İlk 4 hafta performansını taktiksel anlamda eleştirdik ettik ama sadece saha içi değil mental anlamda da işin cidden zor hocam.
Alınan oyuncuların bir çoğu kariyerli ve isim yapmış oyuncular ve bu tarz oyuncular için misal antremanlarda gördükleri hoca açısından, iş disiplini olarak farklılıklar olabileceğini düşünüyorum, antremanda Mourinho/Ancelotti gören ile Okan gören oyuncu arasında zihinsel olarak farklılık olmaması mümkün değil. Bu sebeple, taktiği geçelim mental olarak ta sanki bu kadro sana büyük gelecek gibi hocam..
Bir diğer faktör ise hepimizin bildği Fatih Terim.. Florya antreman tesislerini bilen bilir, sahayı gören binanın hemen hemen bütün duvarları, hatta tesisin iç duvarları dahil Terim resimleri ile donatılmış durumda. (Son halini bilmiyorum.) Bunun üstüne bir de belgesel olayı çıkınca ve her yer afişler ile donatılınca, gelen yabancı oyuncuların bu konuyu detaylı araştırmaması bana mümkün gelmiyor. Okan hoca açısından da çok zor bir durum, düşünsenize her yer afiş ile özlü sözler dolu ve Fatih Terim gibi bir hoca şu an boşta.
Kısacası, taktiksel anlamda gelişim için hocanın mental açıdan ne kadar güçlü olduğunu göreceğimiz bir süreç içerisindeyiz. Bilemiyorum belki ama bu baskıdan dolayı ve bir an önce sonuç alalım istediğinden doyalı uzun top oynuyoruz.
Bu sınavı geçebilirse cidden önü açık hocanın, ben kim olursa olsun Gsmizin başında ise başarılı olmasını tabii ki istiyorum, ama bu işinin zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Allah yardımcın olsun hocam..