Gelmeni çok istedim ama olmuyor hoca olmuyor.

Diyecekler ki gomis bu kadar kaçırdı hocanın ne suçu var. Yahu kadro kurarken a, b, c planların olur. Elinde bulunan tüm kalitelileri sahaya sürmek veya sosyal medya tepkilerine göre kadro kurmakla takım yönetilmez. Tıka kulaklarını be adam, şu köstebek kimse onu da bul. Bu kadrodan en maksimum verim nasıl alırım diye düşün. Gomis’i 90 dakika oyunda tutmak zorunda değilsin mesela. Bana geçen korkudan değişiklik yapamıyorsun, korkudan kadro kuramıyorsun, korkudan kötü oynayanları oyundan çıkaramıyorsun.

Bazı futbolcuların sana ve adaletine inancı kalmamış.

Okan
Dubois - Ross - Metehan - Kazim
Berkan - Midsjo
Baris - Mata - Kerem
Sefer

bu kadar zor olmamali btw​

Sosyal medya’ya göre kadro kuruyor sacmaligi nerden cikti

Öyle olsa derbi’ye neden Baris’la basladi

Veya karagumruk macindan bu yana neden sol bekte Emre tasdemir oynuyor

Sacma sapan iftiralar atiliyor adama ve bu artik sinir bozucu olmaya basladi

Sosyal medya’ya göre kadro kuruyor sacmaligi nerden cikti

Öyle olsa derbi’ye neden Baris’la basladi

Veya karagumruk macindan bu yana neden sol bekte Emre tasdemir oynuyor

Sacma sapan iftiralar atiliyor adama ve bu artik sinir bozucu olmaya basladi
Niye iftira atayım? Ne derdim var ki iftira atayım? saçma salak konuşmaya gerek yok.

Kayseri maç kadrosu sosyal medya kadrosuydu mesela. Bunu herkes biliyor. Kerem yerine Yunus’u kesmesi de tepkinin çekinmesindendir. Göz var izan var, yaptığı tercihler ve değişiklikler de bunu hissetmemek elde değil. Her şeyi geçtim şu maçın kadrosuna bak yahu. Her bulduğunu kadroya koymuş ki “o niye yok, bu niye oynamadı” demesinler, futbolcular “ben niye yokum” demesin diye. Bu saçmalık da bize az daha turu kaybettiriyordu. Hatta korkusundan as oyuncuları kadroya bile almamış ki Icardi niye oynamıyor, Rashica niye girmedi denmesin diye. Ama işler ters gidip, bu 11 elimde patlarsa 90 dakika çıkarmayacak adamlar bana nasıl maçı kurtaracak diye düşünmüyor mesela.

Bu iftira değil bak, hissettiklerim ve adamın yaptıklarından çıkarımım

kaldığı her geçen gün zaman kaybıdır takımda 1 gr ilerleme yok üstüne gruplaşma had safhada başarı imkansız

Oynattığı oyunu beğeniyorum, kötü oynamıyoruz çok rahat pozisyona giriyoruz mesela ama bazen yaptığı değişiklikler hatta zamanında yapmadığı değişiklikler çıkardığı 11 ler yüzünden puanlar kaybettik

Dubois gibi Fransa milli takımı görmüş bir adam bile dün ciddiyetle oynarken malesef bazı oyuncular sıfır ciddiyetle oynadılar. Bakın mücadele etmemelerini de geçtim yaptıkları laubali hareketler vs vs çok amatörce. Önce iş ahlakın olacak. Sezona senle başlamış hoca, sonra kesik yemişsin ve ayağına tekrar şans gelmiş ama sıfır ciddiyet ile sahadasın. Ondan sonra diyorsunuz ki Türk hocalar oyuncu geliştirmiyor, önce oyuncunun böyle bir niyeti,gayreti var mı yok mu onu bilmek lazım. Mesela Yunus, Gomis, Seferovic hücumda hiç bir varlık göstermediler. Daha sonradan oyuna dahil olan Kerem, elini kolunu sallaya sallaya dolandı durdu sahada. Yeteneklerin çok üst düzey olur iki al ver yaparsın, bir şut atarsın maçı kazandırırsın ama mücadeleden kaçarsın bunları yapmak için. Gomis çalım yeteneği sıfır ceza saha içinde sırtı dönük topla buluşuyor ama 2 metre önünde kaleye yüzü dönük açısı iyi olan arkadaşına asist yapmıyor, illa çalım atmaya çalışıp boş şut arıyor. Bunu bir sefer değil defalarca yapıyor. Yunus çizgide topla buluşuyor sağ bek bindiriyor ama kendisi sürekli topla çizgide geriye ya da içeriye katetme derdinde. Bunu sürekli bu şekilde yapıyor artık Yunus gibi bir oyuncunun repertuarını genişletmesi lazım. Bu genel bir eleştiri Yunus için ama daha önemlisi formanı kaybetmişsin ciddi oynayıp ben buradayım demen lazımken lakayıt hareketlerle sahada gezinip duruyorsun.

Bunları bizim gördüğümüz gibi muhakkak Okan Hoca da görüyordur ve oyuncularla bu konuları konuşuyordur. Hadi Gomis artık futbolu bıraktı bırakacak, kiralık oyuncuları da geçtim ama kariyer planı yapan oyuncuların muhakkak kendilerine çeki düzen vermesi lazım. Ya bizim ligin anadolu takımlarında sürünecekler ya da kendilerini geliştirip bir sıçrama yapacaklar.

Kağıt üstünde kadro kurmak çok kolay ama o kağıtta adı yazılı oyuncular sahada birbirlerine ne kadar yardım edecekler, ne kadar uyum içinde olacaklar bunu zaman gösterecek.

Dosta korku, gol beklentisini gole çevirmeye güven veriyor hocam.

Geri
Üst Alt