Ocakta Sözleşme İmzalanamıyor!

Göktuğ Demirbağ

10 Numara!
biraz önce ceylan çalışkan söyledi türk kulüpleri sene sonu sözleşmesi bitecek avrupadan bir oyuncu ile ocakta sözleşme imzalayamıyormuş tff bunu tanımıyormuş 31 mayısta imzalanıyormuş. yeni öğrendim çok saçma türk futbolu şaşırtmıyor

yanlis biliyor.

Gignac-Huntelaar'ı veya diğerlerini belese almayalım diye mi acaba ??

Bu ne tür bir saçmalık yahu dünyaca kabul edilen bir kuralı TFF nasıl tanımaz?

sezon sonu sözlesmesi biten oyuncuyu devre arasinda takima mi katamiyoruz? böyle bir uygulama nerden cikmis? ve böyle bir kural uefaya aykiri degil mi?

sezon sonu sözlesmesi biten oyuncuyu devre arasinda takima mi katamiyoruz? böyle bir uygulama nerden cikmis? ve böyle bir kural uefaya aykiri degil mi?

Hayır. Sözleşmesi sezon sonunda biten bir oyuncuyla ocak döneminde anlaşıp sözleşme imzalamak. Yani Huntelaar ile görüşüp sözleşme imzalayabiliriz, ancak bizim takımımıza gelecek sezon katılır.

Saçmalamış. Bunu TFF'nin tanımama gibi bir durumu yok, bizzat FIFA tarafından yürürlüğe konulmuş bir kural bu.

Hayır. Sözleşmesi sezon sonunda biten bir oyuncuyla ocak döneminde anlaşıp sözleşme imzalamak. Yani Huntelaar ile görüşüp sözleşme imzalayabiliriz, ancak bizim takımımıza gelecek sezon katılır.

iyide ozaman tff kabul etse ne olacak etmese ne olacak? futbolcu ile sözlesme imzaladiktan sonra? sezon sonu zaten takima katilacak ve ozaman lisansi cikarilacak.

Hayır TFF karar veremez ki buna. Misal bu kural hangi durumlarda geçerli. TR den gidecek oyuncuya da mı geçerli. Onu nasıl yapacak TFF.
Misal Selçuk varsayalım Marsilya'ya gidecek sezon sonu ve devre arası imzalıyor sözleşmeyi.
Buna karışacak TFF değil FFF dir.
Ha gelecek oyuncu içinse veya yurtiçi transferse o zamanda UEFA ve FIFA ya şikayet edersin. Tüm dünyada uygulanan rutin kuralı sen kimsinde uygulamıyorsun derler adama.

Ama tabi bunları normal durumlar için söylüyorum. Hani bir anlamda Türkiye'de yaşadığımı unutarak :red:

Yabancı liglerlerden oyuncularla takımından habersiz imzanabiliyor. Ama Süper Lig ten bir oyuncu için önce klubünden yazılı izin almak gerekiyormuş.

olmuyorsa bile ön protokol ile yapilir. chedjouda nasil olmusdu hatirlayan varmi ?!

sezon sonu sözleşmesi biten futbolcuyla ocak ayında sözleşme imzalayabilirsin ama bunu ocak ayında tff tanımaz. ocak ayında imzaladığın sözleşmeyi haziran ayında tff ye lisans çıkarmak için getirirsen tff işlemini yapar.

geçen sene beşiktaş cenki böyle aldı onudamı hatırlamıyor.

bunu söyleyen kimse safın önde gideniymiş.

dünya çapında menejer dedi televizyonda ben demedim :) örneğin gignacin 2015 haziranda bitiyor kontratı sen ocak ayından gelecek sene için sözleşme imzalayamıyormuşsun 31 mayısta oluyormuş resmi olarak. ama türkiye içinden serbestmiş cenk tosun olayı. konuda cenkten açılmuştı gignac örneğini ben verdim :)

iyide ozaman tff kabul etse ne olacak etmese ne olacak? futbolcu ile sözlesme imzaladiktan sonra? sezon sonu zaten takima katilacak ve ozaman lisansi cikarilacak.

Ceylan çalışkan bilmiyor olabilir ya da yanlış duyum almış olabilir. TFF buna nasıl karışabilir bana da mantıksız geliyor.

olmuyorsa bile ön protokol ile yapilir. chedjouda nasil olmusdu hatirlayan varmi ?!
Chedjou da resmi birsey yoktu hatirladigim kadariyla (zaten bonservis odemistik), sadece sozde verilmis bir soz vardi, o da sezon biter bitmez gelip resmi sozlesmeyi imzalamisti. (kulubler anlastiktan sonra tabi)

Ama bu habere verilecek en yakin ornek Elmander dir, zamaninda Adnan Polat Baskan ken on protokol imzalanmisti, sonra sezon bitmisti, Unal Aysal Baskan olmustu ve o on-protokolu resmi sozlesmeye dokmuslerdi.

Neyse bu konuda bir problem görünmüyor da yurtiçinde aynı olay için kulübünden yazılı izin alma zorunluluğu çok mantıksız.

Chedjou da resmi birsey yoktu hatirladigim kadariyla (zaten bonservis odemistik), sadece sozde verilmis bir soz vardi, o da sezon biter bitmez gelip resmi sozlesmeyi imzalamisti. (kulubler anlastiktan sonra tabi)

Ama bu habere verilecek en yakin ornek Elmander dir, zamaninda Adnan Polat Baskan ken on protokol imzalanmisti, sonra sezon bitmisti, Unal Aysal Baskan olmustu ve o on-protokolu resmi sozlesmeye dokmuslerdi.
ön protokol farklı bişe. resmi olarak mesela lewandowskinin bayerne gideceği ocakta kesindi resmileşmişti

Geri
Üst Alt