sevgili
@Onat Can Sağıroğlu nun ustte eklemis oldugu *imza toreni vidyosu icerigin'den *onemli buldugum anlara yonelik nacizane gorusum ;
okan hocanin sevinci harika gozukuyordu ekrandan.gozleri parliyor, pozitif enerjiyi karsiya guclu sekilde veriyor hissettiriyordu adeta ... mutevaziligi ve efendiligi zaten dogal yonu.
*yuvasinda hoca olarak calisacak olmasi ici icne sigmiyor . hirsi ,sevgisi ,bir an once floryaya cikip baslama istegi,,hatta sezon acilisi bile erkene alinmis dedigine gore.
ilk dakikalarda *girisi cok cok iyi yapti. kulube yonelik gurus,onur vsvs kendi hisleri dolayli sozleri , taraftara karsi birlestirici ve taraftarin onemini gucunu sevgisini belirten soylemleri, hedefsel anlamda, *cocugunun verdigi moral motivasyon , pozitif oz guvenle ~ ekstra motive olarak sampiyonlugu istedigini belirten *kararli bold cumleleri ust uste kurmasi - cok degerli idi.
- dakika * 20 de ve de ozellikle 21:30 da soyledigi sozleri cok ama cok anlamli buldum. gecen sezona dair beklenen verimi veremeyen, potansiyelini gosteremeyenlere yonelik sarfettigi sozler a klas bir hoca soylemleri idi kanimca... < - > bahsi edilen oyunculari bir de iyi ,kaliteli oyuncularla oynadiklarinda(gecmiste basarili orneklerini hatirlatarak) < ozetle; bu oyuncularin , <> daha iyi oyuncularla daha iyi performans verebileceklerini - belirtmesi onemli stratejik sozlerdi.
- *dakika 34 ; sampiyonluk yasadigi donem basaksehir ozelinde 433 , 4231 , 442 , forvet gezen ,mobil anlayista, bazen de cift forvetle oynadik, savunmayi * 4 lu dusundugunu belirtti.
*toplu topsuz dizilisler konusu ; *oyuncu kalitesi ,yetenegi disinda
< > *oyuncu *zekasi - zeki oyuncularla oyundan daha fazla verim alma konusu... cok ama cok begendim.
zeki oyuncu, oyuncu zekasi - konusunu *gecen sezon transfer doneminde ozellikle bolca vurgulamistim *alacagimiz oyuncu da oyun zekasi/zeki olmasi yeterliligi <=> bir diger adiyla ; *Fundamental Yeterlilik. bunu okan hoca kisa ve oz muthis betimledi ustteki vidyo ve dakika bolumunde.
34'un devaminda dedikleri ;
*taktiksel degiskenlik olabilir oyun ici vs demesi, tek formasyon degil de bir kac formasyon uzerinden gidecegini belirtmesi onemli doneler idi benim adima yeni sezona yonelik.
dakika 36 da soyledigi konu ; galatasaray da oynayan oyuncunun *oyunun iki yonunu de oynamasi gerektigi. diger bir deyisle *hibrid tandansli tipoloji.
{ bunu da nacizane bolca vurguluyorum hem transfer basliklarinda hem lig maclarimizin basliklarinda ve oyuncu basliklarinda < - > fundamental nuans la beraber < orta saha ozelinde misal ,mevcut oyuncularimiz ve yeni olasi oyuncularimiza yonelik olmasi gereken nuanslar ozelinde belirtmistim }...< - benzer soylemleri kendisinden de duymak oldukca memnuniyet verici anlardi tarafim adina.
akabinde dedigi ; maas olarak bize uygun, ama oyun kalitesi olarak cok yuksek kalitede oyuncular almak istiyoruz soylemi.
- dakika *40 dan itibaren *baskan'in soylemlerini cok onemli,yerinde ve degerli buldum. 2 husus konusundaki gorusu, bu sezonun onemi + onumuzdeki sezonlari riske atmayan turde dogru uygun maaslar denklemi..mini_kronolojik bazli;
< > *kadro olustururken maas+tek sezon basari+galatasarayin onundeki sezonlari > *yuksek maas vb gibi seylerle > *kisaca basarili sezon hedefini ~ onumuzdeki sezonlari *feda etmeden bu transferleri yapacagiz *soylemi.
akabinde
-dakika 42 civari baskanin soyledigi sozleri cok iyi ve de stratejik buldum. < *2000 ruhunu yaratmaya calisiyoruz hedefi.
buna ilisik soz alan *okan hoca nin soylemi de cok guzel ve anlamli idi ; basariya yonelik gecmis hocaligina nazaran yuvam da *10 kat 100 kat daha fazla hissiyati istegi ve hirsi galatasaraya layik olma duygusu konusu.....
*sampiyonluk yolunda en buyuk kozunuz konusu ; taraftara verdigi onemi belirtmesi cok ozel ve guzeldi. bu sezonun onemine tam * konsantrasyon detayini ozellikle belirtmesi, cok yerinde idi. camia taraftarlar hep birlikte olalim konusu.
kucuk seyleri birakalim deyimi onemli idi mesaj anlaminda. < bu sozu tekrardan belirtmesini anlamli buldum > *kucuk ayrintilara, dis soylemlere vs ozellik * taraftarlarin bir nevi orali olmamasi gerektigini belirtmesi degerli laflardi....
en buyuk guc = taraftarimiz. sade ama anlami buyuk ve de degerli bir soz. kendisinin de dedigi gibi.
kapanista dedigi : avrupasiz lig yarisinda > konsantrasyonumuzun yuksek olmasi gerektigi ,,,,haftada tek mac,,mac mac ilerleyecegimizi + her haftayi ayri bir *final olarak gormemizi ilk haftadan son haftaya dek bu bakista olmamiz/olacagimiz gerektigi vurgusunu cok cok iyi buldum...
ben kendi adima cok iyi ve etkileyici buldum ; cicegi burnunda sevgili hocamiz okan buruk ve sayin baskan dursun ozbek'in *imza toplantisi bazli yeni sezona yonelik aciklamalari .