Yav kimi alacaksın derken ciddi sordum. Aklımda biri yok. Olanlar da rakiplerde. Ciddi ciddi soruyorum. Kimi alabiliriz? Muhammet Demir gelse mutlu olacak mıyız atıyorum.
Benim de aklımda kimse yok. Ama belki Scoot ekibinin izlediği oyuncular vardır. İşleri de o 1 zahmet etkilerini göstersinler. Zaten Seferoğlu olmayacak bu belli. Bana kalsa şu 3 yerli olayı olmasa oraya yine yabancı gelsin derdim. Ama şu durumda bulabiliyorsak yerli alternatifi üretebilmeliyiz. Tabi bu her mevki için geçerli.

bu kadar baskın pozisyonlu oynamamıza rağmen 85. dkda weghorst 2-2 yapabilirdi.

sorun burda.

Bitiriclik problemine karşı hocanın yapabileceği birşey yok. Terim zamanında böyleydi. Dönüp izleyin dünyalar kaçtı. Gol atamazsan yediğinde sonuçları ağır oluyor. Ancak direğe vurun diye Okan hoca talimat vermemiştir sanırım.

Bunun dışında demek istediğini de anladım diğer bakış açısını ve bende katılıyorum. Maç sırasında da yazdım. İlk golde de ikincisinde de. Derbi maçlarda skoru aldıktan sonra oyunu kontrol edip tempoyu bizim ayarlamamız gerekiyor. Bu işte hoca dokunuşu. Panik havamız ilk maçtan veridir devam ediyor. Bu da puan kayıplarına sebep oldu, Kayseri maçı hariç. Bu noktada hoca eleştirilmeli ve özellikle oyuncu değişiklikleri bence hala kötü. Hem zamanlama hem de tercih açısından.

Benim de aklımda kimse yok. Ama belki Scoot ekibinin izlediği oyuncular vardır. İşleri de o 1 zahmet etkilerini göstersinler. Zaten Seferoğlu olmayacak bu belli. Bana kalsa şu 3 yerli olayı olmasa oraya yine yabancı gelsin derdim. Ama şu durumda bulabiliyorsak yerli alternatifi üretebilmeliyiz. Tabi bu her mevki için geçerli.
Yani bence burada scoutluk bir durum yok. Zaten Galatasaray'da forvet rotasyonuna gözün kapalı koyabileceğin kalitede futbolcu olsa sen ben de bilirdik. Ama yok. Cidden yok. Aklıma Efecan (Bizden Eyüp'e, oradan da Alanya'ya giden) ve Muhammet Demir'den başka biri gelmiyor. Var olanlar da diğer rakiplerde zaten. Ki onlar da (Cenk Tosun, Umut Bozok, Serdar Dursun) burada ölümüne gömülen isimler. Enes Ünal'ı alamazsın. Halil Dervişoğlu desen alınsaydı zaten sezon başı alınırdı. Tek seçenek altyapıdan bir mucize yaratmak. Yabancı olsa scout ekibi bulsun derdim mesela. Ama yerli olarak alabileceğin topçular için TFF 1. Lig'e kadar inmen gerekiyor.
BAY'ı Burak Yılmaz'a evrimlestirecegiz, yerli forvet yok malesef
Mantıklı olabilecek bir seçenek. Yerli birini ileri uca atmamız gereken maçlarda veya dakikalarda elimizdeki en mantıklı seçenek.

Yani bence burada scoutluk bir durum yok. Zaten Galatasaray'da forvet rotasyonuna gözün kapalı koyabileceğin kalitede futbolcu olsa sen ben de bilirdik. Ama yok. Cidden yok. Aklıma Efecan(Bizden Alanya'ya giden ve Muhammet Demir'den başka biri gelmiyor. Var olanlar da diğer rakiplerde zaten. Ki onlar da (Cenk Tosun, Umut Bozok, Serdar Dursun) burada ölümüne gömülen isimler. Enes Ünal'ı alamazsın. Halil Dervişoğlu desen alınsaydı zaten sezon başı alınırdı. Tek seçenek altyapıdan bir mucize yaratmak. Yabancı olsa scout ekibi bulsun derdim mesela. Ama yerli olarak alabileceğin topçular için TFF 1. Lig'e kadar inmen gerekiyor.

Mantıklı olabilecek bir seçenek. Yerli birini ileri uca atmamız gereken maçlarda veya dakikalarda elimizdeki en mantıklı seçenek.
serdar dursunu aliriz

Yani bence burada scoutluk bir durum yok. Zaten Galatasaray'da forvet rotasyonuna gözün kapalı koyabileceğin kalitede futbolcu olsa sen ben de bilirdik. Ama yok. Cidden yok. Aklıma Efecan(Bizden Alanya'ya giden ve Muhammet Demir'den başka biri gelmiyor. Var olanlar da diğer rakiplerde zaten. Ki onlar da (Cenk Tosun, Umut Bozok, Serdar Dursun) burada ölümüne gömülen isimler. Enes Ünal'ı alamazsın. Halil Dervişoğlu desen alınsaydı zaten sezon başı alınırdı. Tek seçenek altyapıdan bir mucize yaratmak. Yabancı olsa scout ekibi bulsun derdim mesela. Ama yerli olarak alabileceğin topçular için TFF 1. Lig'e kadar inmen gerekiyor.

Emre Tezgel diye bi eleman var da büyük takımlar ilgileniyordu galiba onunla bize düşer mi, zor. Potansiyeli iyiydi

Emre Tezgel diye bi eleman var da büyük takımlar ilgileniyordu galiba onunla bize düşer mi, zor. Potansiyeli iyiydi
Hocam çocuğun İngiltere U17'de 10 maçta 7 golü varmış. Bizi seçmez bu. Yeni İlkay, Mesut olur. Arkasından çok ah vah ederiz. Bizim takımlardan birinde oynadığında da bizi seçmediği için Yusuf Demir misali yabancı sayılır. Yabancı kuralının çok acil değişmesi gerek. Bizim seviyemizde yerli falan bulunmaz bu şartlarda.

Hocam çocuğun İngiltere U17'de 10 maçta 7 golü varmış. Bizi seçmez bu. Yeni İlkay, Mesut olur. Arkasından çok ah vah ederiz. Bizim takımlardan birinde oynadığında da bizi seçmediği için Yusuf Demir misali yabancı sayılır. Yabancı kuralının çok acil değişmesi gerek. Bizim seviyemizde yerli falan bulunmaz bu şartlarda.
Diğer mevkiler için bi çözümler üretmek lazim yerli konusunda özellikle ortasahada, forvet konusunda bi BAY değerlendirilir, başka isim yok malesef. Olası bir Boey satışında Mert Müldür transferi gibi isimler alınabilir. Sırf sınır var diye yerlilerin de çöplerini toplamak bir işe yaramıyor

Yani bence burada scoutluk bir durum yok. Zaten Galatasaray'da forvet rotasyonuna gözün kapalı koyabileceğin kalitede futbolcu olsa sen ben de bilirdik. Ama yok. Cidden yok. Aklıma Efecan (Bizden Eyüp'e, oradan da Alanya'ya giden) ve Muhammet Demir'den başka biri gelmiyor. Var olanlar da diğer rakiplerde zaten. Ki onlar da (Cenk Tosun, Umut Bozok, Serdar Dursun) burada ölümüne gömülen isimler. Enes Ünal'ı alamazsın. Halil Dervişoğlu desen alınsaydı zaten sezon başı alınırdı. Tek seçenek altyapıdan bir mucize yaratmak. Yabancı olsa scout ekibi bulsun derdim mesela. Ama yerli olarak alabileceğin topçular için TFF 1. Lig'e kadar inmen gerekiyor.

Bu nedenle Umut Bozok’u almamız gerekiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam ufak bir fark yüzünden bitmedi o iş ya da ilgilenmedik. İşimizi görürdü.

Diğer mevkiler için bi çözümler üretmek lazim yerli konusunda özellikle ortasahada, forvet konusunda bi BAY değerlendirilir, başka isim yok malesef. Olası bir Boey satışında Mert Müldür transferi gibi isimler alınabilir. Sırf sınır var diye yerlilerin de çöplerini toplamak bir işe yaramıyor
Aynen. Sırf sınır var diye yerli çöplerle doldurmamalıyız takımı. Yeni kurtulduk hepsinden zaten. Daha İsmail Çipe ve Gökay Güney var kadroda mesela. Onları da göndermeliyiz. Alınacak yerli yok ama alınacak yerli yok diye alınmayacak yerlileri almaya gerek yok. Kendi elimizdeki futbolcuları parlatmaya bakalım biz. Emre Taşdemir mesela çok çok ekstradan çıktı. Çok da güzel oldu. Yıllar yıllar sonra ilk kez sakatlanmadan Haziran'dan Kasım'a kadar geldi. Meyvelerini de alıyor. Adama da acıyorum. Artık Allah daha fazla sakatlık zeval vermesin. Kazımcan da umarım çıkış yakalar. Berkan da ikinci yarılarda yorulan orta sahaya direnç getirmek adına süre bulur. Böyle böyle bu kuraldan kurtulacağız artık. Yapacak bir şey yok. Sezon sonu da 9 yabancı bile oynatabilsek 11'de okaydir. O kadar da üzmez 2 yerli. Kaliteli 2 yerli bulabilirsin ama 3 herkesi zorluyor.
Bu nedenle Umut Bozok’u almamız gerekiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam ufak bir fark yüzünden bitmedi o iş ya da ilgilenmedik. İşimizi görürdü.
Mesajlarım da duruyor. Hep istedim Umut Bozok'u. Adam Süper Lig gol kralı olmuş buradakiler yok öyle yok böyle dediler. Yahu adam zaten kaliteli. Fransa'dayken de istiyordum, geçen sene de istiyordum. Şimdi gelsin yine isterim. Gayet de iyi oynuyor yine. 1,5 milyon euro mu ne istemişti. O yüzden almamıştık. Seferovic'e vereceğine Umut Bozok'a verecektin işte 1,5'u. Şimdi ara ki bulasın öyle birisini. Seneye Icardi kalmaz. Tek senelik, yarım kalan aşklardan olur. Mertens'i 10 numarada oynatmaya devam edeceksek çeyrek maliyetine Mertens'ten iyi 10000 tane futbolcu bulabilirsin orada. Gomis'e veda senesi zaten. Seferovic'i hiç saymıyorum. Eren Aydın desek o da bizden çıkan her potansiyelli topçu gibi elimizden kaçacak gibi. Yani buradan anlıyoruz ki seneye forvet hattı sil baştan olacak. Bizim yapmamız gereken Temmuz ortalarında siyahi bir forvet alıp Icardi için de sonuna kadar beklemek. Bir de Enes Ünal'ı çekersek al sana Şampiyonlar Ligi forvet hattı.

Onun dışında şu altyapı olayına çözüm bulmalıyız kesinlikle. Florya'dan çıkan ya da çıkacak futbolculara sevinemiyorum bile artık. Çünkü bedavaya gitti gidecek gözüyle bakıyorum.

Sana güveniyorum Okan Hocam, taraftarın biraz vicdansız davrandığını düşünüyorum kendisine. Sanki o kadar eleştirilmeyi hak etmiyor şu ana kadar. İyi bir kadro var elinde umarım senin yönetimin ve kadromuzun kalitesiyle bu yolun sonu şampiyonluk olur

Iyi bir teknik adam olmadigini 12 hafta sonunda halen goremeyenlerin sittin sene gorme ihtimali yok. Elindeki cok alternaifli kadronun yarisini hic kullanmis degil. Kerem-Yunus kanatlarinin calismadigini 10 hafta 5 macta puan birakmadan goremedi. Zorla gordu. Hatta pekte inanmis degil ki her firsatta Kerem’i yine oynatiyo ama ondan daha fazla takima katkisi olmus Yunus’a cezayi kesmis gorunuyo. Mecbur kalmasa Emre Tasdemir’in kadroda oldugunu dahi bilmeyecekti. Boey icinde aynisi gecerli. Yusuf-Mata-Ross-Okan-Midtsjo gibi adamlar dogru duzgun sure almis degil alma ihtimalleride yok mecbur kalmadikca. Skor taraftarlari cikip her galibiyetten sonra savunabilir.

Eldeki kadrodan alinabilecek minimum puan ve oyunu alan bir teknik adami koru korune savunacak degiliz. Galatasayimiz her mac kazansin isteriz. En zayif halkamizin Okan hoca oldugunu gorememek icin kor olmak lazim. Karsisinda posasi cikmis Senol Gunes ve cikardigi les kadroya ragmen 2. gole kadar orta sahasi ezilen bir takimimiz vardi.

Jorge Jesus’un sikecilerin teknik adami olmasi itibariyle basarisiz olmasinin temenni edilmesi normal. Dahada ileri gidip hakemler vs ile iyi teknik adam olmadigini iddia edenleri yada Okan hocayi kendisiyle karsilastiranlari baska sporlari izlemelerini tavsiye ediyorum. Adam ligin acik ara en iyi teknik adami. Basarisiz olmasi icin tek sebep var oda sikeciler gibi loser bir camiada olmasi.
Tamam

Kendisini çok seviyorum ama Konya maçından sonra söylediğim gibi sahaya etkisini göremiyorum. Daha çok bireysel ayaklarla devam ediyoruz, fikstür de zor tabii.

Fenerle tjk gollerin yarısını duran toptan atarken bizim duran toptan golümüz yok herhalde hala.

Umarım DK dönüşü sahada etkisini daha çok hissettirir.

Bir de değişikliklerdeki yaklaşımını anlamıyorum.
Dün Mertens ve Sergio out, Midstjö ve Mata in yapsa son dakikalarda baskı yemezdik.

Sol bekten korkup Dubois girdi. Bazı maçlarda gereksiz cesur bazılarında gereksiz temkinli. Top tutacak ve topu doğru kullanacak oyuncular olmazsa baskı yersin, 2+2=4. Dün son dakikada Muslera saçma çıktı ve boş kaleye atamadı Hollanda lalesi, atsa ne olacaktı?

Okan hocanın elestirilecegi tek nokta kendi dokunuşunu, oyununu bir türlü oturtamaması ki bu cidden önemli bir nokta. Ancak kendisi oyuncu tercihlerindeki perfonmansı ile belki de son yıllardaki en tutarlı ve sağlıklı karar verebilen hocamız. Seferovic haricinde erken kestiği, yanlış teşhis koyduğu, yanlış yerde oynattığı hiç bir oyuncu yok. Sefer konusunda da zaman kendisini haklı çıkarmış gibi görünüyor ki zaten onun ne mal olduğunu anlayıp ısrar etmeden yeni forvet istedi. Icardi'yi hazır olduğu anda takıma monte etti, gerektiğinde izin verdi ve oyuncuyu çok çabuk kazandı. Rashica'yı küstürmeden takıma tam zamanında soktu. Kerem ve Yunus'a dayanması gerektigi kadar dayandı. Kazım, Emin gibi genç oyuncuları belki yüksek potansiyelli olmamalarına rağmen korkmadan oynattı. Mertens 3 haftadır çok daha fazla sorumluluk öyle veya böyle bunu da hoca sağladı. Tek midstjö'yü kullanışında sorun var 3'lü oynamayacaksın özellikle isteyip bu adamı aldırdın. Özetle eski futbolcu olmasının avantajıyla oyuncu tercihleri ve adaleti jesus kadar takımına hakim olmamasına rağmen gayet iyi ve takdiri hakkediyor.

Bir de değişikliklerdeki yaklaşımını anlamıyorum.
Dün Mertens ve Sergio out, Midstjö ve Mata in yapsa son dakikalarda baskı yemezdik.

Sol bekten korkup Dubois girdi. Bazı maçlarda gereksiz cesur bazılarında gereksiz temkinli. Top tutacak ve topu doğru kullanacak oyuncular olmazsa baskı yersin, 2+2=4. Dün son dakikada Muslera saçma çıktı ve boş kaleye atamadı Hollanda lalesi, atsa ne olacaktı?
Aslında tamamen hak veriyorum ama işin psikolojik tarafı var taraftar olarak bile hepimiz hissetmişizdir gidiyoruz direklerden dönüyor ya da atamıyoruz bu kadar kaçırdık 3 olmadı 2-2 olursa olumsuz etkisi olacaktı takım da bunu hissetmiştir. Rakip duran top kazandığında aslında hoca basketbol koçları gibi hamle yaptı Torreira ve Oliveira çıkarıp Emin ve Midtsjö soktu.

Duran top öncesi Emin'i almak son derece doğruydu çünkü tehlikeli bir nokta ve rakibin bir çok hava topunda etkili oyuncusu var bunlara örnek Tayyip, Saiss, Souza, Weghorst, Cenk nereden bakarsak bakalım bizde Nelsson, Icardi ve Abdülkerim var bunlara rağmen rakibin hava topu üstünlüğü bence kuvvetliydi hatta 5-3 üstünlük kuruyorlardı Emin girince 5-4 gibi bir durum oluştu topu da o karşıladı hatta Muslera ve Abdülkerim çarpışınca Weghorst'un önünde direk Emin vardı ayağıyla müdahale edip kornere yolladı.

Belki Emin hamlesi olmasa 2-2 bitecekti tabi bu bir varsayım farklı da olabilir 3-1'i de bulabilirdik ama Emin'in girmesi son derece doğruydu çünkü rakibin tek bir opsiyonu vardı hava topları onları engelleyince de baskı da yesek bir şekilde maçı tamamladık.

Geri
Üst Alt