Objektif Kadro Kalite Analizi

Degerli renktaslarim, 1 yildir takip ettigim foruma en sonunda kayit oldum.

Ilk mesajimda sizlerle Kasimpasa macindan sonra kafayi yiyerek kendimce yaptigim bu analizi paylasmak isterim.

Kadromuz objektif bakildiginda kaliteli mi? Buna cevap verebilmek icin, kadroda bulunan her oyuncunun "yasi" "milli mac sayisi" "birinci lig mac sayisi" "Champion's League mac sayisi" yazarak tablo ve grafik yaptim. Kariyer-Kalite baglantisi üzere yüremek istedim, tabi yasi da göz önünde bulundurarak.

Burdan kendimce bi sonuc cikararak gelecek yil icin 22 kisilik kadro düzenledim (8 yabancili)

Objektif kalmaya özen gösterdim (mesela ben sahsen Eray a gelecek vaad eden demem)

Muslera*: kendini kanitlamis

Eray: gelecek vaad eden

Semih: hem genç hem kendini kanitlamis

Koray: gelecek vaad eden

X*: kendini kanitlamis yabanci stoper (Terry, Vermaelen, Agger, Mexes)

X: kendini kanitlmais türk stoper (Ömer Toprak, Serdar Tasci)

Eboue*: kendini kanitlamis

Veysel: gelecek vaad eden ama yas 25, gelecek yil hayatini belirler

Telles*: gelecek vaad eden

X: gelecek vaad eden sol bek (Ömer Bayram, Atilla Turan, Alper Uludag, Emre Öztürk, Ugur Ciftci)

Selcuk: kendini kanitlamis

Hamit: kendini kanitlamis ama sakatligi düzelir mi?

Melo*: kendini kanitlamis

X: kendini kanitlamis yada gelecek vaad eden orta saha (Gökhan Inler, Emre Can, Tolgay Arslan)

Sneijder*: kendini kanitlamis

Furkan: gelecek vaad eden

Hajrovic*: gelecek vaad eden

X: gelecek vaad eden türk sag kanat (Gökhan Töre, Emrah Bassan, Serdar Gürler)

Bruma*: gelecek vaad eden

Emre. gelecek vaad eden

Burak: kendini kanitlamis

X: kendini kanitlamis türk forvet (Mevlüt Erding)

(Kadroya yazmadiklarimi, mesaj uzun oldugundan daha cok uzamasin diye teker teker aciklamiyorum)

Fikirlerinizi ve degerlendirmelerinizi sabirsizca bekliyorum!

good effort ama chartlari neden yaptin

Tskler. Görsel olunca daha net olur diye düsündüm.

Solda en genç, sagda en yaslilar olunca. Kimin nasil bir kariyere sahip oldugu daha belli oluyor diye düsünüyom. mesela semih yasitlari icin cok önde, yekta ise sanki gec kalmis gibi.

Emeklerinize sağlık bendende.

Kadromuz kaliteli bence . Takım ola bilmek ise asıl mesele.

Görmeye pek alışık olmadığımız türden bir analiz. Güzel sonuçlar çıkartılabilir. Teşekkürler.

analiz güzelde doğru değerlendirmek gerekir mesela eboue nin maç sayısı çok fazla olması cl de yada drogbanın ne fark eder fizik olarak bittikten sonra sitediği kadar kaliteli olsun

hüsnü çoban suat abla kansermiş

geçmiş olsun

edit: aaa whatsapA yazıyom zannettim bak sen şu işe!!?

İstatistik mini etek gibidir. Devamını herkes biliyor.

Yani rakamlar ile yapılan bir analiz ile kadro kurulmaya kalkılırsa sonu iyi olmayabilir, ki yukarıda yazılan kadro vasatın altında bir kadro. Ligi 6.lık ile 12.lik arasında bir pozisyonda tamamlar muhtemelen.

Emeklerinize saglik.

Emeklerinize sağlık bendende.

Kadromuz kaliteli bence . Takım ola bilmek ise asıl mesele.

Görmeye pek alışık olmadığımız türden bir analiz. Güzel sonuçlar çıkartılabilir. Teşekkürler.

Cok tesekkür ederim!

analiz güzelde doğru değerlendirmek gerekir mesela eboue nin maç sayısı çok fazla olması cl de yada drogbanın ne fark eder fizik olarak bittikten sonra sitediği kadar kaliteli olsun

Evet cok dogru! O sebep den dolayi bence Drogba gelecek sezon bizimle kalmamali... Ama Eboue daha 30 yasinda, ama taraftarin gözünde Eboue cok düstü orasi öyle.

İstatistik mini etek gibidir. Devamını herkes biliyor.

Yani rakamlar ile yapılan bir analiz ile kadro kurulmaya kalkılırsa sonu iyi olmayabilir, ki yukarıda yazılan kadro vasatın altında bir kadro. Ligi 6.lık ile 12.lik arasında bir pozisyonda tamamlar muhtemelen.

Istatistik ile kadro kurmak tehlikeli bir is! Öyle de yapilmasin zaten. Ama bu önerilen kadronun gercekten 6. ve 12. lik arasinda bitirecegini düsünmen beni shock ediyor! Ama saygi duyarim ;)

Eline sağlık dostum güzel olmuş ama kafama takılan birşey var dortmoundun oyuncuları çok mu tecrübeli? veya atleticonun oyuncuları bence kalite demek genç yetenekli oyuncu ile tecrübeli oyuncunun karışımına denir yine de güzel olmuş

Mevlüt Erding' e kadar iyiydi birader

Eline sağlık dostum güzel olmuş ama kafama takılan birşey var dortmoundun oyuncuları çok mu tecrübeli? veya atleticonun oyuncuları bence kalite demek genç yetenekli oyuncu ile tecrübeli oyuncunun karışımına denir yine de güzel olmuş

Eyvallah Dostum! Haklisin tecrübe her sey degil, cok güzel özetlemissin kalite=yetenek+tecrübe! Dortmund cok yetenekli genclerden olusan muhtesem bir takim, ama ayni anda bu genc oyuncular oynayarak tecrübe kazanmislar. Örnek olarak Hummels 25 yasinda olmasina ragmen 169 bundesliga maci 23 Sampiyonlar ligi maci ve 28 milli mac oynamis! Yada Lewandowski, oda 25 yasinda ama 186 1.lig maci 28 Sampiyonlar ligi ve 60 milli mac.

Mevlüt Erding' e kadar iyiydi birader

:) ne yapiyim kardes, objektif kalayim dedim baska kendini kanitlamis türk forvet bulamadim (226 1.lig maci 70 gol 27 assist, 27 milli mac 6 gol). Keske baska alternatif olsa ama göremedim.

Aslinda gelecek vaad eden var ama sorunlular, Cenk Tosun (bjk ya gitti), Mustafa Pektemek (bjk vermez ve hep sakat), Muhammet Demir (sakatlik sorunu ve formunu hic tutturamadi).

Yada bi yabanci yeri bosaltacagiz ve oraya saglam bir forvet alcaz...

mesajın uzunluğu yetse kadronun hepsi kalacak mıydı anlayamadım

Güzel iş çıkarmışsın, emeğe saygı.

Konunun başında Muslera ile Eray'ın aynı istatistikte kıyaslandığını görünce ben

https://imgim.com/76312623353081330899.jpg

İstatistikler sonucu Eray'ın gelecek vaad ettiği ortaya çıkınca ben

https://imgim.com/kalkalim.gif

senin konularini okurken biz

post-29155-Blink-182-WHAT-THE-FUCK-gif-Im-YEwO.gif

Geri
Üst Alt