Büyük takım çalıştıracak çap yok kendisinde maalesef.

Oyuncuların kendisini taktığı yok. Takım fizik olarak yerlerde. Mazallah birde avrupada olsaydık çökmüştük demek ki!!
119 km kosulmus Konya maçında, ama kararlarından bende memnun değilim. Maçı çıkarttığımız 11le biz zorlastiriyoruz kaç haftadır. Defans gol yemiyor, orta saha on bölgede sürekli topu tutacak kadar karşı takımı sindiriyor. Bekler hiç fena değil, ama top kanada geçtiği an herşey tükeniyor.

Yunus ile Kerem'in maç içerisinde kanat değişimi yapmaları konusunda uyarıda bulunmalı. İkisi de kanada hapsoluyor. Bazen çizgiye inebilecekleri kanatlarda oynasınlar. Ya da ikisinden birini yedeğe çekip farklı formüller denemeli.

Yerli sorunsalini cozmeden sampiyon olma ihtimalimiz yok. Galatasaray'daki teknik adamlik kariyeri tamamen buna bagli. Bir mucize olurda Kerem-Yunus-Berkan 3'lusunun en az ikisini sahada tutarak sampiyon olursak 10 yillik yeni sozlesme yapilsin Okan Hoca ile.

Sorunu sezon basindan beri kullandigi strateji uzerinden baslayarak anlatalim:
  • Muslera'dan vazgecmiyor ve vazgecmeyecegini soyledi.
  • Sagbek'te yerli kullanma ihtimali yok.
  • Stoper'de maksimum bir yerli kullaniyor ve ikinciyi Nelsson-Ross varken kullanma ihtimali yok.
  • Solbekte PVA'ya alternatif Dubois'yi oynatiyor, yerli dusuncesi yada Kazimcan'in yeterli kapasitesi yok.
  • Yukaridakiler devre arasi transferde yeni bir strateji yapilmazsa orta saha ve hucumda 2 yerli kullanmak mecburiyetinde kalacagimizi gosteriyo tum sezon.
Diyelim ki strateji bu. Strateji orta saha ve hucumda 2 yerli ise, buna gore bir kadro yapilanmasi dusunursunuz degilmi. Bakalim oylemiymis. Once orta saha ve hucumda geriye kalan 4 mevki icin yabanci kadrosu:
  • Icardi, Seferovic, Gomis
  • Mertens, Mata, Yusuf, Rashica
  • Torreira, Sergio, Midtsjo
4 mevki icin 10 yabanci. Bunlarin 1-2si her mac tribune cikacak, kalanlarin minimum 2si hic sure bulamayacak. Sebebide mac icinde orta saha ve hucumu ihtiyac halinde tamamen yabanci yapmak istesen savunmaya iki yerli almak mecburiyetin oldugundan 5 oyuncu degisikligi hakkinin 2'sini her daim bosa harcayagiz.

Matematik aslinda cok basit bir bilim. Orta saha ve hucumda 2 yerli kullanmayi planliyosan sezona 10 yabanci ile baslamazsin kalan 4 mevki icin. Yazik degilmi Galatasarayin paralarina. Eger 10 yabanci ile basliyosan, kale ve savunmada 2 yerli kullanip, ileride maksimum 1 yerli ile oynamalisin ki aldigin 10 yabanciyi degerlendirebilesin.

Kalan 2 yerli pozisyonu icin kadroya bakalim:
  • Kerem, Yunus, Berkan
  • BAY, Hamza
Kagit ustunde sayi yeterli. Ama 10 yabanci secenegindeki kalite dengesini burada goremiyoruz. Eger 2 yerlide israr edecektisek Emre Akbaba istesede gonderilmemeliydi.

Ben hoca'nin kalede Muslera israrindan er yada gec vazgecegini umuyorum. Kendi vazgecmezde 3-4 kotu sonucta mecbur kalirsa is isten gecmis olur. Bundan baska geriye tek secenek kaliyo, oda devre arasi Nelsson'u satip sezon basinda yemedigimiz Kaan Ayhan yada muadili yerli stoper kazigini yemek.

Yerli sorunsalini cozmeden sampiyon olma ihtimalimiz yok. Galatasaray'daki teknik adamlik kariyeri tamamen buna bagli. Bir mucize olurda Kerem-Yunus-Berkan 3'lusunun en az ikisini sahada tutarak sampiyon olursak 10 yillik yeni sozlesme yapilsin Okan Hoca ile.

Sorunu sezon basindan beri kullandigi strateji uzerinden baslayarak anlatalim:
  • Muslera'dan vazgecmiyor ve vazgecmeyecegini soyledi.
  • Sagbek'te yerli kullanma ihtimali yok.
  • Stoper'de maksimum bir yerli kullaniyor ve ikinciyi Nelsson-Ross varken kullanma ihtimali yok.
  • Solbekte PVA'ya alternatif Dubois'yi oynatiyor, yerli dusuncesi yada Kazimcan'in yeterli kapasitesi yok.
  • Yukaridakiler devre arasi transferde yeni bir strateji yapilmazsa orta saha ve hucumda 2 yerli kullanmak mecburiyetinde kalacagimizi gosteriyo tum sezon.
Diyelim ki strateji bu. Strateji orta saha ve hucumda 2 yerli ise, buna gore bir kadro yapilanmasi dusunursunuz degilmi. Bakalim oylemiymis. Once orta saha ve hucumda geriye kalan 4 mevki icin yabanci kadrosu:
  • Icardi, Seferovic, Gomis
  • Mertens, Mata, Yusuf, Rashica
  • Torreira, Sergio, Midtsjo
4 mevki icin 10 yabanci. Bunlarin 1-2si her mac tribune cikacak, kalanlarin minimum 2si hic sure bulamayacak. Sebebide mac icinde orta saha ve hucumu ihtiyac halinde tamamen yabanci yapmak istesen savunmaya iki yerli almak mecburiyetin oldugundan 5 oyuncu degisikligi hakkinin 2'sini her daim bosa harcayagiz.

Matematik aslinda cok basit bir bilim. Orta saha ve hucumda 2 yerli kullanmayi planliyosan sezona 10 yabanci ile baslamazsin kalan 4 mevki icin. Yazik degilmi Galatasarayin paralarina. Eger 10 yabanci ile basliyosan, kale ve savunmada 2 yerli kullanip, ileride maksimum 1 yerli ile oynamalisin ki aldigin 10 yabanciyi degerlendirebilesin.

Kalan 2 yerli pozisyonu icin kadroya bakalim:
  • Kerem, Yunus, Berkan
  • BAY, Hamza
Kagit ustunde sayi yeterli. Ama 10 yabanci secenegindeki kalite dengesini burada goremiyoruz. Eger 2 yerlide israr edecektisek Emre Akbaba istesede gonderilmemeliydi.

Ben hoca'nin kalede Muslera israrindan er yada gec vazgecegini umuyorum. Kendi vazgecmezde 3-4 kotu sonucta mecbur kalirsa is isten gecmis olur. Bundan baska geriye tek secenek kaliyo, oda devre arasi Nelsson'u satip sezon basinda yemedigimiz Kaan Ayhan yada muadili yerli stoper kazigini yemek.

Güzel bir çözümleme olmuş renktaş.Emre Akbaba dışında katılıyorum. Yok hükmünde bir oyun ortaya koyuyordu zira.İleri uçta yerliyi ne kadar azaltabilirsek o kadar iyi.

Bu halde çözüm basit şekilde bağırıyor. Duygusal olmadan,Muslera yerine Okan kaleye geçmeli. Devre arasına kadar başka yolu yok kanımca. Geri kalan her varyasyonda ileri taraf çorba oluyor. Oyuncuların bazılarını oynatamamanın dışında oynayan birkaçını da yerlerinden ediyoruz,verim iyice düşüyor.

Duygusallık katmadan gerekeni yapmasını bekliyorum Okan hocadan. Yapamazsa da devre arasına kadar oyun şansının yanımızda olmasını.

Hocaaammm 7 maç 5 galibiyet 1 beraberlik1 yenilgi.
O yenilgi de bu fikstürde içerde Giresun. Neyse nazar boncuğu olsun.

çok ama çok top kaybediyoruz öyle böyle değil. asıl sıkıntımız bence bu.

-oli'nin uzun pas denemeleri ve ince görmek istemesi. uzun pası gerçekten iyi değil, şaşırtıcı.

-kerem i anlatmıyorum. hızlı oynamak istemesi normal ama bu sürat aynı şekilde bize hücum olarak geliyor. keza yunus da da var bu durum. gerekirse daha emin oynamalılar. 3-4 kişinin arasına girmelerine gerek yok.

-hücum sonlandırma. KALENİN İÇİNE PASLAŞARAK GİRMEK ÇOK ZOR İŞ. NALET OLASI ŞUTU ÇEKİN.

Keremle futbol oynanmayacagini 5-6 hafta önce görmüş olmalıydık. Hoca da illa ki gormustur lakin ya fena şekilde evlatcilik yapiyor ya da yabanci kuralı nedeniyle kolaya kaçıyor. Muslerayi kesmektense keremle oyniyim diyor olabilir.

Canim hocam bir macligina keremi kesse farkı göreceğiz ins. Solu bir macta dubua-rashica benzeri bir sey yap izleyip karar verelim hocammmm.

Ben de kesinlikle Muslera yerine yerli kaleciden yanayım, her kurtarışı olay gibi gösteriliyor da bir çok kaleci kurtarış yapıyor, bizim ümraniye maçında da serdar devleşmişti mesela.

mesele musleraya o kadar iş düşürmeyecek oyun planı kurmakta, bunun için sahadaki 3 yerli her daim Kaleci Okan, Abdülkerim ve Kerem-Yunus ikilisinden biri olmalı. diğer kanat her halükarda yabancı olmalı, Milot olur Mertens olur Yusuf olur.

Musleranın etkisi bir kaleciden fazla takımın lideri konumunda, o nedenle onun kesilmesi meselesi büyük risk olur bence. Kaleci ve stoper rotasyon yapılmaması gereken mevkilerdir yerli rotasyonunu başka mevkilerde sağlayıp kanatlarda değişikliğe gitmeliyiz

Musleranın etkisi bir kaleciden fazla takımın lideri konumunda, o nedenle onun kesilmesi meselesi büyük risk olur bence. Kaleci ve stoper rotasyon yapılmaması gereken mevkilerdir yerli rotasyonunu başka mevkilerde sağlayıp kanatlarda değişikliğe gitmeliyiz
Kaleci disinda pek de rotasyona girebilecegiz bir mevki yok gibi, haydi sol beke belki berkanti denersin ama takimin kalitesi düser. Yada bir cilginlik yapip Nelssonu yedek tutarsin o hic olmaz. En azindan sayif rakipler karsisinda bir Okana sans vermek gerek. Yusuf yerli sayilsaydi cok iyi olurdu.

Muslera'nin tarihimizdeki yeri de verdigi emekler de tartisilmaz. Fakat yerli mecburiyetinin oldugu bir ortamda kalede bir yabanci hakki kullanmayi gerektirecek kadar hicbir zaman fark yaratmadi. Yillik 4+ milyon euro maasinin karsiligi bir performansida hic olmadi. Muslera bu takima geldigi gunden bu yana ortalama her 82 dakikada bir gol yemis. Bunlara 5 sampiyonluk yili dahil. Ilk geldigi ve formunun zirvesinde oldugu 3-4 yili cikarsak istatistikler daha da kotu. 40+ gol yedigi sezonlar var Muslera'nin. Tabiki tek basina bu rakamlar Muslera kotu kaleci demiyor. Bu rakamlarin gosterdigi bir gercek var oda sahadaki 10 futbolcun ve ozellikle de orta saha ve savunman les ise, Muslera fark yaratamiyor. Fark yaratamayan oyuncu icin yabanci kontenjani yemek buyuk hata. Ulkenin en iyi yerli oyuncu yetistirdigi mevkileri siralasak kale ve stoper mevkileri once gelir. Yani yerli kontenjani icin yabancilara en yakin performansi bulacagin mevki kale. Superligde Muslera performansi verecek minimum 10 kaleci var bizim su anki kadromuzla. Okan Kocuk bunlardan biri ve yedek kulubemizde. Kerem-Yunus ile tum sezonu oynama gafletine dusecek teknik adamin gelecegi cok uzun surmez sorgulanir. Bir kadro kuruyosun en kritik iki mevkideki oyuncularin performanslari nasil olursa olsun her mac sahaya cikacaklarini biliyor. Kendilerini gelistirme ihtiyaci hissetmeyeceklerini tahmin etmek guc olmasa gerek.

Hala oyun kurulumunda net bir şey göremiyorum hocadan. Kanatlar da verimli işlemiyor. Oyun planını çözemedim.

Nelsson Emin paslaşıyor sonra hop beklere top at ordan oyun kurmaya çalış. Sergio ve Torreira defanstan çok uzak kalıyor oyun kurarken. Sadece ikinci yarı rakip kalede baskı kurduğumuzda Torreira ortasahaya gelip oyun kurmaya başlıyor takır takır atağa çıkıyoruz.

Bu hususta lütfen gözlemlerinizi bildiriniz. @Keramettin TANRIVERDİ @Suat Kara @Sami Karakoç @Hasan Çam

Kasimpasa macinda ucgenleride mi gormedin urundulfield

Kaleci disinda pek de rotasyona girebilecegiz bir mevki yok gibi, haydi sol beke belki berkanti denersin ama takimin kalitesi düser. Yada bir cilginlik yapip Nelssonu yedek tutarsin o hic olmaz. En azindan sayif rakipler karsisinda bir Okana sans vermek gerek. Yusuf yerli sayilsaydi cok iyi olurdu.
Sol bekten zaten bir verim alamıyoruz bence orası türkleştirilebilir veya berkan sergionun arkasında pres gücünü yükseltmek için kullanılabilir alternatif olarak.

Sol bekten zaten bir verim alamıyoruz bence orası türkleştirilebilir veya berkan sergionun arkasında pres gücünü yükseltmek için kullanılabilir alternatif olarak.
Ben sol beke Dubois oynamasi gerek diye düsünüyorum. Egeri oturup dogru konusmak gerekirse Kerem Yunusun yeri yabanci siniri yüzünden neredeyse Banko. Hala tek care Okanin kaleye gecmesi gibi duruyor. Berkani orta sahaya monte edersen o vakit Berkan Torreira Sergio üclüsü ile cikman gerek. Belki bir nevi olur ama Midtsjo Berkana tercih ederdim ama macin zorluguna göre Berkan dedigin gibi oyniyabilir.

Ben sol beke Dubois oynamasi gerek diye düsünüyorum. Egeri oturup dogru konusmak gerekirse Kerem Yunusun yeri yabanci siniri yüzünden neredeyse Banko. Hala tek care Okanin kaleye gecmesi gibi duruyor. Berkani orta sahaya monte edersen o vakit Berkan Torreira Sergio üclüsü ile cikman gerek. Belki bir nevi olur ama Midtsjo Berkana tercih ederdim ama macin zorluguna göre Berkan dedigin gibi oyniyabilir.
Ben de miçoyu tercih ederim ama sınır engel oluyor.orta sahayı üçlemek ve yunus kerem den birini değiştirmek gerek diye düşünüyorum. Şöyle olabilir mesela

Boey------nelson----abdulkerim-----dubois

--------------------------torreira------------------
-----------------berkan-----------sergio---------

Yunus----------------icardi-------------mertens

Alternatif olarak miço ortaya, solbeke bir yerli de olabilir.

Geri
Üst Alt