Nvidia DLSS 4

Nvidia kafayı yemiş durumda. Son çıkardıkları Jetson Developer Kit üzerine oyun dünyasında dengeleri değiştirecek bu yeni grafik kartı.

Hele o en son açıkladıkları NVIDIA Project DIGITS
Barış Alper gibi alt dudağımı sıktım be olm.

İş çok fena yerlere gidiyor.

ultra ayarlarda 4k 120fps verecek mi ben ona bakarım arkadaş

Demek "bilgisayar geeklerini nasıl dudukleriz" temali yeni oyunun adı bu...

neuralinki fln da düşünürsek

matrixe gidiyo gibi
Kesinlikle bir birleştirme sağlanabilirse bu iş direkt Matrix evrenine döner.

Rüyaları kontrol edebilme ve oyunu yada hayatı orada yaşamak çok farklı sektörlere de umut olabilir. Misal komple bedenen felçli bir insan, okuyor, yazıyor hatta koşuyor. Evren içinde evren.
O evrenden hiç çıkmak istemez zannımca.
Çok heyecanlandırcı işler bunlar. İnsan ömrünü de uzatabilir, yaşamı da farklı yerlere çevirebilir.
Birde ağ kurdular mı Matrix gibi. :eek::eek::eek:

ultra ayarlarda 4k 120fps verecek mi ben ona bakarım arkadaş
Şuan derin öğrenme metodlarından biri olan ve görüntü odaklı işlemede kullanılan temel bir model Cnn en basitinden pixel iyileştirmesi yapıyor.
Buda demek oluyor ki algoritmanın performansına göre tamamen pure bir görüntü üzerinden çok rahat bir şekilde istenilen performans ölçütlerini alabilir.

Temelde yatan mantık pixel olarak yanındaki her bir hücre ile kendi hücrenin ilişkisi. Bu da demek oluyor ki mozaik görüntüsünden tamamen fotoğraf makinası görüntüsüne doğru bir yolculuk.

Burada en büyük tereddütlerim ne kadar uzun zamandır çalışıyoruz denilse de Nvidia bu alanda atağa kalkması şu son bir kaç yıl. O nedenle performans kayıpları, işlemci tabanlı sorunların yaşanılabileceği anlamı taşıyacağını düşünüyorum. Günümüzde bu işlemci mimarilerini de geliştirenlerin artık yapay zeka tabanlı sistemler olduğunu düşünürsek her ne kadar hata miktarı sıfıra iniyor gözükse de bir hata payı her daim var.

Sadede gel lan dersek.

Böyle bir teknolojiye sahip olmak istemekle birlikte hem maliyet açısından hemde türünün ilk örneklerinden birisi olması nedeniyle altı üstü 1 sene daha beklemek şu dakika yapılabilecek en iyi eylem. 1 seneyi YouTube videolarına ekmek banarak geçirebiliriz.

Geri
Üst Alt