

Nuri Bilge Ceylan'ı canı gönülden tebrik ederim. Sonuna kadar hak edilmiş bir ödül. Sonunda kazandı. Filmi dört gözle bekliyorum izlemek için. Bir Zamanlar Anadolu'da kadar doyurucu olacağına eminim. Ödülü Jane Campion gibi çok büyük bir yönetmenin jüri başkanı olduğu bir jüriden almakta ayrı bir gurur kaynağı. Buradaki zaferle Oscar yoluda sonuna kadar açıldı. Gelecek yıl en iyi yabancı film dalında aday olması en muhtemel film. Umarım da aday olur ve ismini tüm dünyaya daha çok tanıtır.

Cannes'da torpil falan da gecmez oyle Oscar'da oldugu gibi. Bir yil filmini ayakta alkisladiklari yonetmeni ertesi sene yuhlayabilirler. Cok buyuk basari.

Gurur duymamak elde değil. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Tebrikler, emeginin karsiligini aldigini görmek sevindirici:)

Bu vesileyle de bir ara tüm filmlerini izlemek sart oldu. Sadece "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmine bakmistim daha önce.

Cilgin birsey yav cok gururlandim acikcasi

★★★

İzlemek için sabırsızlanıyorum, bir zamanlar anadolu da gibi sıcak, samimi, izleyeni içine çeken film bekliyor haliyle insan. NBC nın filmleri ödül almasa da her daim bir numaradır benim için. Umarım daha büyük projelerin başında görürüz kendisini, hakediyor çünkü.

Ne zamandır göz kırpıyordu zaten, daha Kış Uykusu'nu izlemedim fakat Koza'dan, Mayıs Sıkıntısı'na, Üç Maymun'dan, İklimler'e hepsi ayrı ayrı Altın Palmiye'ye göz kırpan işlerdi. Bazıları ile daha değişik ödülleri aldı zaten. Olması gereken bir şeydi, bu sene bu filmle oldu.

Bir Türk yönetmenin, dünyanın Akademi Ödülleri ile birlikte en prestijli film ödülüne layık olması, cidden muazzam bir gurur. Ki ben Cannes filmlerinin Akademi filmlerinden her zaman daha önde olduğunu düşünüyorum bir Avrupa sineması aşığı olarak.

Biliyorsunuz ki nuri bilge ceylan fransiz okullarinda okumus yahudi kokenli bir ajan

Yılmaz Güney'in ödül aldığı an :ka21:

BobagxoIIAI5H2x.jpg

Yilmaz guney sirf karizmadan o odulu alirdi. :bid::tiphat:

Muhteşem bir olay, inanılmaz gururlandım. Helal olsun. Bu ödül törenini canlı vermeyen Türk kanallarının da Allah belalarını versin.

Olur mu öyle şey?

Aylık haraca bağlı, asgari ücretin 10'da 1'i parasına, paralı bir elektronik kutu almıyorsan, TV fln izlemek haramdır.

Bedava TV izleyen siz biz fakirlere, 15. sınıf telefon ve bal reklamları müstehak. :encouragement:

Geri
Üst Alt